Feriehus i Kontinental Kroatia

De fleste som velger å legge ferien til Kroatia, velger de kystnære områdene med turkisblått hav og strender. Kontinental Kroatia er virkelig verdt å overveie for din neste ferie. Kontinental Kroatia er kjent for sitt store mangfold - her kan du finne ro og avslapning på landet eller på spa, men også spennende attraksjoner og severdigheter. Hovedstaden Zagreb byr på et yrende folkeliv, fart og moro. Kontinental Kroatia har en utviklet helseturisme, og byr på store naturopplevelser i uberørt natur. Nasjonalparker og fjellområder inviterer til fantastiske opplevelser for deg som vil bevege deg i vakker natur, eller søker naturens ro i vakre omgivelser. Det er opp til deg å velge det perfekte stedet for en uforglemmelig ferie – det står ikke på vårt utvalg av feriehus og ferieleiligheter i Kroatia.

Feriehus i Kroatia

Populære feriehus i Kontinental Kroatia

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Kontinental Kroatia

Loading...

Feriehus med basseng i Kontinental Kroatia

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Kontinental Kroatia

Loading...

Metropolen Zagreb

Søker du et feriehus i Kroatia nær byliv, fart og spenning? Da er Zagreb for deg! Byen er den kroatiske hovedstaden, samt det administrative, kulturelle, økonomiske og politiske sentrum i landet. Her lever en fjerdedel av landets befolkning. Byen har en rik historie, spennende arkitektur, og mange kulturelle arrangementer. Zagreb er en by med mye kultur – her finnes hele 30 teatre, mange museer og gallerier. Om vinteren blir den høyeste toppen av fjellet Medvednica, sentrum for verdenscupen i ski. I sommermånedene kan du ta turen til Dolac-markedet, et marked som har vært i drift siden 1930-årene. Hit kommer forhandlere fra hele Kroatia for å selge sine varer, blant annet frukt, grønnsaker og fisk. Tar du en 30 minutters gåtur ut av byen kommer du til Mirogoj, en av Europas vakreste kirkegårder, beliggende ved foten av Medvednica. Mirogoj anses som en av Zagrebs viktigste monumenter, og er veldig populært blant turister.

Kommer du til Zagreb i desember må du heller ikke gå glipp av adventstiden og de mange julemarkedene, som nå er kåret til den beste adventsfeiringen i Europa to år på rad. På EUROPSKI TRG er det virkelig julestemning for alle pengene! Her kan du vandre mellom de mange bodene og kjøpe alt du trenger til en flott julefeiring. På byens skøytebane kan hele familien teste skøyteferdighetene sammen, før de mange delikatessene som selges på markedet kan nytes. I sentrum av byen åpner den vakre parken ZRINJEVAC opp for en tur gjennom et juleeventyr. Her er det både underholdning for barn og konserter i løpet av kvelden.

Ferie i Zagreb med NOVASOL

Opplev Slavonia i et feriehus

Slavonia har de mest utviklede landbruksområdene i Kroatia. Takket være elver og godt bevarte skogsområder, har regionen gode forhold for de som ønsker å fiske eller jakte. Er du ute etter en avslappende ferie, vil trives godt i denne regionen. Elvene Sava, Drava og Danube omgir Slavonia og gir regionen det vakre landskapet. Slott og sommerhus er et vanlig syn i Slavonia, og noen av disse er omgjort til museer og hoteller. Den største byen er Osijek, et populært reisemål grunnet sin barokkstil og mange severdigheter. Her bør du få med deg Trg Ante Starčevića, Tvrđa og spasere langs elven Drava.

Besøk også naturparken Kopački rit, som er spesielt interessant på grunn av sin ornitologiske betydning. Parken er det naturlige habitatet til 285 fuglearter. I tillegg er det hjem for amfibier, reptiler og rundt 54 pattedyr. Kopački rit er et paradis for deg som er interessert i dyreliv, men passer også ypperlig for deg som ønsker å ta det rolig i vakker natur.

Feriehus i Sentral Kroatia med basseng

Ta det med ro i Sentral-Kroatia

En feriebolig i Sentral-Kroatia er en oase av fred og avslapning langt vekk fra hverdagen stress og mas. Det ligger nordvest for hovedstaden Zagreb, og skjuler et stort antall byer fra middelalderen, som for eksempel Varazdina og Koprivnice. Her finner du også en rekke museer og slott, for eksempel Trakošćan-slottet som får flere og flere besøkende hvert år. Neandertalermuseet i Krapina er et imponerende sted, som ligger rett ved en av de største paleontologiske områdene i Europa.

Plitvice nasjonalpark Kroatia

Lika – en kombinasjon av kontinental og kyst

Lika forbinder den kontinentale delen og kystdelen av Kroatia. Her ligger blant annet nasjonalparken Plitvice, en av de eldste og mest besøkte parken i Kroatia. Plitvice har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1979, og er en fjellkjede med 16 vakre innsjøer. Alle disse innsjøene er forbundet med hverandre via små bekker, og det er fargen på vannet som bergtar de aller fleste. Det varierer fra asurgrønt til grønt og blått! Denne parken vil du ikke glemme med det første, og kan enkelt besøkes dersom du velger å legge ferien i Kroatia til nettopp dette området.

Regionen er perfekt for deg som ønsker en aktiv ferie i Velebit-fjellet, som er det høyeste fjellet i Kroatia. Markerte fjellstier, 20 fjellhytter og hjem langs fjellet, inviterer til en spennende ferie i denne delen av Kroatia. Hele dette fjellområdet er beskyttet som naturpark, mens den nordlige delen av Velebit og Paklenica er nasjonalparker.

NOVASOL feriehus i Kontinental Kroatia

Som du nå sikkert forstår venter det mange spennende opplevelser på deg i Kontinental Kroatia. Uansett om du foretrekker byliv i en ferieleilighet i Zagreb, eller feriehus nær Plitvice i Lika har vi ferieboligen du ser etter. NOVASOL har formidlet feriehus i Europa siden 1968, og vi har lært mye om hvordan våre gjester ønsker å tilbringe ferien sin. Mange nyter den friheten et feriehus eller leilighet gir – du kan legge opp ferien slik du ønsker selv. Søk gjennom vårt utvalg av feriehus og ferieleiligheter i Kroatia, men ikke nøl med å bestille. Kroatia er en veldig populær feriedestinasjon blant våre gjester, og de beste ferieboligene går først!