Feriehus og ferieleiligheter i Solin

Rundt 25 kilometer utenfor Split sentrum ligger den historiske byen Solin vakkert til ved munningen av elven Jadro. Leier du et feriehus i Solin kan du se frem til en ferie i et område med en lang historie og flere severdigheter. I tillegg gjør nærheten til fantastiske Split dette til en attraktiv feriedestinasjon. 

Alle våre ferieboliger i Kroatia er «all inclusive», noe som betyr at du slipper å tenke på ting som sengetøy, sluttrengjøring og forbrukskostnader. Enklere enn dette blir det ikke.

Lei et NOVASOL feriehus i Solin nær Split

Populære feriehus i Solin

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Solin

Loading...

Feriehus med basseng i Solin

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Solin

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

For deg som ønsker et opphold med historiske innslag er et feriehus i Solin midt i blinken. Byen er den største arkeologiske parken i Kroatia, som kan skilte med en historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Solin er nok mest kjent for å ligge der den antikke romerske byen Salon lå. Byen Salon ble grunnlagt av grekerne som en markedsplass og er nevnt i skrifter fra år 100 f.Kr. Romerne tok over området og under Julius Cæsar ble byen en koloni kalt Martia Iulia Valeria Salona Felix. Under romernes regjeringstid var byen et kulturelt og politisk sentrum for provinsen Dalmatia. Det var også her keiser Diokletian ble født. Da byen ble ødelagt i år 614 e.Kr. ble den mindre viktig og innbyggerne flyttet til Diokletians palass. Den nye bosetningen skulle bli starten på det vi i dag kjenner som byen Split. 

I dag finnes det en håndfull severdigheter igjen av det som en gang var en livlig romersk bosetning. Amfiteater, forum med templer, kirkegårder med saloniske martyrer og mye mer venter deg. Du kan i tillegg se ruiner fra tiden da området var under tyrkisk styre, den gamle Gašpine-møllen fra 1800-tallet og ruinene av basilikaen der kong Zvonimir ble kronet i 1076.

Aktiviteter og opplevelser

Leier du et feriehus i Solin kan du også se frem til gode aktivitetsmuligheter. Legg ut på tur langs elven Jadro, enten til fots eller på sykkel. Området er også ideelt for deg som trives best med fjellsko på beina, og fjellområdene Kozjak og Mosor byr på fine turmuligheter.

Split ligger kun en kort kjøretur unna og er et naturlig innslag på reiseplanen for mange som leier feriehus i Dalmatia. Her venter bystrender med aktiviteter for alle, et variert utvalg spisesteder og mange severdigheter. Første stopp er kanskje keiser Diokletians palass, som tross alt spilte en stor rolle i dannelsen av byen slik vi kjenner den i dag. Blir du med på en guidet tur får du masse nyttig informasjon om bygningskomplekset som var keiserens pensjonistbolig. 

Ikke glem å få med deg noen av arrangementene i Solin. Under Ethnoambient Salona samles musikere fra hele verden. Den internasjonale karikaturfestivalen og Solin kulturfestival er også verdt å få med seg.

Feriehus og ferieleiligheter i Solin

NOVASOLs ferieboliger finner du i mange europeiske land og vårt sortiment rommer alt fra husbåter og hytter, til slott og villaer. I vårt brede utvalg finnes det noe for alle typer ferie!