Feriehus eller leilighet i Kärnten

Kärnten er det sydligste fylket i Østerrike og ligger som eneste fylke syd for Alpekammeret. Kärnten blir sett på som fjell og sjøfylket. 93 av fjelltoppene er over 3000 meter høye. Grossglockner er med sine 3798 meter det høyeste fjellet i Østerrike.

Siden det blir godt skjermet av fjellene, har Kärnten flere soldager enn gjennomsnittet. Hvis du planlegger en ferie for hele familien, vil ta med hunden din eller drive sportlige aktiviteter som fotturer eller ski – Kärnten tilbyr ferieopplevelser som passer alle!

Ferienhaus Kärnten - Österreich

Populære feriehus i Kärnten

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Kärnten

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Kärnten

Loading...

Skiferie i Kärnten

I vintersesongen har Kärnten flere soltimer enn de fleste av de andre regionene i Alpene. Snø er sjelden mangelvare, men skulle det knipe, hjelper de moderne kunstsnøanleggene naturen en smule på vei. Mellom Heiligenblut og Nassfeld, Turracher Höhe og Koralpe finner carvingkjørerne, snowboardentusiastene, langrennsløperne og nybegynnerne velpreparerte løyper med garantert gode snøforhold.

Byene i regionen Kärnten er Klagenfurt ved Wörtersjøen, Villach, Velden og Wörth.

Wörtersee, Wörtersjøen - natur og by

Klagenfurt ligger ved Wörthersjøens østbukt. Wörthersjøen er Europas varmeste og største alpesjø. Det sommerlige middelhavsklimaet fører til en flott feriestemning. Sjøen, som har drikkevannskvalitet, innbyr til tallrike aktiviteter i og ved vannet. De klare vinterdagene bør du bruke til å gå tur gjennom den 800-år gamle renessansebyen eller i området rundt Wörthersee.

Klagenfurt blir sett på som byen der noe alltid skjer. Byen egner seg derfor også fint som reisemål om høsten eller våren, uansett om du velger kultur, sport eller avslapning som hovedmål for reisen til Østerrike.

Regionalt kjøkken

Det kärntnerske vertshus er sentralt i det regionale kjøkkenet. Vertshusene er ofte preget av kulturelle aktiviteter. Vi snakker om en Dorf kultur blandet av tradisjon og innovasjon og regional kunst