Feriehus ved Budva Riviera

Budva Riviera strekker seg med sine 35 km fra Jaz til Buljarica og er dermed sentrum for Montenegros badeturisme. De største og flotteste men også de mest besøkte strendene i Montenegro, består av talrike bukter og fjorder mellom kalkstensklippene og ligger beskyttet av Lovcen fjellkjeden mot den kalde nordenvind.

Knapp 13 km av Budva Rivieraen består av finkornet sandstrender og her er strendene Mogren, Becici og Petrovac de mest kjente av dem. Enkelte av strandområdene er merket med det internasjonale blå badeflaget, som bekrefter den høye kvalitet og standard strendene har.

Feriehus i Budva

Byen Budva

Budva er en eksotisk kystby som ligger i hjertet av Montenegros Adriaterkyst, og et utmerket valg for deg som ønsker å leie et feriehus i Montenegro. Byen teller til en av de eldste byene på hele Adriaterkysten. Den gamle bydelen i Budva er kjent på sine røde takstein, som er nevnt i gamle skrifter helt tilbake til 500 år f.Kr.

De mest berømte bygningene er den Hellige Johannes Døpers kirke og den ortodokse Hellig Treenighets Kirke. Den gamle bydelen omsluttes av en middelalderlig mur, hvorfra man kan nyte den deilige udsikten.

De mange kulturelle aktivitetene for unge såvel som eldre gjør Budva til et attraktiv reisemål for kulturelskere. Det berømte kastellet i den gamle bydelen danner rammen om mange konserter, teaterforestillinger, litteraturkvelder og kunstutstillinger.

Hotell-øya Sveti Stefan

Ca 8 km sør for Budva finnes den eksklusive og verdensberømte hotell-øya Sveti Stefan. Sveti Stefan er en senmiddelaldersk by på en liten øy i Adriaterhavet ved kysten af Montenegro. Byen omfatter hele øyen med venetianske murer og fullt bevarte stenhus.

Sveti Stefan ligger i Montenegros viktigste turismedistrikt, Budvanska riviera, og er en av de mest maleriske og flotte steder på hele Balkan. Den var fiskerlandsby fra 1400-tallet.

Nyt både feriehusets og de omkringliggende maleriske landsbyer sine rustikke sjarm og typiske middelhavsarkitektur preget av kombinasjonen av stein og treverk. Lær av de gjestfrie innbyggerne om lokale skikker og tradisjoner og prøv regionens delikate matretter.

Aktiviteter ved Budva Rivieraen

Omgivelsene og det vidunderlige landskap byr på tallrike muligheter for en både aktiv og avslappende ferie – vandrerturer, sykkelturer, beachvolleyball, drageflyving, fiskeri, svømming, seilas, windsurfing, dykking, vannski og tennis. De mange opplevelsene og aktivitetene bidrar til ferieopplevelsen i Montenegro.

Velvære

Den Montenegrinske kystregion byr på et hav av velvære med naturen som utgangspunkt. Solen, sandet, vannet og den jodholdige luften er rene velværen for kroppen. Programmer for vektkontroll, styrketrening, avstressing og giktbehandling er mest populære. Tilbudene er mange og blir utført af kvalifiserte fagfolk.

Slapp av i feriehuset men utnytt også det store utvalget av SPA behandlinger med urter, blomster eller frukt – Montenegros mangfoldige natur blir direkte integrert i behandlingene. Badstuer og dampbade fremmer blodsirkulasjonen og gir så mye energi som varer lenge etter ferien.

Severdigheter

  • Den hellige Maria in Punta kirke

  • Kloster Podostrog nær Budva

  • Kloster Praskavica nær Miloèer og Sveti Stefan

  • Kastellet i den gamle bydel i Budva

Underholdning og aktiviteter

Nyt de hyggelige og smakfulle barer og kafeer ved de eksotiske strender og bestill en cocktail som forfriskning. Gå en avslappende tur på den både lange og brede Budva promenade. Stopp ved kastellet i den gamle bydelen og nyt en teaterforstilling, konsert eller en kunstutstilling. Tallrike klubber, diskoteker, barer og kafeer sørger for der pulserende nattelivet og byr på moro og underholdning.

”Maskenes nat” i april, det internasjonale karneval i starten av mai såvel som de mange musikkfestivalene og dansekonkurransene, en internasjonal folklorefestival og en nasjonaldraktfestival i juni, er alle spennende ting å få med i din ferie på Budva Rivieraen. Her finnes det mye spennende aktiviteter som det er flott å få med seg når du leier feriehus i Europa. Selv internasjonale stjerner som f.eks Madonna sørger for partystemming på Jaz strand.