Ferieboliger i Porto

En ferie nord i Portugal gir kanskje ikke den samme middelhavsfølelsen som Algarve eller Lisboa gir, men følger du elven Douro fra Porto mot Spania kommer du til et område som kanskje er den perfekte feriedestinasjonen for deg. Den vakre hovedbyen i nord skiller seg ut fra andre byer. Utenfor Porto åpenbarer et nydelig landskap seg, med grønne fjell, små middelalderlandsbyer og slott.

NOVASOL tilbyr feriehus i Portugal, og du kan oppleve alt det fantastiske Porto kan tilby fra ditt drømmehus!

Feriehus i Porto

Utforsk moderne og historiske Porto

I tillegg til å være den nest største byen i Portugal, er Porto verdenskjent for elven Douro og havnen. Porto er også en av Europas mest karismatiske byer – med sine arkitektoniske kontraster, vakre kirker og hus med fargerike, flislagte fasader. For de som ønsker å se moderne arkitektur i verdensklasse er House of Music, tegnet av den berømte nederlandske arkitekten Rem Koolhaas, og flere bybygninger av Alvaro Siza, verdt å finne frem til.

Porto er veldig kupert med mange bygninger bygget inn i en klippeside som vender ut mot elven. Ta en spasertur på steintrappene som er hugget inn i klippesiden. I bydelen Ribeira de Gaia har kjente portvinprodusenter sine varehus, som Cálem, Fonseca, Sandemans, Kopke og flere andre. Du kan nå disse ved å krysse broen Dom Luis til fots. Er du lei av å gå kan du ta trikken fra Infante til bydelen Passeio Alegre, en av de mest sofistikerte bydelene. Her kan du også spise lunsj på en av restaurantene som de siste årene har dukket opp langs stranden, som et resultat av Portos stadig mer sofistikerte karakter.

Portos historiske senter har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du blant annet se et av byens eldste monumenter, Porto Katedralen. Andre severdigheter er Cedofeita, en unik kirke bygget i middelalderen.

Nyt ferieopplevelser ved havnen i Porto

Prøv berømt portugisisk mat

Til tross for stadig flere finere restauranter i Porto, lages den typiske portugisiske maten på de mer tradisjonelle restaurantene. Innbyggerne i Porto er kjent som «Tripeiros», fordi de i en periode gikk uten kjøtt slik at hovedstaden og flåten som dro til Ceuta i Marokko i 1415, skulle ha nok. Denne perioden levde de på en spesiell suppe som fortsatt serveres som en spesialitet i Porto. Prøv også francesinha, en lokal rett hvor generøse mengder biff og skinke legges mellom to skiver brød og deretter dyppes i store mengder smeltet ost og dynket i tomatsaus. Leier du et feriehus kan du også nyte disse rettene i rolige omgivelser på egen terrasse etter en lang dag med sightseeing.

Matopplevelser i feriehuset i Porto

Kulturopplevelser i Porto

Innbyggerne i Porto skiller seg kulturelt ut fra resten av landet. På kvelden og natten den 23.juni hvert år, viser byen at de kan ha det minst like gøy som Lisboa. Dette er et flott tidspunkt å være på ferie i Porto, for da avholdes nemlig Porto Festa de São João, et av Europas festligste gateteatre. Denne kvelden strømmer tusenvis av mennesker til den gamle delen av Porto, og til de mest tradisjonelle nabolagene, for å hylle Døperen Johannes. Under festivalen er det vanlig å slå hverandre med hvitløksblomster og hammere av myk plast. Festen starter vanligvis tidlig på ettermiddagen den 23.juni, og varer til tidlig morgenen etter. På kvelden arrangeres det gatekonserter og dansefester, det grilles sardiner og kjøtt, og drikkes vin ut i de små timer. Det er også en tradisjon å slippe opp flammedrevne ballonger over Porto.

NOVASOL feriehus i Portugal

Området og klima

Dra på en dagstur til autentiske Guimaraes, og opplev Portugals «fødested». Dette er stedet hvor Afonso 1, den første kongen av Portugal, ble født. I Guimaraes er det beste av Portugal samlet i en konsentrert miks av kunst, historie, arkitektur, kultur og mat. Legger du ferien til et feriehus i Porto, er også den sjarmerende byen Aveiro verdt å besøke. Aveiro blir ofte kalt «Portugals Venezia», og du forstår hvorfor når du besøker byen. Landskapet her er for det meste dominert av vann. Hopp i en «moliceiros», en lokal båt, og se byen fra de mange kanalene.

Selv om klimaet i det nordlige Portugal er litt kjøligere enn i syd, er det også her mange solrike dager i løpet av året. Porto har et middelhavsklima, med varme somre og milde vintre. Her kan dere virkelig nyte ferien, kanskje i et feriehus med basseng? Landskapet i det nordlige Portugal er vakkert, og den perfekte destinasjon for deg som setter pris på en ferie i nydelige omgivelser.  Strekningen fra Porto til grensen til Spania består stort sett av gylne sandstrender, og mange er nesten øde - her kan du finne din egen oase!

Dersom du ønsker å bestille feriehus i Porto kan du enkelt gjøre dette på våre nettsider eller ved å kontakte vår kundeservice. Du er også velkommen til å kontakte oss dersom du har noen spørsmål vedrørende NOVASOLs ferieboliger i Portugal og Europa forøvrig.

Tilbring ferien i vakre omgivelser i Porto, Portugal