Feriehus og ferieleiligheter i Zadar

Zadar er en opplevelse som ikke vil gå i glemmeboken med det første. Når du ankommer den 3000 år gamle byen, vil du raskt merke at dette er en by med mye historie, men også liv og farge. Leier du et feriehus i Zadar, kan du selv oppleve hvorfor byen ble kåret til Europas beste destinasjon i 2016

Det kulturelle og økonomiske sentrum ved det nordlige Adriaterhavet er omgitt av bukter, nasjonalparker, vannfall og mer enn 300 øyer. Her ligger det til rette for gode ferieopplevelser. NOVASOL formidler en rekke feriehus og ferieleiligheter i Kroatia, og du vil aldri gå tom for fantastiske steder å besøke på ferie her. Zadar er en av landets flotteste byer, ikke bare på grunn av historien og arkitekturen, men også de varierte aktivitetsmulighetene byen rommer.

Lei feriehus i Zadar

Populære feriehus i Zadar

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Zadar

Loading...

Feriehus med basseng i Zadar

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Zadar

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Dette er den rette destinasjonen for deg som være aktiv på ferien. Seiling, vandreturer, padling, rafting, dykking, vindsurfing, grotteturer og kiting er bare noen av tingene du kan prøve. Her finnes det noe for alle – uansett interesser. 

Vil du ta deg helt med ro og helst tilbringe dagene på de flotte kroatiske strender med umiddelbar nærhet til havet? Da er også Zadar riktig reisemål for deg. Her kan du velge mellom en rolig og mer privat stranddag, eller områdets mest populære strender med mye liv og røre. Borik, Kolovar, Drazica, Pinija og Zlatna Luka er bare noen av strendene du kan velge mellom på ferie i Zadar. 

Leier du et feriehus i Dalmatia, kan du legge ut på båttur til noen av de flotteste øyene Kroatia kan by på. Utenfor Zadar ligger øyer som Pag, Ugljan, Dugi otok, Kornati og Veli Rat. De flotte øyparadisene i den kroatiske skjærgården er midt i blinken for en dagstur eller to.

Lei feriebolig i Zadar

Attraksjoner og severdigheter

Det vil ikke mangle på historiske interessepunkter når du leier feriehus i Zadar. Byen har en 3000 år lang historie bak seg og har tidligere vært underlagt blant annet Romerriket, Venezia og Tyrkia. De har alle satt sitt preg på byen, enten det er arkitektur - eller kulturmessig. I 2017 ble Zadar tatt inn på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin tre kilometer lange forsvarsmur, bygget av Venezia på 1600-tallet. 

Vi kan nevne attraksjoner som St. Donatus-kirken fra 800-tallet, som er et av byens viktigste landemerker. Foran kirken ligger ruinene av et romersk forum, og deler av forumet skal visstnok ha blitt brukt i byggingen av St. Donatus. Videre kan turen gå til Anastasiakatedralen, som opprinnelig er fra 800-tallet, men som har blitt bygget på ved flere anledninger. 

Zadar er kjent for sine mange konsert og kulturelle arrangementer. De mange utstillingene og tradisjonell musikkvelder i St. Donatus-kirken vitner om at Zadar ikke alene har en spennende historie, men også er en levende kulturby. 

Zadar har mange flotte severdigheter, men spesielt to er unike for byen. Sjøorgelet, designet av den lokale arkitekten Nikola Bašić, må oppleves. Inne i steintrapper har han lagt orgelpiper og fløyter, som lager de vakreste toner når vannet treffer trappene. Jo mer bølger, jo mer lyd. Kommer du på kvelden, kan du i tillegg få med deg solnedgangen fra trappene. Du vil ikke være alene om å se solnedgangen, men det er definitivt verdt opplevelsen. 

Ikke langt unna sjøorgelet finner du en annen av Nikola Bašićs kreasjoner, nemlig Sun Salutation, som kan oversettes til «solhilsen». Den 22 meter brede glassirkelen fungerer som et solcellepanel og lagrer energi i løpet av dagen. Da mørket faller lyser sirkelen opp i det som skal forestille solsystemet. En flott opplevelse som varer fra solnedgang til soloppgang.

Lei ferieleilighet i Dalmatia til familieferien

Feriehus og ferieleiligheter i Zadar

Leier du en ferieleilighet eller feriehus i Kroatia gjennom NOVASOL, kan du se frem til flotte feriedager. Historiske Kroatia kan ikke bare by på attraksjoner og severdigheter, men også fantastiske forhold for deg som vil på sol – og badeferie i Europa. Alle våre ferieboliger i Kroatia er dessuten «all inclusive», som betyr at sengetøy, sluttrengjøring og forbrukskostnader er inkludert i leiebeløpet. 

NOVASOL formidler ferieboliger i mange europeiske land, og du har derfor et stort og variert utvalg å velge i. Bli  med NOVASOL til et feriehus i Kroatia, og opplev alt det Zadar kan by på!