Feriehus ved Kvarnerbukten

Kvarnerbukten, som utgjør et av Kroatias mest interessante ferieområder, presenterer seg for sine besøkende med fjell, øyer, kystlandskap og ikke minst de mange nasjonal- og naturparker.

Et mildt klima, en øyverden som er bortskjemt med mye sol og ro, severdige historiske steder, middelhavskosteligheter og fjell med nasjonalparker for fotturentusiaster er blant høydepunktene i en ferie ved Kvarnerbukten. Kvarnerbukten nyter like stor popularitet blant seilere som blant aktive strandturister og øvrige besøkende som kun søker avspenning i ensomme bukter.

Dessuten lokkes natur- og fotturentusiaster av nasjonalparkene Nordre Velebit, Risnjak og de enestående Plitvitzer-innsjøene.

Foss ved Plitvitzer-innsjøene

Populære feriehus i Kvarnerbukten

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Kvarnerbukten

Loading...

Feriehus med basseng i Kvarnerbukten

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Kvarnerbukten

Loading...

Øyene

Skjønnheten til øyene i Kvarnerbukten forleder oss til å presentere noen av dem nærmere for deg. Leier du feriehus i Kroatia kan du legge turen til Krk, som er en av landets mest besøkte og nest største øy og samtidig den med de fineste sandstrendene; Baška er det nest største tettstedet på denne øyen og et av landets mest populære reisemål.

Et spesielt interessant fenomen utgjør ferskvannsinnsjøen Vransko jezero som du kan oppleve på ferie på Kroatias største øy Cres. Øyen Lošinj huser et kursted og det første delfinreservatet ved Middelhavet. En grå og vegetasjonsfattig østside og en frodig og grønn vestside gjør Rab til øyen med to ansikt; her venter imidlertid mye sol, ren luft og de bedårende dufter av salvie og lavendel på deg.

Leier du et feriehus på Pag kan du oppleve Pag-osten som øya er kjent for, en ost fremstilt av sauemelk, og de håndlagede Pag-blondene som kan beundres på folklorearrangement.

Lei et feriehus på Pag

Kyst, øyer og fjell!

Livlige turiststeder ligger tett langs kysten som gjerne deles inn i Opatija-rivieraen, Crikvenica-rivieraen, byen Rijeka og Senj-kysten. Foruten byen Opatija omfatter Opatija-rivieraen en kjede av turiststeder som f.eks. det livlige Lovran, det rolige Mošæenièka Draga, det skjønne Ika og det bakkete Matulji.

Byen Rijeka er den største havnebyen i området. Den 28 km lange Crikvenica-rivieraen tilbyr i tillegg til de yndige småstedene Dramalj, Selce og Jadranovo også de aller beste sand- og grusstrender som innbyr til (sol-)bading. Intet sted ligger fjellene såpass nært havet som langs Senj-kysten.

Feriehus ved Kvarnerbukten

Kvarnerbukten har flere sommeraktiviteter du kan benytte deg av. Ved havet arrangeres det en rekke vannsportsaktiviteter, og du har mulighet til å stå på vannski, kjøre bananbåt, rumperister, stå på paddleboard, leie båt og mye mer. Vil du ha litt mer avslappende dager kan du benytte sjansen til late dager i solen og ta rolige svømmeturer i vannet når du merker solen er på det sterkeste. Ellers er det flere steder man kan ta seg gåturer dersom man trenger en avstikker fra den stekende solen.

Men det er ikke bare sommerturistene som får tilfredsstilt sine ønsker her. Det vidstrakte skiområdet i Gorski-kotar-fjellene nordøst for Rijeka tilbyr skisportsentusiaster en enestående naturopplevelse: muligheten til å stå på ski og samtidig skue utover havet. Et feriehus eller en ferieleilighet danner alltid det ideelle utgangspunkt for ferien din.