Feriehus i Burgenland

Burgenland, den østligste delen av Østerrike, byr på cirka 300 soldager i året. Dette gjør Burgenland til det ideelle reisemål i Østerrike – hele året. Med nasjonalparker og naturområder som Neusiedlersjøen-Seewinkel, kan alle naturelskere få mulighet til å nyte av en uforglemmelig opplevelse. Burgenslands hovedstad, Eisenstadt, har ekte østerisk sjarm. I noen av våre feriehus i Østerrike har du muligheten til å feriere med hele familien – langt borte fra hverdagens stress. Et feriehus gir deg dessuten en unik frihet ved at du selv kan legge opp ferien slik du ønsker.

Ferie i Østerrike

Populære feriehus i Burgenland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Burgenland

Loading...

Feriehus med basseng i Burgenland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Burgenland

Loading...

En helt unik natur i Østerrike

Burgenland har en klart annerledes natur sammenlignet med øvrige Østerrike. Her må du lete lenge etter de fjellene man ellers forbinder Østerrike med. I stedet finner du brede sletter, våtmarker og vingårder så langt øyet kan se.

På grensen til Ungarn ligger Neusiedler See – Seewindel nasjonalpark. Med sin naturlige påvirkning fra Asia, Skandinavia og Middelhavet, gis området et ytterligere mangfold til den allerede unike alpine og pannonske naturen.

Burgenlands høyeste fjell heter Geschriebenstein og er en del av fjellkjeden Kőszeg, som strekker seg inn i Ungarn. Dette gjør at du på toppen av fjellet kan stå på grensen mellom Østerrike og Ungarn. Her ligger det også et utsiktstårn. Når ferien går til Burgenland med et feriehus som base, er det en god ide å pakke med noen gode fjellsko, for å kunne nyte regionen gjennom spektakulære fotturer på en av de mange stiene.

Severdigheter i Burgenland

Byliv i Burgenland

Burgenland er den regionen i Østerrike med færrest innbyggere. Dette fører med seg mindre byer, men la deg ikke lure av størrelsen. Byene har fortsatt mye å tilby! Burgenlands hovedstad Eisenstadt, som betyr «jernbyen», byr på en lang rekke severdigheter. Joseph Haydn var hoffkapellmester for Esterházy-familien, så er du interessert i klassisk musikk, har Eisenstadt er stort musikktilbud. Byen kalles i dag ”verdens Haydn hovedstad”. Tar du en dagstur til Eisenstadt fra feriehuset, må du ikke gå glipp av Esterhazpalasset, som er et av de vakreste barokkpalassene i Østerrike. Gamlebyen er hjertet i Eisenstadt og her kan turister nyte en kopp kaffe eller bare vandre gjennom de vakre gatene.

Det finnes mange mindre byer i Burgenland som også er verdt å besøke på ferie i Østerrike. Byer som Rust og Güssing er begge gode eksempler på de hyggelige byene som finnes i Burgenland. Rust er blant annet kjent for sin vin og spesielt da sin eiswein, på norsk isvin. Eiswein er en vin laget av druer som er høstet og presset i frossen tilstand, som regel ved -7 grader eller kaldere. I Güssing ligger Burgenlands eldste slott.

Smagsopplevelser i Spania

Severdigheter og aktiviteter i Burgenland

Burgenlands varme, pannonske landskap er veldig gunstig for vingårder, noe de lokale vinprodusentene også drar full nytte av. Regionen kjennetegnes av vinmarker og gårder som alle produserer smakfulle viner. Her finner du alt fra rike og mørke rødviner til eiswein, som ofte produseres for å akkompagnere en ostetallerken eller sjokolade.

Vil du være aktiv på ferien i Østerrike, så er Burgenland en utmerket destinasjon. Det finnes en 2500 kilometer langt nettverk av veier som er perfekt for sykling, vandringsleder passende for alle aldre, og om du er fan av hestesport finnes det 1 500 kilometer til ridning. Samtidig gir det milde klimaet også gode forutsetninger for å spille gold. Etter en dag fylt med eventyr og aktiviteter i Burgenlands landskap, anbefales det på det sterkeste å besøke en av de mange spabassengene som Burgenland har å tilby. Et feriehus fra NOVASOL i Burgenland er alltid et bra utgangspunkt for en aktiv ferie.