Feriehus i Wielkopolska

Dette ansees som Polens vugge: regionen Wielkopolska som på norsk kan oversettes med Stor-Polen. I dette området, som ligger sentralt i Vest-Polen og i overveiende grad er preget av jordbruk, befinner også landets første hovedstad seg: Gniezno. Her har piasterkongene som regjerte landet i flere århundrer, etterlatt seg tallrike spor samt en rik kulturarv.

Slott og herregårder utgjør en del av landskapsbildet sammen med utallige historiske byer. Messebyen Poznań kan skue tilbake på en over 1.000 år gammel historie og rommer adskillige bygg og minnesmerker, som forteller om fortiden. Bykjernen fikk sin sjakkbrettlignende struktur for 750 år siden. Skjønt også i omlandet rundt selve Poznań by ligger det mange severdige steder.

Byen Gniezno ble tildelt erkebispesete for mer enn 1.000 år siden og kort tid etter også utropt til landets første hovedstad. På høyden Lech rager den dag i dag den gotiske katedralen fra 1300-tallet. I byen finnes det også flere parker og innsjøer som innbyr til rolige og avslappende spaserturer.

Lei feriehus i Wielkopolska

Populære feriehus i Wielkopolska

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Wielkopolska

Loading...

Feriehus med basseng i Wielkopolska

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Wielkopolska

Loading...

Naturomgivelser

Utallige innsjøer og elver og dype skoger skaper det perfekte området for en avslappende ferie i et feriehus. Nasjonalparken Wielkopolska-Park dekker 7.620 ha og samtidig flere naturvernområder. Parken ble opprettet i 1957 og har siden den tid satt seg fore å verne om plante- og dyrelivet. I dag tiltrekker den seg turister som vil nyte regionens ro og opprinnelige sjel.

En god måte å utforske regionen Wielkopolska på er å følge piasterruten som går gjennom de mest interessante og historisk betydningsfulle stedene og forteller om regionens ambivalente fortid.

Uansett hvor og til hvilken årstid du velger å feriere i Polen, så danner feriehuset i Wielkopolska alltid det ideelle utgangspunkt for ferien din.