Feriehus og ferieleiligheter i Samobor

Rundt to mil fra Kroatias hovedstad ligger den romantiske byen Samobor. Området har lenge vært et attraktivt rekreasjonsområde for innbyggerne i de større byene, og det er kanskje ikke så rart. Leier du et feriehus i Samobor kan du bo med imponerende fjell og grønne skogsområder i bakgården. Du kan i tillegg bo med gåavstand til byens sjarmerende sentrum og kort avstand til metropolen Zagreb.

Aktiv familieferie med et feriehus i Samobor

Populære feriehus i Samobor

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Samobor

Loading...

Feriehus med basseng i Samobor

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Samobor

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Byen ligger i den østlige skråningen av Samoborfjellene, noe som betyr at du nesten ikke kan komme tettere på naturen. Leier du en feriebolig i Kroatia og vil komme deg ut i de vakre omgivelsene, er dette reisemålet for deg. En tredjedel av byområdet er dekket av skog, og de skogkledde åsene har et stort nettverk av stier. Samobor er derfor destinasjonen for deg som ønsker en aktiv ferie. Den som drømmer om en litt annerledes opplevelse kan besøke Grgos-grotten, som noen kaller for den vakreste grotten i det nordvestlige Kroatia.

Feriehus og ferieleiligheter i Samobor

Attraksjoner og severdigheter

Selve byen er utrolig vakker – gatene er brosteinsbelagte og husene i barokkstil vil sende tankene tilbake til en svunnen tid. Her kan du fort vandre rundt i timevis, det er så mye spennende å se og ta inn over seg. Sett deg ned på en av de hyggelige kaféene eller restaurantene, og ta inn de mange inntrykkene. Samobor har vært en populær turistby siden 1800-tallet. 

I februar hvert år går Samobor-karnevalet av stabelen. Leier du et feriehus i Kontinental Kroatia i vinterferien, kan det være du får med deg dette fargerike arrangementet. Festlighetene ender i et festmåltid, der dukken «Fasnik», karnevalets prins, fordømmes og brennes. Slik sikrer kroatene seg mot negativitet i året som kommer. 

Etter en dag fylt med opplevelser, av både den kulturelle og aktive typen, kan det være godt med noe søtt å spise, før du vender nesen tilbake til feriehuset. Prøv blant annet den spesielle ostekaken ‘rudarska greblica’, som er laget etter en gammel oppskrift. Eller hva med et stykke ‘kremsnita’, en kake som blant annet består av smørdeig og krempudding. Kaken får du kjøpt på et lite bakeri i byen, som har laget den etter samme oppskrift i generasjoner.

Feriehus og ferieleiligheter i Samobor

Velger du en ferie i Samobor kan du se frem til en ferie med spennende aktiviteter og attraksjoner. Når du velger en privateid feriebolig fra NOVASOL har du det perfekte utgangspunktet for ferien. Med et feriehus bestemmer du selv hva du vil fylle dagene med. Det kan være en idé å leie bil, slik at du enkelt kan ta deg rundt. Kanskje det frister med en tur til Zagreb? Med en leiebil styrer du avgangstid selv, og du kan legge inn stopp underveis. Velkommen til NOVASOL og våre ferieboliger i Samobor!