Feriehus på Istria

Denne nesten 3000 kvadratkilometer store halvøyen nordvest i Kroatia har mye å tilby sine besøkende: Her er fruktbare daler, gamle fiskerlandsbyer, fort på karrige knauser og vingårder.

Etter ankomst i feriehuset i Kroatia er det bare å sette i gang, for det er mye å oppdage: Kystbyene har kjennetegn fra illyriske, romerske og venetianske tider. Klippekysten lokker med glassklart vann og små kiselbukter, og innbyr til bading, snorkling og dykking.

På sydkysten av Istria finner du perler som Premantura og feriebyen Pula som også er regionens hovedstad. På en avstikker til innlandet kan en følge de anviste ”vinveiene” eller ta seg frem med sykkel på det velanlagte veinettet.

Ta turen innom Rabac og Labin, og gjennom reiser i innlandet på Istria kan en oppleve regionens sjarm, eksempelvis med en tur til Motovun med sitt kraftige festningsverk, til naturskjønne omgivelser i Groznjan, til Opralj og den vakre utsikten mot Hum, inn i ”verdens minste by”. På nordvestkysten av Istria kan du leie feriehus i Novigrad, en sjarmerende by som har beholdt sin middelalderske struktur med trange, svingete smug og gater.

Opplevelser på Istria

Populære feriehus i Istria

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Istria

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Istria

Loading...

Feriehus med basseng i Istria

Loading...

Mye å oppdage

Det er mye å oppdage i regionen: Kystbyene som Medulin og Pula vitner om illyrisk, romersk og venetiansk tid. Kysten har også småstein, viker og krystallklart fiske fylt vann som lokker til bading, snorkling, dykking og andre spennende vannsportsaktiviteter.

En avstikker fra solen? Da kan man dra på baksiden av regionen, og finne utpekte vinstier eller terrengsykkel på det brede nettverket av stier. Istria er en sjarmerende region, som er populær feriedestinasjon i Kroatia.

Regionalt kjøkken

Istria – trøffelens høyborg: Høsten er den riktige ferietiden for trøffelelskere. I denne perioden gjennomsøker hunder og griser skogbunnen på jakt etter denne delikatessen. Istrias eikeskoger er blant Europas viktigste trøffelområder, og på mange spisesteder kan du fråtse i trøffelspesialiteter. Trøffel er som vi nordmenn vet, dyrt i Norge, og i Kroatia kan du få med deg trøffelprodukter hjem til svært rimelige priser.

Feriebolig på Vest-Istria

Den vestlige delen av Istria er skapt av mange forskjellige kulturer som har tilpasset seg gjennom århundrene frem til i dag. Dette hjørnet av Europa har vært under romersk, østerriksk, fransk og kommunistisk styre. I dag er området en sann perle som har bevart det beste av sin fortid.

Det vestlige Istria er et vakkert ferieområde, som forble relativt skjult i årevis og ubemerket. Området er fortsatt uberørt, men nå finnes det alle moderne fasiliteter og bekvemmeligheter her. Du finner alt fra historiske steder, sjarmerende små byer og en rekke spennende sports- og fritidsaktiviteter.

Besøk Sør-Istria

Reisemålet Sør-Istria har fått en topplassering på listen over de beste aktiviteter og attraksjoner i løpet av få år. På dette fantastiske feriestedet finner du vakre kystbyer som venter besøkende med eventyr og historie. Området ble nøye matet med alle moderne komfortable fasiliteter uten å ødelegge den naturlige sjarmen i området.

Sør-Istria er bare en kort tur unna, og har gjentatte ganger blitt kåret til landets mest populære ferieområdet. Blant annet fordi befolkningen er svært vennlige, prisene er lave og det finnes en rekke severdigheter her. Besøker du denne regionen på din neste feriehus i Europa er det lett å fylle feriedagene med aktiviteter og opplevelser.

Sentrale-Istria

Det sentrale Istria ved Adriaterhavet var en gang sentrum av historiske hendelser. Langs kysten er det historiske byer og innlands er det en rekke vingårder, middelalderlandsbyer og storslått natur som venter deg.

På grunn av sin historie med gresk, romersk, østerrikske og italienske dominans, har Sentrale Istria blitt en mer smeltedigel av forskjellige kulturer. Det befinner seg venetianske palasser og romerske templer her. Sammenstøtet mellom kulturer, har påvirket matkulturen, og istriske retter er en fin blanding av kokkekunst i Øst-Europa og Middelhavet.