Feriehus og ferieleiligheter i Vela Luka

Velger du å leie et feriehus i Vela Luka på øya Korčula, kan du se frem mot en ferie med nærhet til vakre strender og Adriaterhavet. Den lille havnebyen er omringet av pinjeskog, olivenlunder og vingårder, noe som gir mulighet for spennende vandreturer og gode smaksopplevelser under oppholdet. I hundrevis av år var dette en viktig fiskehavn, men i dag er det jordbruk, vin – og olivenoljeproduksjon og turisme som gir innbyggerne sitt levebrød. I Vela Luka befinner du deg aldri langt unna hav og strandliv, og her ligger det til rette for flotte feriedager.

Lei feriehus i Vela Luka på øya Korčula

Populære feriehus i Vela Luka

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Vela Luka

Loading...

Feriehus med basseng i Vela Luka

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Vela Luka

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Lei et feriehus på øya Korčula, og se frem til fantastiske ferieopplevelser.  Øya har en lang og rik historie, flotte severdigheter og er kjent for sin førsteklasses vin. 

Klimaet i denne delen av Kroatia er mildt og passer ypperlig for ferier hele året rundt. Vela Luka har rundt 2500 soltimer i året og er derfor midt i blinken for solhungrige nordmenn. De idylliske naturomgivelsene legger til rette for flotte gå – eller sykkelturer. Pakk med badetøy, og legg ut på oppdagelsesferd rundt Korčula. Det finnes et omfattende nettverk av stier og veier på øya. Et tips er å sjekke ut noen av Korčulas vingårder. Her produseres noen av landets aller beste hvitviner, nemlig Pošip og Grk. 

Vela Luka betyr «stor havn» på norsk, og byen ligger vakkert til i en stor bukt. Du kan nå Vela Luka med ferge fra Split. På ferie i Vela Luka kommer du deg også enkelt til de omkringliggende, mindre øyene. I likhet med andre feriehus i Kroatia, har flere av ferieboligene i Vela Luka storslått utsikt over havet. Rundt fem kilometer fra havnebyens sentrum ligger Gradinabukten, der NOVASOL formidler flere flotte ferieboliger.

Attraksjoner og severdigheter

I Pinski Rat ligger grotten Vela Spila, som er av stor arkeologisk betydning. Det bodde mennesker i Vela Spila for rundt 20.000 år siden, og besøker du kultursenteret i Vela Luka kan du se noen av funnene fra grotten. I kultursenteret finner du også et  galleri. Byen er hjem for en rekke kunstnere og artister, og på mange måter kombineres det moderne og tradisjonelle her. Vela Luka er blant annet kjent for sin tradisjonelle sverddans og sang. 

Tar du turen til Korčula by, kan du besøke den vakre gamlebyen som ofte sammenlignes med Dubrovnik. Rundt gamlebyen står tårn og restene av bymuren fra 1200-tallet. Inne i byen venter koselige kaféer, butikker og St. Markuskatedralen.

Feriehus og ferieleiligheter i Vela Luka

NOVASOL formidler feriebolig i Dalmatia og utvalget omfatter alt fra enkle ferieleiligheter, moderne feriehus og storslåtte villaer. Bruker du vår søkefunksjon, kan du enkelt navigere deg frem til din neste feriebolig i Dalmatia, og kanskje blir Vela Luka ditt neste reisemål. 

Leier du din neste feriebolig gjennom NOVASOL, kan du se frem til en ferie med frihet og mulighet til å legge opp ferien akkurat slik du selv vil. Oppdag fordelene med privat feriebolig og bestill din neste ferie i Kroatia i dag!