Feriehus og ferieleiligheter i Trilj

Trilj er en liten dalmatisk by og kommune beliggende nordøst for historiske Split. Trilj hadde i tidlige tiden en viktig posisjon på grunn av broen over elven Cetina, og senere på grunn av det romerske veinettverket som knyttet byen til Salona, Narona og Argentaria. Leier du et feriehus i Trilj kan du bo tett på historiske severdigheter og gode aktiviteter som passer for hele familien. 

Alle våre ferieboliger i Kroatia er «all inclusive», noe som betyr at du slipper å tenke på sengetøy, sluttrengjøring og forbrukskostnader. Finn ditt neste feriehus i Trilj hos NOVASOL i dag og se frem til gode ferieopplevelser i Kroatia!

Feriehus i Trilj

Populære feriehus i Trilj

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Trilj

Loading...

Feriehus med basseng i Trilj

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Trilj

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

Området ligger tett på elven Cetina og har en historie som strekker seg tilbake til forhistoriske tider. Her fantes fruktbar jord, grotter og daler som gjorde dette til et attraktivt område. Senere bosatte illyrere seg her og utviklet det videre før romerne tok over. Illyrerne ga seg ikke uten kamp, og under krigen bygget romerne en militærleir, Tilurium, som du kan se ruinene etter i dag. I det sjuende århundret kom kroatene og bosatte seg i Dalmatia. 

Ønsker du historiske innslag på ferien vil du finne en rekke spennende severdigheter i Trilj. Den allerede nevne Tilurium ligger på en høyde over byen, og er verdt å få med seg. Fra Tilurium kan du se restene av en romervei som linket byen med provinsen Salon. Rundt tre kilometer utenfor byen ligger også ruinene av festningen Nutjak. For mer innsikt i områdets historie anbefales en tur til Trilj museum.

Nærheten til Split er ideell for dagsturer. Trilj ligger kun en liten times kjøring fra den historiske byen. Her venter spektakulære severdigheter, som Diokletians palass og St. Dolmnius-katedralen. Diokletians palass er en av de best bevarte romerske bygningene i verden. Bygningskomplekset var keiserens pensjonistbolig og har en imponerende størrelse. Blir du med på en guidet omvisning kan du ofte se mer av palasset enn om du går alene. I Split blir det kanskje også tid til å utforske noen av byens hyggelige spisesteder og kaféer.

Aktiviteter og opplevelser

Mange av våre gjester i feriehus i Dalmatia ønsker en kombinasjon av fullstendig avslapping og aktiviteter på ferien. Nærheten til elven Cetina byr på mange muligheter. På sommeren arrangeres det raftingturer på den nedre delen av elven. Foretrekker du litt roligere aktiviteter er det også fine forhold for kajakk – og kanopadling. Området som omgir elven er noe av det fineste i de sentrale delene av Dalmatia, og legger til rette for flotte turer til fots eller sykkel. Dalen strekker seg åtte kilometer fra Omiš, og er også midt i blinken for turer på hesteryggen.

Feriehus og ferieleiligheter i Trilj

NOVASOL formidler ferieleiligheter og feriehus over hele Europa. Du kan enkelt finne frem til ferieboligen som passer deg og dine feriebehov ved hjelp av vår søkefunksjon. Den lar deg velge de kriteriene som må være på plass for at du skal få en god ferie i Kroatia.