Feriehus i Wien

Ankommer du flyplassen i Wien kommer du deg raskt til feriehuset eller ferieleiligheten og kan sette i gang med å oppleve byen med en gang. Her finnes det mye å se: Den gotiske katedralen Stefansdomen, keiserens slott Hofburg, bygninger i Jugendstil, barokkslottet Schönbrunn, kunsthistorisk museum og aktuell kunst i Museumskvarteret.

Wien har imidlertid ikke bare noe ”for øyet”. De mange konsertene, operaforestillingene og musikalene bør også oppleves. Glem heller ikke å prøve det kulinariske Wien. De koselige kafeene med ekte Wienerstemning og ikke minst vinstuene, ”die Heurigen”, er nemlig også verdt et besøk eller to. Dette er et fantastisk valg for deg som ønsker en ferie i Østerrike!

Lei feriehus i Wien

Beskrivelse av byen

Wien historiske sentrum gjør at byen regnes som en av de vakreste byene i Europa. Wien er preget av tre tidsepoker:

  • Middelalderen med den høyreiste Stefansdomen. Dette gotiske byggverket blir sett på som et av Wiens kjennetegn.

  • Barokktiden med keiserslottet Hofburg og dets enorme kuppel.

  • Ringpoken i slutten av det 19. århundre der man bygde ringveien ”die Ringstrasse” på stedet der den gamle bymuren hadde gått. Vakre bygninger som operaen og kunsthistorisk museum ble bygget langs ringen.

Gamlebyen (også kalt 1. Distrikt eller die Innenstadt) i Wien har også tallrike kirker, slott og parker og byen bærer preg av den velstående keiserperioden. Man kan heller ikke unngå å legge merke til Wiens historiske posisjon som musikkby. Alt fra Hofburgkapellet til Mozarts klassisisme og Strauss sine valser vitner om Wiens musikalske tradisjon. I gamlebyen finnes det også en rekke eksempler på byens kulinariske spesialiteter, og det finnes mange ærverdige kaféhus. Keisertiden er heller ikke glemt, og mange butikker reklamerer for sin tidligere posisjon som keiserlig hoffleverandør.

Velkommen til Wien - et utrolig spennende reisemål i Europa!