Feriehus på Hvar

Turkist vann, lilla lavendel, sjarmerende bygg og gater – Hvar er en postkortvakker feriedestinasjon. Hvar er én av de største øyene i den kroatiske skjærgården, og kan i tillegg skilte med et imponerende antall soltimer hvert år. Leier du et feriehus på Hvar, kan du derfor se frem til late timer under solen, spennende kultur og gode matopplevelser. 

Hvar er kanskje den mest populære ferieøya i Adriaterhavet – det forstår vi godt! For den historieinteresserte kan vi anbefale en tur til den vakre Stefanskatedralen. Hvar er også kjent for sine store lavendelområder. Som du kanskje skjønner er det mye å se og gjøre, foruten å jobbe med bikiniskillet.

Feriehus på Hvar

Populære feriehus i Hvar

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Hvar

Loading...

Feriehus med basseng i Hvar

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hvar

Loading...

Severdigheter på Hvar

Skal du tilbringe én eller flere uker i et feriehus i Kroatia, vil du kanskje oppleve mer enn sol og strand? Hvars historie startet allerede 300 år f.Kr., da grekerne koloniserte øya og grunnla byene Pharos, dagens Stari Grad, og Dimos, der byen Hvar ligger i dag. Øya har gjennom tidene vært underlagt ulike herskere, noe du garantert vil merke under oppholdet. 

I selve byen Hvar kan du vandre gjennom brosteinsbelagte gater og beundre en velbevart middelalderarkitektur. Du bør ikke gå glipp av allerede nevnte Stefanskatedralen, samt Europas eldste byteater. Kystbyen Stari Grad er også verdt et besøk under oppholdet, der du blant annet kan se kriken fra 1100-tallet. 

Du kan også besøke den lille byen Vroboska. Her venter kanaler, som ikke er ulike de du finner i Venezia. Rundt byen ligger tykk furuskog og olivenlunder. Avslutt turen med et bad på Soline-stranden, som ofte blir utpekt som én av landets beste.

Aktiviteter og opplevelser

Vi kan anbefale en tur ut til Pakleni-øyene på det varmeste. Det tar deg bare ca. 15 minutter med båt ut dit, og du kan se frem til en dag fylt med lune badebukter og nydelig sjømat. Pakleni-øyene, eller ‘Paklinski otoci’ som de heter på kroatisk, består av 21 mindre øyer, rev og smale passasjer. En mulighet er å leie en liten båt, som du kan ha hele dagen. Så bestemmer du helt selv hvor du vil stoppe for et bad, eller bare for å ta inn øyenes vakre natur. På Pakleni-øyene er det fullt mulig å finne sin egen private badebukt, eller en folketom strand. Et absolutt must når du leier feriehus på Hvar!

Badeferie i Kroatia

Når du leier feriehus i Kroatia kan du se frem mot gode dager ved det krystallklare Adriaterhavet. Legger du ferien til Hvar, vil du ikke bli skuffet over utvalget av strender.

Tips til strender du kan besøke under oppholdet:

Dubovica 

Dette er en av de vakreste, men også mest populære, strendene på Hvar. Bortgjemt i en badebukt og omgitt av furuskog, ligger denne fine rullesteinstranden. Her kan du kjøpe deg noe å spise og drikke. 

Malo Zaraće

En liten, bortgjemt strandperle, ca. 30 minutters kjøring fra Hvar by. Her er det ingen restauranter eller butikker, så husk å pakke sekken med alt du trenger for dagen. Til gjengjeld venter en nydelig dag ved havet deg.

NOVASOLs feriehus på Hvar

Med et feriehus i Dalmatia, får du et godt utgangspunkt for gode dager ved Adriaterhavet. Over hele øya venter fine ferieopplevelser, som passer for deg som reiser med barn, med kjæresten eller alene. 

Alle våre feriehus i Kroatia er dessuten all inclusive, noe som betyr at du slipper å tenke på ting som forbrukskostnader og sluttrengjøring.