Feriehus og ferieleilighet i Zagreb

Kroatias hovedstad Zagreb er en by med mye karakter. Til tross for størrelsen, kommer mye av sjarmen rett fra byens hjerte. En ferie i Zagreb er en oppdagelsesferd. Her er det utallige ting å utforske for den eventyrlystne.

Zagreb er det administrative, kulturelle, økonomiske og politiske sentrum i landet, og her bor en fjerdedel av den kroatiske befolkningen. Når du har tilbrakt litt tid i byen, vil du forstå hvorfor dette har blitt en populær destinasjon de seneste årene. Hovedstaden har alle ingrediensene i oppskriften på en spennende byferie. Her kan du ta del i et pulserende uteliv, utforske rik historie, kunst og arkitektur, og få nye kulinariske impulser.

Det er rett og slett lite denne byen ikke har, noe som gjør dette til den ultimate storbyferien i Europa.

Feriehus og ferieleilighet i Zagreb

Populære feriehus i Zagreb

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Zagreb

Loading...

Feriehus med basseng i Zagreb

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Zagreb

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

Når du har funnet deg vel til rette i ferieboligen, er det tid for å utforske alt det denne byen kan tilby. Et godt sted å starte er Ban Jelacic, torget som ligger midt i byen. Her får du et godt utgangspunkt til alle byens største severdigheter. «Ban» betyr helt på kroatisk, og torget er oppkalt etter krigshelten Josip Jelacic, som seiret over ungarske styrker i 1848. På torget står det derfor også en statue av Jelacic. Ta også en titt på alle de vakre bygningene som rundt torget. Ta en kaffe på en av de mange kafeene, mens du suger til deg alle inntrykkene.

Videre kan du ta turen til Zagrebacka Katedrala, en katedral som opprinnelig ble bygd på 1300-tallet, men på grunn av jordskjelv har gjennomgått flere rekonstrueringer i nyere tid. 

En kort spasertur fra katedralen finner du det fargerike markedet Dolac. Dette er det absolutt verdt å få med seg. Markedet har en energisk atmosfære og er en flott mulighet til å prøve noen lokale retter. Når du er mettet på mat og inntrykk, kan  St. Marks kirke være neste stopp. Kirken er en av de mest berømte severdighetene i Zagreb, og ble opprinnelig bygd på 1300-tallet. Det vakre taket er dekorert med våpenskjoldene til Kroatia, Dalmatia og Slavonia, og innsiden av kirken er dekorert av den berømte kroatiske kunstneren Ivan Mestrovic.

Naturopplevelser fra ferieleilighet i Zagreb

Kultur- og naturopplevelser

Velger du å leie et feriehus i Kroatia er Zagreb et utmerket valg. Byen kan kanskje ikke skilte med strandliv, men tar igjen for dette med sitt rike kulturliv. Med sine 30 teatre, kan man trygt si at befolkningen ser på kultur som en vital del av hverdagen. Zagreb blir også kalt «museumsbyen», fordi de arealmessig har flere museer enn noen annen by i verden. 

Naturopplevelsene er heller aldri langt unna i Zagreb. Utallige parker, skogsområder, innsjøer og fjellet Medvednica, gir gode muligheter for deg som søker en aktiv ferie i Kroatia. Det 1 035 meter høye fjellet ligger ved den sørlige grensen av Zagorje-regionen. Besøk borgen fra middelalderen for en fantastisk utsikt over Zagreb by, opplev freden i de frodige skogsområdene, eller prøv det tradisjonelle måltidet ‘grah s kobasicom’, pølse- og bønnegryte.

NOVASOL i Zagreb

Spennende matopplevelser, historie, vakker arkitektur og naturopplevelser er noe av det som venter deg i Zagreb. Her er det noe for enhver smak. En ferie i Kontinental Kroatia byr på mangfold, fra travle Zagreb til late dager på landet. 

NOVASOL har mange flotte ferieboliger i Kroatia, og velger du et av våre feriehus eller ferieleiligheter, er du sikret en komfortabel base i Kroatias mest vibrante by. Alle våre ferieboliger i Kroatia er dessuten «all inclusive»-løsning, så du slipper å tenke på ting som sengetøy, sluttrengjøring og forbrukskostnader – alt dette er nemlig inkludert. Se alle våre kvalitetssikrede feriehus i Zagreb her på våre nettsider, eller ta kontakt med oss direkte, så hjelper vi deg med å finne den perfekte ferieboligen.