Feriehus og ferieleiligheter i Banjol

Drømmer du om å leie feriehus i Kroatia og bo omgitt av hav på alle kanter? Da er et feriehus i Banjol noe for deg! Kroatia kan skilte med et imponerende antall øyer, og NOVASOL formidler ferieboliger på mange av disse. Blant annet har vi et stort antall ferieboliger på øya Rab, og det er der du finner hyggelige Banjol. 

Attraktive Banjol ligger mellom byene Rab og Barbat. Langs kysten i Banjol finnes flere små havner, og her er det ikke uvanlig å se de lokale fiskerne. Ta en spasertur langs promenaden som fører til den gamle byen Rab. En bonus under gåturen er utsikten over den gamle bydelen og havet. Banjols gamle bydel har et hyggelig sentrum  med smale gater og et lite torg. Overalt i byen kjenner du duften av sypresser og hav. Det finnes tre strender i Banjol, der du kan ta avkjølende bad i det krystallklare vannet. Ta med snorkleutstyr og utforsk det spennende livet under havoverflaten. 

Byens strender heter alle Padova, og er nummeret med Padova 1, Padova 2 og Padova 3. Alle tre er sandstrender, noe det er sjeldent å oppleve i Kroatia. På øya Rab finnes det faktisk ikke mindre enn 30 sandstrender, og her er i tillegg mulighetene for å finne sin egen badebukt gode. De tre strendene har også gode fasiliteter som parkering, toaletter og mulighet for å kjøpe mat eller snacks.

Lei feriehus i Banjol hos NOVASOL

Populære feriehus i Banjol

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Banjol

Loading...

Feriehus med basseng i Banjol

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Banjol

Loading...

Aktiviteter og attraksjoner

Rab har en lang og turbulent historie. Det finnes derfor mange historiske og kulturelle severdigheter fra ulike tidsperioder. Du kan for eksempel gå på oppdagelsesferd i noen av øyas mange kirker, som ofte ligger oppe i høyden med en fantastisk utsikt. Du kan også besøke St. Euphemias kloster, som i dag fungerer som museum. Her kan du se samlingen av sjeldne skrifter og bøker. 

I selve byen Rab kan du vandre rundt i vakre gater og se de fire klokketårnene fra 1100-tallet. I Rab finnes det også et havneområde med mange  hyggelige fortauskaféer. 

Kanskje vurderer du å leie bil i løpet av ferien? Gjør du det må du benytte deg av mulighetene til en liten rundtur på øya. Underveis vil du kjøre forbi idylliske olivenlunder, grønne vinmarker og små landsbyer. Ikke glem badetøyet – du vil passere mange avsidesliggende badebukter! Det er også mulig å bli med på båtturer ut fra havnen i Rab. Du kan for eksempel bli med en båt med glassbunn og utforske livet under vann, eller på en guidet fisketur.

Feriehus og ferieleiligheter i Banjol

På Rab kan du spise god mat til en billig penge. Det finnes både restauranter og konobaer (tradisjonelle tavernaer) på øya, der du kan få servert lokale spesialiteter som grillet fisk og skalldyr, grappa, olivenolje og den unike salviehonningen. Måltidene lages ofte på åpen ild av ferske råvarer og etter tradisjonelle oppskrifter.  

Når du leier et feriehus ved Kvarnerbukten, har du mange muligheter til å velge øyferie. I Kroatia finnes det rundt 1200 øyer av ulik størrelse. Alle er riktignok ikke bebodde, men en stor del er. Blant ferieboligene på de kroatiske øyene kan du velge mellom alt fra feriehus med eget basseng til enkle leiligheter tett på kysten.