Feriehus i Høylandet Tatra

Tatry - na wakacje w górach

Feriehus i Høylandet Tatra

Høye Tatra danner verdens minste høyfjell og utgjør en del av fjellkjeden Tatra som på sin side igjen er en del av Karpatene. Høylandet Tatra befinner seg på både slovakisk og på polsk territorium. Fjelltoppene er som regel snødekte og kan minne om et alpepanorama. Klare fjellsjøer og høye fosser smykker den vidunderlige naturen.

Den høyeste toppen på polsk side og samtidig Polens høyeste fjell danner Rysy med sine 2.503 m. Nedenfor Rysy ligger de to isbresjøene Morskie Oko (no. Havøyet) og Czarny Staw (no. Svartsjøen).

Høye Tatra ligger i en nasjonalpark og står dertil som biosfærereservat på UNESCO-listen. Området har fremfor alt i de siste årene åpnet seg for turismen, infrastrukturen er meget god og alt ligger til rette for å oppleve en ny feriedestinasjon.

Populære feriehus i Høylandet Tatra

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Høylandet Tatra

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Høylandet Tatra

Loading...

Aktiv ferie

Fottur- og mountainbikeentusiaster finner seg godt til rette på de særdeles velutbygde veiene og strekningene, som leder dem gjennom den vidunderlige naturen.

Zakopane er og forblir denne regionens vintersportssted par excellence. Både alpinbakker og langrennsløyper holder her høyeste kvalitet. Hvert år møtes verdenseliten til internasjonal dyst i Zakopane. Kulturen i regionen rundt Zakopane er preget av den polsk-slovakiske folkegruppen goralene som holdt til i dette grenseområdet mellom Polen og Slovakia fra det 15. til det 17. århundret.

Også Bukowina Tatranska, Polens høyest beliggende landsby, er med tiden blitt et kjent vintersportsted. Tallrike skiheiser føre opp til toppen av de forskjelligste nedfarter.

Uansett til hvilken årstid du tilbringer ferien din i Høye Tatra, så danner feriehuset i Polen alltid det ideelle utgangspunkt for dine aktiviteter og utflukter.