Høstferie i Norge

Skal du på høstferie i Norge i år? Det er få steder i verden som er så vakkert som Norge om høsten. Når naturen tar på sin fargesprakende drakt, det bugner av bær mellom lyngen og du kan fylle lungene med klar høstluft, venter noen av de aller beste ferieopplevelsene.

Nå kan du bestille høstferie  i Norge og få opptil 40% rabatt på leieprisen sammenlignet med høysesongens priser.

høstfarger i skogen

5 gode grunner til å tilbringe høstferien i Norge

  1. Naturen viser seg fra sin vakreste og mest fargerike side – turer i skog og fjell er noe helt spesielt i høstsolen.

  2. Reis nordover og bli med på hvalsafari! Er du heldig er kveldene akkurat kalde nok i oktober til at du kan se nordlyset.

  3. Høsten er jaktsesong i Norge. Enten du er ute etter vilt, fisk eller bare vil ‘jakte’ etter sopp og bær kan Norge by på de beste råvarene om høsten.

  4. Hyttekos. Det er ikke mange andre kulturer i verden som kan slå oss nordmenn når det kommer til hyttekos. Og høsten er et perfekt tidspunkt for nettopp det! Nyt de milde dagtimene utendørs, og når mørket senker seg kan du fyre opp i peisen og krype opp i sofaen innen hyttas brettspill-mester skal kåres.

  5. Fårikål og lammestek – høsten er høysesong for lam i Norge, og da er det duket for hyggelige festmåltider med familie og venner. Hvem vil vel gå glipp av det?

Tilbring høsten i fjellet med familien

Høst i fjellet

Høsten er vakrest på fjellet. Her kommer årstidens nydelige fargespill tydelig fram i vegetasjonen, lufta er klar og den norske fjellheimen lokker med fantastiske fjellturer. Leier du en hytte på fjellet i høstferien, kommer du tett på vakker natur og flotte fjellområder som passer like bra for fotturer med barn, som for erfarne fjellgeiter. 

På fjellet er det ofte også gode fiskemuligheter, og om høsten kan du være så heldig å få ørret eller røye på kroken. Det er få ting som er så hyggelig som å grille selvfiska fisk på bålplassen utenfor hytta.

Lei hytte i Møre og Romsdal i høstferien

Legg ut på fine høstturer i fjellet

I de fleste fjellområdene i Norge kan du finne fotturer som passer til forskjellige aldere og ferdighetsnivåer. Derfor kan både storfamilien, venneflokken og kjæresteparet få uforglemmelige opplevelser ved å leie en hytte i høstferien. Planlegg turene etter turfølget, pakk med noe godt i sekken og grill pølser på bål underveis – fra 15. september kan man nemlig igjen tenne bål i skog og mark. Hvis du vil ha flere tips til høstaktiviteter for store og små, har vi samlet våre beste forslag til en aktiv familieferie her. 

Det er et hav av muligheter hvis du vil tilbringe høsten i fjellet. På for eksempel Sjusjøen, Rondane, Trysil og Hardangervidda kan du leie den perfekte hytta til høstferien.

 

Lei en hytte i Hordaland i høstferien

Lei en hytte i høstferien

Selv om høsten i fjellet er nydelig, finnes det et hav av muligheter for å få inn litt ekstra høstkos når du skal tilbringe ferien i Norge. Hva med å besøke en by du ikke har vært i før? Eller kombinere høsten i fjellet med spennende historie og kultur?

Hytte i Møre og Romsdal

Leier du for eksempel en hytte i Møre og Romsdal kan du se frem til noen av Norges mest spektakulære naturopplevelser. Her er naturen dramatisk og preget av fjorder, fjell og fosser. Innenfor fylkets grenser ligger blant annet Geirangerfjorden, Trollstigen og Atlanterhavsvegen. Sunnmørsalpene frister med fantastiske turmuligheter. Med en hytte som base kan du legge ut på flotte dagsturer i den berømte naturen og komme tilbake til private omgivelser på kvelden. 

Finn hytte i Møre og Romsdal

Hytte i Hordaland

Ta med familien på et høsteventyr i Hordaland. Dette varierte fylket kan friste med fjorder, fjell, fosser og byer, og du vil helt sikkert la deg fascinere av det vakre naturlandskapet. Uansett om det er turmulighetene på Hardangervidda, tradisjonsrike Hardanger eller byliv i Bergen som frister, vil fylket garantert innfri ferieønskene deres. Høsten er også perfekt for fiskeferier, og NOVASOL tilbyr blant annet hytter i Sunnhordland som er spesielt tilrettelagt for fiskeentusiasten.

Søk og bestill hytte i Hordaland

Høstferie i Rogaland

Rogaland er en fantastisk destinasjon for høstferien i Norge. Her finner du en variert og spennende natur, som strekker seg fra Jærens sandstrender i sør til vindfulle Karmøy i nord. Innenfor fylkets grenser ligger også oljehovedstaden Stavanger, den hyggelige byen med en av Europas eldste trehusbebyggelser. Fra en hytte nær Stavanger kan du ta turen til de berømte naturattraksjonene Preikestolen og Kjeragbolten. 

Se ledige hytter i Rogaland

Hytte i Sogn og Fjordane til høstferien

Velger du å besøke Sogn og Fjordane i høstferien venter fantastiske ferieopplevelser for hele familien. Isbreer, majestetiske fjell og vakre fjorder er hverdagskost for innbyggerne her. Hvorfor ikke legge årets høstferie til en hytte i Sogn og Fjordane? Fylket er et paradis for friluftsliventusiasten, men kan også tilby en rekke andre spennende aktiviteter og severdigheter. Se noen av Norges eldste stavkirker, eller bli med Flåmsbanen på det som ofte kalles en av verdens vakreste togturer. 

Høstferie i Sogn og Fjordane

Vær sikker på å få en fantastisk høstferie i Norge

Hva drømmer du om å gjøre i høstferien? Hvis du allerede nå legger planer for høsten i Norge, har du noe å se frem til.

Du trenger ikke eie egen feriebolig for å oppleve all den høstkosen som følger med en tur på hytta. Du kan leie en hytte akkurat der du har lyst og med de fasilitetene du ønsker. Hos NOVASOL kan du velge mellom enkle hytter i den norske fjellheimen, til luksuriøse feriehus ved kysten.

Bestiller du nå kan du sikre deg din drømmehytte til årets høstferie i Norge.