Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vallonia - en fargerik region

Sør-Vallonia er kanskje mest kjent under navnet Ardennene. Her kan du ta del i og bli kjent med de ulike tradisjonene og dens folklore. Liker du å besøke museer og utstillinger eller ønsker du kanskje mest å koble av med hyggelige fritidssysler? Det er en rekke spennende kulturelle arrangementer og severdigheter i Vallonia.

Vallonia er berømt for sin blomstrende tegneseriekultur og sin kulturelle tradisjon med de mange gamle byene, historiske stedene og sin ualminnelige arkitektur i byene. På denne måten kan du for eksempel bestige alle trappene til festningen i Namur eller smake en Orval hos bryggeriet til munkene. Verdt et besøk er også palasset i Lüttich eller slottet i Lavauz-Ste-Anne. Liker du heller å vandre, sykle eller liker å være i naturen? Da bør du legge turen til en av de mange stiene man finner i Vallonia og oppdag den enestående naturen og landskapet.

Opplev det beste ved Vallonia

Fyrster og vakre slott

Gå gjerne forbi det fyrstelige palass i Liege eller slottet i Lavaux-St. Anne. Uten for de gamle vakre byer er det plass til og mulighet for lange spaserturer eller ekspedisjoner på to hjul. Alle naturelskere vil finne de vallonske stier og veier flotte, og de åpner porten til regionens vidunderlige landskaper. Like ved eller midt i det hele, ligger våre feriehus.

Matopplevelser i Vallonia, Belgia

Regionale spesialiteter

Regionen er også påvirket av større, sammenhengende skogsområder som byr på lange turer. Men de regionale delikatesser i Vallonia finner du mange steder, og det enten om du er i en av de mange vertshus, restauranter eller på hytten. Spesialitetene inkluderer Vallonias skinke, Herve ost og Liège ost, noe du definitivt bør prøve i ferien. Generelt er kjøkkenet i Vallonia preget av sin nærhet til Frankrike, og her får du uendelige av smakfulle deilige retter.

Høylandet i Belgia

Høylandet i Belgia starter på 200 meter, og er tynt befolket med mange skoger. I sør befinner Sambre, en elv som starter i Frankrike og tilslutt i Vallonias hovedstad før den ender i Meuse. Dette området er i Vallonia er kjent som en turistattraksjon, med dalene i Meuse og Ourthe samt mange monumenter. I den særlige delen av Condroz ligger området Fragnes og Framenne, som er kjent for sine fantastiske huler. Adrenner fjellene er lenger sør, og platåene veksler mellom dype daler. Det høyeste punktet i Belgia befinner seg i Vallonia, og er i en høyde av 694 meter. Den belgiske delen av Lorraine ligger i nedre hjørne av Belgia og har et mildere klima enn resten av landet. Dette er fordi det befinner seg vekslende harde og myke lag med jord her og bratte skråninger. På sørsiden av bakkene har det blitt skapt vingårder, så her har du mulighet til å prøve en av de sjeldne belgiske viner på din ferie i Belgia.

Aktiv ferie i Vallonia

Skoger, elver og gruvedrift

De store skogene består for det meste av løvtrær. Spesielt er eik funnet, men også or, bjørk og asketrær blomstrer imellom de flotte eiketrær. Mange dammer dokumenter overflod av vann i regionen, men folket og naturen kommer til gode og du finner mange aktiviteter du kan gjøre på ferien din i Belgia.

Frem til 1960-tallet ble regionen dominert av gruvedrift, med tilsvarende forurensende konsekvenser. Nedleggelsen av gruve og metall-arbeidsindustrivirksomheten var vanskelig å takle på den ene siden for den regionale økonomien, men det tilbød derimot naturen en sjanse til å komme seg.

I dag er det en betydelig strukturell endring, og turismen er den viktigste næringen, og dette er delvis på grunn av det restaurerte naturmiljøet. Vallonia og Eifel danner også en felles naturpark.

Lei feriehus i Ardennes

Feriehusopphold i de belgiske Ardenner-fjell

Den sydlige del av Vallonia er bedre kjent Ardenner-fjellene. Denne regionen er primært kjent for å opprettholde tradisjonene og gi plass til den lokale folklore. På museer og andre utstillinger kommer de besøkende godt inn under huden på et folk med en turbulent nyere historie og moderne sentral beliggenhet på det europeiske kontinent. Under en ferie i et lokalt feriehus kan du delta i en av de mange kulturelle arrangementer eller trille forbi de mange severdigheter. Det er nemlig en av styrkene ved å leie et feriehus i Belgia. Du vil oppholde deg side om side med de lokale og derved få de helt autentiske ferieopplevelser med hjem.