Feriehus i Warszawa

Warszawa er en av Europas mest dynamiske storbyer - drømmedestinasjonen for deg som ønsker en aktiv byferie! Warszawa er hovedstaden i Polen, beliggende øst i den sentrale delen av landet. Gjennom byen renner Polens lengste elv, Wisła. Rundt Warszawa ligger det mange byer og landsbyer, og lengre nord finner du nasjonalparken Kampinowskim. Elsker du historie vil du i hvert fall ikke kjede deg på ferie i Warszawa! Her er det mange interessante steder og monumenter å utforske. Vil du heller ha en avslappende ferie med litt strandliv, får du det på strendene langs Wisła eller i en av de mange parkene i byen.

NOVASOL har feriehus og leiligheter nær alle de store attraksjonene i Warszawa, slik at du aldri er langt unna noe spennende. Våre ferieboliger er privateide, og derfor mangler du aldri noe på ferie med oss. Så er det opp til deg å bestemme om du vil teste de gastronomiske opplevelsene, eller lage god mat «hjemme».

Lei et feriehus i Polen

Populære feriehus i Warszawa

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Warszawa

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Warszawa

Loading...

En by med en lang og vanskelig historie

Bynavnet kommer av den korte versjonen av navnet Warcislaw – Warsaw. Sannsynligvis var det en mann ved det navnet som vant hertugtittelen og landsbyen ble deretter oppkalt etter han. Ifølge en legende kommer navnet fra en fisker og hans kone – Warsa og Sawy.

Warszawa ble nevnt allerede i 1313, men på den tiden var ikke denne hovedstaden. Warszawa ble faktisk ikke den offisielle hovedstaden, altså skrevet inn i grunnloven, før i 1952. Tidligere var Warszawa en veldig viktig senter for handel og fiske. I 1956 startet Kong Henry II Waza overføringen av hoffet fra Krakow til Warszawa.

Warszawa ble tidligere kalt «det østlige Paris», og ble ansett som en av de vakreste byene i verden før andre verdenskrig. Byen ble nesten fullstendig lagt i ruiner, så mye som 85 prosent av bygningene ble ødelagt. En sterk nasjonalfølelse i etterkant av krigen førte til en fullstendig restaurering av byen, og hovedstaden er i dag en vakker og viktig by i Polen.

Ferie i Warszawa

Severdigheter

Warszawa har et stort antall historiske monumenter, og du kan bruke mange dager på å se alle. Gamlebyen Stare Miasto, er byens historiske senter og den eldste delen av Warszawas. Denne delen av byen ble nesten fullstendig ødelagt under andre verdenskrig, men har siden blitt restaurert. I 1980 ble gamlebyen satt på UNESCOs verdensarvliste.

I gamlebyen ligger også det Kongelige Slott, bygget på 1500-tallet og fungerte som hjem for de Mazovianske prinsene. Da tronen ble flyttet fra Krakow til Warszawa, ble dette basen til kongen og regjeringen. Slottet ble også ødelagt under andre verdenskrig, men er i dag fullstendig renovert. I slottet er det i dag museum, og for den kunstinteresserte kan du også se to originale Rembrandt-malerier her.

Opplevelser for hele familien i Warszawa

Warszawa for alle

Warszawa er et populært reisemål, og byens varierte tilbud gjør at det er noe for alle her. Bortsett fra alle de historiske attraksjonene, har byen et rikt kulturliv med blant annet teatre, opera og kunstgallerier. Warszawa byr også på utallige klubber og barer, dersom du ønsker å oppleve byen på kveldstid.

For familier med barn kan dyrehagen være spennende. Bygget i 1928, og i dag kan du se over 12,000 dyr av 500 ulike arter her. Warszawa taupark, ligger rett ved dyrehagen og en 15 minutters gåtur fra gamlebyen. Her kan både store og små boltre seg på baner med tre vanskelighetsgrader.

Warszawa har generelt et stort antall parker og lekeplasser. Grøntarealer dekker over en fjerdedel av byen, og du finner så mange som 82 parker her. På ferie her kan du vandre i Warszawas tre eldste parker, Ogród Saski, Pałac Krasińskich og Łazienki Park, som alle en gang har tilhørt palasser. Warszawa har hele 13 naturreservat, blant annet skogsområdene Bielany og Kabaty, og sjøen Czerniaków. Rundt 15 kilometer utenfor Warszawa, endrer omgivelsene seg drastisk og du finner områder rundt elven Wisła med perfekte økosystem. Her lever otere, bevere og hundrevis av fugletyper i harmoni med naturen.

Oppdag Warzawa fra feriehuset

Feriehus eller leilighet i Warszawa

Er du på utkikk etter et feriehus eller leilighet i en by med muligheter for alle, er Warszawa være for deg! NOVASOL har lang erfaring innen formidling av feriehus og har i dag et stort utvalg av ferieboliger i Polen.

Det gir trygghet å vite at alle våre feriehus og ferieleiligheter i Polen har blitt godkjent av NOVASOL før de tas inn i sortimentet. Bestiller du et av våre feriehus i Europa får du dessuten med vår Trygghetspakke, uten noen ekstra kostnader. Du kan lese mer om Trygghetspakken, som blant annet inkluderer avbestillingsforsikring ved plutselig sykdom, i våre leievilkår.

Dersom du har noen spørsmål vedrørende våre feriehus og leiligheter i Warszawa, er du velkommen til å kontakte oss. Vi hjelper deg gjerne med alle spørsmål du måtte ha, eller dersom du ønsker hjelp med bestilling av din neste ferie. Bestill et NOVASOL feriehus neste gang du legger ferien til vakre Warszawa!