Feriehus i Masuria

Hjertelig velkommen til en ferie i Europas grønne lunge! Masuria ligger nordøst i Polen og er en ytterst tynt befolket region med tusenvis av innsjøer og dype skoger. Områdets vestlige del rundt omkring de Masuriske sjøer har allerede innstilt seg på en stadig tiltagende turisme, mens den østlige del derimot tilbyr et ferieparadis for individualister og naturelskere. Både urskogen ved byen Białowieźa nær den hviterussiske grense og sumpområdene ved elven Biebrza er i seg selv en opplevelse.

Masuria er inndelt i to forvaltningsområder, nemlig Warminsko-Mazurskie (ty. Ermland) i vest og Podlaskie i øst. I tillegg til den fortryllende naturen danner også de to administrasjonshovedstedene Olsztyn (ty. Allenstein) og Białystok fine mål for dagsturer.

Lei feriehus i Masuria

Populære feriehus i Masuria

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Masuria

Loading...

Feriehus med basseng i Masuria

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Masuria

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Området Warminsko-Mazurskie huser tallrike arkitektoniske høydepunkt: historiske slott og gamle borger utgjør her en del av landskapsbildet og forteller om regionens ambivalente fortid.

Skjønt også de mindre byene i denne landsdelen gjemmer på sanne skatter av kulturhistorisk betydning. Eksempler på dette gir den barokke landsbyen Tykocin vest for Białystok med sine restaurerte synagoger og prestekirken; eller de tatariske landsbyene ved den hviterussiske grense øst for Białystok, hvor vi finner etterkommere av folkegruppen tartarene som slo seg ned her i det 17. århundre og fremdeles holder fast ved sin muslimske tro. Den som elsker seglsport, bør for all del avlegge landsbyen Augustów en visitt; dette tettstedet ligger ved tre innsjøer og tilbyr også fremragende muligheter for dem som liker å padle.

I Masuria hersker et kontinentalt klima, hvilket betyr at vintrene som oftest er lengre her enn i resten av Polen og dertil isende kalde, hvorimot somrene til gjengjeld viser seg varme og tørre.

Uansett til hvilken årstid du velger å feriere i Polen, så danner alltid feriehuset i Masuria det ideelle utgangspunkt for avslapping og avspenning.