Feriehus i Lublins høyland

Feriehus i Lublin

Feriehus i Lublins høyland

Bli med NOVASOL til de fantastiske områdene sør i Polen. Lublins høyland (på polsk Wyżyna Lubelska) ligger sydøst i Polen og er et herlig sted å legge ferien dersom du ønsker en ferie i vakker natur. Her kan du oppleve en urørt natur i form av parker og elver, samt at du har muligheten til å oppdage den hyggelige byen Lublin med sine vennlige innbyggere. Området byr også på muligheten til å prøve genuine og lokale polske matvarer.

Populære feriehus i Lublins høyland

Loading...

Ønsker du å reise på ferie til Lublin?

Da er du velkommen til å se vårt utvalg av feriehus i området her på vår hjemmeside. Her kan du også bestille feriehuset direkte, men det er også selvfølgelig mulig å ta kontakt med vår kundeservice dersom du ønsker hjelp til bestilling eller har andre spørsmål vedrørende våre feriehus. Våre medarbeidere i Polen besøker nye feriehus før de tas inn i sortimentet. Derfor kan du fortløpende se våre nye feriehus dukke opp her på våre nettsider. NOVASOL formidler feriehus i Europa, og foruten Lublins høyland har vi hus flere steder i Polen.

Området vi kaller Lublins høyland består av Województwo lubelskie og Województwo świętokrzyskie. Begge er såkalte vojvodskap i Polen som kan sammenlignes med provinser. Lublin-vojvodskap (Województwo lubelskie) ligger øst og grenser mot Ukraina og Hviterussland. Den klart største byen, og også hovedstad i Lublin-vojvodskapet, er byen med samme navn, men her finnes det også andre byer som Puławy, Świdnik and Kraśnik. Totalt omfatter Lublin-vojvodskapet 24 distrikt og dekker et område så stort som over 25 000 kvadratkilometer. Innover i landet med grenser mot Lublin-vojvodskap ligger Święty Krzyż Vojvodskap (Województwo świętokrzyskie). Hovedstaden her er Kielce, som har omtrent 200 000 innbyggere.

Vakker natur i Lublins høyland

Sjarmerende Lublin by

Et høydepunkt i Lublins høyland er selvsagt den største byen Lublin. Leier du et av våre feriehus i dette området, er et besøk i vojvodskapets hovedstad en varm anbefaling. Byen er ikke bare veldig sjarmerende, men også full av severdigheter. Besøk for eksempel Lublin slott eller en av de mange kirkene, teatrene og museene som ligger i byen. Et høydepunkt er gamlebyen i Lublin, som har en genuin og hyggelig atmosfære. Her har bygg og gater en sjarm fra middelalderen over seg. På sommeren finner du et godt utvalg av uteserveringer her, og stemningen er alltid herlig. Her er det perfekt å slå seg ned med noe avkjølende å drikke og nyte et måltid til en pris som sett med norske øyne er veldig god. Kanskje får du også lyst til å prøve drikken Perla, et populært lokalt øl, fra et bryggeri som har vært aktivt i 170 år.

En del av Lublin kalles «Lille Krakow», og dette er i stor grad en studentby, noe som bidrar til den livlige atmosfæren i byen. Det arrangerer også mange festivaler her gjennom året, innen alt fra musikk til dans, film og teater. Her vil du merke at kultur er viktig for byen. Blant annet i form av de mange museene og teatrene du finner i byen. Film er også en kunstform som har fått plass i Lublin, og her er blant annet filmen The Reader, som blant vant en Oscar, spilt inn.

Oppdag Lublins høyland fra et feriehus

Natur og attraksjoner

Polen er et land med vakker natur og en fascinerende historie – noe du vil merke også i Lublin. Området er kjent for et landskap som er preget av daler og et utviklet jordbruk. Her dyrkes det først og fremst hvete, men også sukkerroer er viktig for denne regionen. De tre parkene Kazimierz Dolny park, Wieprz River Park og Krzczonow Park er alle gode eksempler på Polens flotte natur. Polens lengste elv, Wisla, renner gjennom området og disse vakre omgivelsene er absolutt verdt et besøk på ferie i Polen.

Et lite stykke utenfor Lublin ligger Majdaneks state Museum, som i 1944 ble bygget på stedet til det som tidligere var en konsentrasjonsleir. Dette var det første museet som var tilegnet ofre fra andre verdenskrig. Ikke langt fra Lublin ligger byen Krasnik – en by med fascinerende historie. Krasnik er oppdelt i to deler som ligger noen kilometer fra hverandre. Krasnik Lubelski er den originale delen av byen, og her ligger de eldste kirkene og bygningene. Den andre delen Krasnik Fabryczny, ble grunnlagt først i 1930.

Bestill feriehus i Lublin

Vil du oppleve Polens natur og samtidig ha muligheten til å få nyte gamlebyen i Lublin? Da bør du se vårt store utvalg av feriehus i Lublin. NOVASOL har formidlet feriehus i Polen i mange år, og vi kan i dag tilby feriebolig mange steder i landet. Blant annet i Lublin. Å leie feriehus er en utmerket måte å få genuine og personlige ferieopplevelser, samtidig som du har en trygg base med plass til hele familien. For alle våre feriehus og ferieleiligheter i Europa har vi en lokal tilstedeværelse – våre medarbeidere besøker alle våre ferieboliger før de tas inn i sortimentet.

Vil du leie feriehus i Polen kan du gjøre det ved å bestille direkte på våre nettsider, eller ved å ta kontakt med vår kundeservice. Her kan du klikke deg videre for å se vårt store utvalg av feriehus i Lublins høyland!