Feriehus og ferieleiligheter i Klis

Ser du etter en feriedestinasjon der du kan kombinere fullstendig avslapping med historiske severdigheter og attraksjoner? Da kan NOVASOLs feriehus i Klis være midt i blinken for deg. Den lille byen ligger rett i utkanten av feriefavoritten Split, og en dagstur eller to i den historiske byen er en selvsagt ferieaktivitet. I Klis venter også en spennende attraksjon – nemlig festningen som ruver over byen.

Lei feriehus i Klis og opplev historiske Split

Populære feriehus i Klis

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Klis

Loading...

Feriehus med basseng i Klis

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Klis

Loading...

Attraksjoner og opplevelser

Er du fan av TV-serien Game of Thrones? Da bør du leie et feriehus i Kroatia, nærmere bestemt i Klis. Den lille byen med den store festningen kan nemlig delvis takke TV-serien for at de har blitt trukket frem i lyset igjen. Og denne lille landsbyen fortjener nettopp dette – oppmerksom for sine flotte historiske severdigheter. Festningen har en lang historie og begynte som en lite fort for over 2000 år siden. Siden den gang har ulike herskere vunnet, forsvart og mistet festningen. Dette har i tillegg vært setet til mange kroatiske konger, før det til slutt ble utbygget til nåværende størrelse under det ottomanske imperium. 

Fantastiske Split er bare rundt 30 minutter unna Klis. Mange av våre gjester som leier feriehus i Dalmatia legger inn et stopp i denne vakre byen. Første stopp kan være den romerske keiseren Diokletians storslåtte palass. Dette skulle være hans pensjonistbolig når han trakk seg tilbake rollen som Romerrikets hersker. Komplekset står i dag som en av verdens best bevarte romerske bygninger og virkelig verdt å få med seg. Det anbefales at du blir med på en guidet tur, slik at du får med deg hver krik og krok av palasset. Videre kan du ta turen til St. Domnius-katedralen. Utenfor Split ligger ruinene av byen Salona, som mest sannsynlig er fra før år 119 f.Kr.

Aktiviteter i Klis

Fra et feriehus i Klis har du mulighet til å reise ut til de vakre øyene i Splits skjærgård. Fra Split går det ferge ut til blant annet den populære ferieøya Brač, som er den tredje største øya i Kroatias skjærgård. Her kan du for eksempel tilbringe dagen i havnebyen Supetar, som er kjent for den vakre stranden Zlatni Rat. Den mye avbildede stranden er ikke bare vakker, den er også ganske spesiell. Zlatni Rats spisse form endrer nemlig form etter vind – og vannforhold. Brač er kjent for nydelig mat og vin, så det er verdt å spise et måltid eller to i løpet av turen.

Feriehus og ferieleiligheter i Klis

Dersom du ser etter en avslappende destinasjon til din neste ferie. NOVASOL formidler ferieboliger over hele Europa, og mange av disse finner du i Kroatia. Alle våre ferieboliger i Kroatia er «all inclusive». Dette betyr at du ikke må tenke på ting som sengetøy og sluttrengjøring.