Feriehus i Dalmatia

Ferieregionen Dalmatia fremstår med et landskapsmessig mangfold. Her er maleriske kystbyer på halvøyene, kyst med klipper og kløfter, frodig voksende magnolia, subtropisk vegetasjon, og ikke minst utallige øyer og rev, som er ideelle stoppesteder på seiltur. Byene, med deres rike, ofte totusenårige historie, er arkitektoniske lekkerbiskener som en absolutt bør få med seg i løpet av oppholdet i ferieboligen eller i ett av de mange feriehusene i Kroatia.

Romere, karolingere, bysantinere, venetianere, tyrkere og habsburgere har, som i resten av Kroatia, også etterlatt seg spor i Dalmatia. Allikevel er ikke Dalmatia bare et sted for historieinteresserte, det er et paradis for badenymfer, snorklere, dykkere og båtfolk. Uendelige muligheter for vannsport, og for terrengsykling på øyene, gir også en ferie i Dalmatia et sportslig anstrøk. Planlegg feriehusoppholdet med NOVASOL - og få mest mulig ut av turen!

Lei feriebolig i Dalmatia

Populære feriehus i Dalmatia

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Dalmatia

Loading...

Feriehus med basseng i Dalmatia

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Dalmatia

Loading...

Natur i Dalmatia

Naturen i Dalmatia er fantastisk, og man møter fjell, krystallklart vann og grønne vakre pinjeskoger. Klima er svært varmt om sommeren, men holder seg over en lang periode da det er tale om middelhavsklima. Om vinteren kan det imidlertid forekomme regnbyger.

Dalmatia har flere vakre nasjonalparker, og vi skal nevne navne på de: Nasjonalpark Paklenica, Kornati, Krka, Mljet, Biokovo og Telascica-bukten. Så vil du oppleve natur på din ferie i Kroatia er disse nasjonalparkene det perfekte stedet å besøke!

Matopplevelser

Sunn fråtsing i Dalmatia: Kort hevingstid, grilling og damping, fisk, olivenolje, grønnsaker og viltvoksende urter sørger for at det dalmatiske kjøkken er spesielt sunt. Kalde forretter er populære, som den typiske, røkte og vindtørkede Prsut-skinken og oster av sauemelk. Til maten drikkes gjerne hvitvin blandet med mineralvann, eller det berømte krydderbrennevinet Travarica.

Nord-Dalmatia

Nord-Dalmatia er mye å skryte av med sitt høyeste fjell i Kroatia, som heter Dinara med en høyde på 1831 m, og er plassert øst for Knin. Med ferje kan du komme til den betydningsfulle byen Zadar, som har vært bebodd i 3000 år., og det finnes mange historiske begivenheter her, bl.a. et bygg fra det 4 århundre f .Kr. Sør i en skjermet bukt i byen Sibenik finner vi katedralen Sv. Jakov, som står på UNESCOs verdensarvliste, og har årlig mange besøkende.

Utenfor kysten av Nord-Dalmatia finner vi også 383 øyer, holmer og skjær. Den største øyen Dugi Otok er lett tilgjengelig med båt, og øyene Pasman og Ugljan. Bestill ditt feriehus i Nord-Dalmatia og opplev alle disse fantastiske attraksjoner. Tre nasjonalparker dominerer også landskapet: Kornatiøyene, med mer enn 150 store og små øyer, er et paradis for båtfolk og naturelskere. Krkafossene nord for Sibenik er et naturlig opptog. I tillegg befinner Paklenica nasjonalpark seg her.

Lei feriehus i Sentral-Dalmatia

Sentral-Dalmatia

«Vakreste byen i verden», beskriver Sentral-Dalmatia med fire ord. Bare 40 minutter fra den kroatiske Riviera i Split finner man Splitts furer og stille bukter. På det største arkeologiske området på østkysten av Adriaterhavet ligger Solin, her er besøkende transportert tilbake til et øyeblikk i gammel tid. Du finner også mange holmer og skjær lett tilgjengelig, en feriedrøm for enhver. Bukter, hvite småstener og krystallklart hav, satt sammen og tilbyr gjestene en uforglemmelig opplevelse. Bestill ditt feriehus i Midt-Dalmatia og opplev alle områdets gleder.

Lei feriehus i Sør-Dalmatia

Sør-Dalmatia

Sør-Dalmatia er den regionen i Kroatia med minst innbyggere. Likevel finner man i området utrolige byer, øyer og steder, og et mildt klima, Middelhavs vegetasjon og vakker natur omgitt av mange turstier. Utvilsomt er det Dubrovnik, som en middelaldersk gamleby omgitt av imponerende festningsvoller, som er høydepunktet i det sørlige Dalmatia. Dubrovnik-området byr på mange vakre opplevelser på kysten med mange feriehus og leiligheter ved sjøen. En av de mest populære badebyer i det sørlige Adriaterhavet Cavtat, er svært populært. Videre finner man øyen Korcula med sin pittoreske gamleby eller den opprinnelige Peljesac halvøyen knyttet til fastlandet, som er verdt et besøk. I sør strekker øya Mljet seg, som har en nasjonalpark. Opplev alt dette og mye mer med en feriebolig i Sør-Dalmatia!

Feriehus i Dalmatia

Hele området langs med kysten er et yndet turistmål, hvor vi tilbyr feriehus i Kroatia rett ved den krystallblå kysten, ved koselige byer eller mer tilbaketrukket fra det yrende sommerliv. Finn ditt feriehus med eget basseng eller kort vei til fantastiske bademuligheter.