Påskeferie i Spania

Frister det å bytte snøtunge trær og påskeutfart, med uforglemmelige opplevelser og vårlige temperaturer i et festpyntet Spania? Hos NOVASOL kan du prøve noe helt nytt til årets påskeferie og bestille feriehus i Spania!

Drømmer du om å «rømme» landet i påsken og bare ta livet helt med ro i varmere strøk? Det er nettopp det du kan gjøre i Spania. En bonus er at du også får mulighet til å delta i en av Europas største påskefeiringer.

Lei feriehus i Spania i påskeferien

Påskeferie i Spania til gode priser

Utenfor høysesong kan du leie noen av våre flotteste feriehus, villaer og ferieleiligheter i Spania til rimelige priser. Du finner ferieboliger som er opp til 38 % billigere enn i høysesong. Du kan dessuten nyte vårlige temperaturer, og i noen regioner kan temperaturene stige opp mot 20 grader.

Spania er et fantastisk ferieland på grunn av sine deilige strender, gode tapas, hyggelige befolkning og behagelige temperaturer, men i påsken kan du oppleve en litt annen side av denne populære destinasjonen. Den spanske påskefeiringen, kalt Semana Santa, er nemlig en spektalær opplevelse, ikke bare for spanjolene, men også for deg som besøkende.

Opplev påskefeiringen i Malaga

Noen fakta om spanjolenes påskefeiring:

  • Uken rett før påske kalles den hellige uke, eller Semana Santa på spansk.

  • I Spania finnes det mange såkalte brorskap som alle er tilknyttet helgener. Du kan se brorskapenen i påskeprosesjonene, men mange velger å dekke seg til i de karakteristiske hettene. Prosesjonene er knyttet opp mot botsøvelse og skal vise Jesu’ lidelse på vei til korsfestelse. 

  • Påskefeiringen foregår tradisjonelt over to uker, der Semana Santa etterfølges av Semana Pascua, den stille uke. I dag er det likevel vanlig at hele feiringen går under navnet Semana Santa.

Påsken i Ronda er en spesiell opplevelse

Hvor kan du oppleve påskefeiringen i Spania?

Dersom du leier er feriehus i Murcia, kan du oppleve en av de mest storslåtte påskefeiringene. Påskefeiringen, det vi kaller 2. påskedag her i Norge, avløses av vårfesten «Bando de la Huerta», som også er verdt å få med seg. Du kan oppleve påskeprosesjoner i de fleste landsbyene i Sør-Spania. I lidenskapelige Andalucia er det spesielt tre byer som skiller seg ut under påskeuken: Sevilla, Málaga og Ronda.

Málaga

I påsken fylles feriebyen Málaga med duften av røkelse og blomster når prosesjonene tar til gatene gjennom hele uken. Feiringen starter palmesøndag og varer helt til 1. påskedag. I motsetning til andre spanske byer, er feiringen i Málaga ofte fylt med gledesrop, støy og spontan flamenco-sang. Ikke gå glipp av de flåtene, kalt «pasos», som bæres gjennom gatene. Flåtene er ofte kronet som en figur av en lidende Jesus eller jomfru Maria, og kan veie flere tusen kilo. 

Se feriehus i Málaga

Ronda

I vakre Ronda venter en litt mer intim opplevelse av påskefeiringen. I landsbyen, som ligger nydelig plassert oppe i fjellsiden, har «semana santa» tradisjoner helt tilbake til midten av 1600-tallet. I likhet med andre spanske byer, starter prosesjonene på palmesøndag, og avholdes daglig gjennom hele uken. Landsbyens kvinner kler seg opp i sine flotteste antrekk, mens mennene tar på seg de ikoniske kappene med tilhørende spisse hatter. Etter prosesjonene samles man ofte til en fest som varer ut i de små timer. 

Bestill påskeferien i Ronda

Hvorfor velge Spania i påskeferien?

Vårmånedene mars, april og mai er perfekt for deg som ønsker å oppleve et mildt klima, færre turister og rimeligere priser. Været kan riktignok være litt uforutsigbart, men det kan det jo være hjemme i Norge også. Når temperaturen stiger over 20 grader på dagtid, har du stort sett strendene nesten for deg selv. Dersom det skulle komme litt regn, kan du besøke attraksjoner og severdigheter uten å måtte stå lenge i kø.

Hos NOVASOL finner du villaer, ferieleiligheter og feriehus i Spania til gode priser i påskeferien. Det betyr at du rett og slett kan få litt mer ferie for pengene. I Spania kan vi blant annet friste med moderne feriehus med eget svømmebasseng, store villaer med plass til hele familien og enkle ferieleiligheter tett på hav og strand. Ofte er flybillettene en del rimeligere enn i høysesong, men vær oppmerksom på at det er begrensninger i flyselskapenes ruter og avganger på vårparten.

Bestill påskeferie i Spania