Feriehus på Madeira

Feriehus på Madeira

Feriehus på Madeira

Den selvstendige regionen Madeira er en portugisisk øygruppe med beliggenhet i Atlanterhavet. I tillegg til hovedøya Madeira finnes øya Porto Santo, og noen andre ubebodde øyer. Selve Madeira er 57 km lang og 22 km bred, og ligger 400 km nord for Tenerife. Sammen med Kanariøyene har øya et veldig mildt klima med temperaturer mellom 13 °C og 27 °C, og den sørlige delen av øya er den varmeste delen. Temperaturen i havet kan også variere mellom 17 °C og 26 °C i løpet av året.

Badeferie på Madeira

Det er ingen naturlige strender på øya Madeira, men flere kunstige bukter hvor du kan sole deg og finne attraktive, steinete badekulper. Porto Santo derimot har en 9 km lang sandstrand, og øya kan enkelt nås med en 20 minutters flytur eller med ferge, som er en nydelig tur på 2-3 timer.

Lei feriehus med basseng på Madeira

Vandring og natur på Madeira

Madeira er en svært kupert øy, og et velkjent paradis for de som liker fotturer. Øya har «Levadas», som er akvedukter som bærer vann til jordbruksområder, og er svært populære turstier blant vandrere. Det er også en fjellsti til Pico Ruivo, hvis topp rager 1862 meter over havet og byr på en fin utfordring.

Madeira er også en vakker, frodig og grønn øy, og tilbyr unike laurbærskoger, som er listet på UNESCOs verdensarvliste, et vakkert og interessant sted å besøke for deg som vil oppleve en naturlig vakker feriedestinasjon i Europa!

Aktiv ferie på Madeira

Nyttig informasjon om Madeira

Madeira har rundt 260.000 innbyggere, og nesten halvparten av disse bor i Funchal, som er øyas største by. Her finner du mellom annet havnen som er et populært stoppested for mange cruiseskip.

Øya produserer sin egne, berømte Madeiravin som smaker nydelig både alene og sammen med en rekke forskjellige retter. Madeira er også hjemstedet til den verdenskjente fotballspilleren Cristiano Ronaldo, som er født og oppvokst på øya.

I tillegg til Madeira har NOVASOL feriehus i Portugal generelt, fra nord til sør på fastlandet.