Ferieidyll på de danske øyer

Det rolige tempoet, den unike atmosfæren, og de ultralokale opplevelsene som du ikke finner på fastlandet legger fundamentet for en herlig, innholdsrik og avslappende ferie på de danske øyer.

Danmark er et land rikt på øyer, som er populære feriemål både for nordmenn og danskene selv. Hos NOVASOL finner du alltid et stort utvalg av flotte feriehus på alle de danske ferieøyene, enten ferieturen går til Bornholm i øst, Fanø i vest, Læsø i nord eller Als i sør.

Sommeridyll på de danske øyer | NOVASOL

Vi elsker de danske øyene!

De mange danske øyene er spredt over Nord- og Østersjøen. Mens øyene i Nordsjøen er omgitt av et hav hvor naturkreftene ofte viser sin styrke, har øyene i Østersjøen et mildere klima med grunt vann og flatt landskap. Hver og en av de danske øyene har noe særegent og kan by på unike opplevelser, men felles for dem alle er at du er garantert flotte opplevelser av både den kulturelle, naturskjønne og gastronomiske sort.

Hvilken øy i Danmark drømmer du om å oppleve? Få inspirasjon til din neste øyferie i Danmark her!

Ferieparadiset Bornholm

Bornholm er populært som aldri før, og det forstår vi godt. Solskinsøya er kjent og elsket langt utenfor Danmarks grenser, og i sommerperioden er det vanligvis feriehusene på Bornholm som først blir utsolgt. Dette skyldes trolig de mange soltimene, den praktfulle naturen, og de lokale kulinariske opplevelsene som øya byr på.

På grunn av sin beliggenhet midt i Østersjøen, har Bornholm et mildere klima med flere soltimer enn noen annen dansk øy. Med et gjennomsnitt på mer enn 1000 soltimer i året, er det ikke rart at øya har fått kjælenavnet ‘Solskinnsøya’ blant danskene. Men det er ikke bare antall solskinnstimer som gjør Bornholm så attraktiv for turister. Urørt natur, store skoger, vakre strender og steinete kystlinjer gjør øya til et eldorado for de som ønsker en aktiv ferie. Her kan du blant annet fordype deg i klatring, dykking, surfing, seiling, kajakkpadling, fiske, ridning eller golf.

Er du derimot en av de som foretrekker en rolig ferie, med late stranddager akkompagnert med god mat og drikke, kan Bornholm imøtekomme deg også. Øya har vært et av flaggskipene for oppbakning av små produsenter, gårdsbutikker og lokale råvarer. Bornholm kan også skryte av å huse ikke bare en, men to Michelin restauranter; Kadeau og Det Røde Pakhus. En ferie på Bornholm er for øvrig ikke helt fullført før du har spist ‘Sol over Gudhjem’ på et av øyas mange ikoniske røkeri.

Selv om Bornholm ofte omtales som Solskinnsøya og er en populær sommerdestinasjon, så har øya en uttalt ambisjon om å være attraktiv hele året. Det betyr blant annet at et stort antall attraksjoner, restauranter og butikker har forpliktet seg til å holde åpent også utenfor høysesongen. Lei et feriehus på Bornholm, og finn ut hvorfor steinøya i Østersjøen er en av våre mest populære destinasjoner uansett årstid.

Populære feriehus på Danmarks øyer

Feriehus er den mest populære typen overnatting på en ferietur til de danske øyer. NOVASOL tilbyr private feriehus i forskjellige kategorier og prisklasser. Vi har familievennlige hus, dyrevennlige hus, hus ved stranden, og hus med basseng for å nevne noen av valgmulighetene du har. Med vår store portefølje av feriehus i Danmark kan vi imøtekomme de fleste ønsker og behov du måtte ha.

Fanø – liten i størrelse, stor på opplevelser

Fanø er en helt spesiell øy. Du vil oppdage dette så snart du ruller av fergen fra Esbjerg og ser den første seleflokken som ligger og soler seg på en sandbank ved havnen i Nordby. Øya ligger midt i nasjonalparken Vadehavet, og det er spesielt de store naturopplevelsene Fanø er kjent for.

En av de mest praktfulle - ikke bare på Fanø, men i hele Danmark - er naturfenomenet Sort Sol, hvor opptil en million stær på sin vår- eller høsttrekk ‘danser’ i store formasjoner på kveldshimmelen over Vadehavet. Apropos Vadehavet, det er også her Fanøs uoffisielle nasjonalidrett utøves; nemlig østersafari. Du kan prøve lykken selv eller alliere deg med en av øyas lokale eksperter.

I Sønderho på sørspissen av Fanø kan du utforske små antikvitetsbutikker og besøke lokale håndverkere som lager alt fra smykker, keramikk og glasskunst til stearinlys og de ikoniske Fanø -draktene. Alt det og mye mer når du leier et feriehus på Fanø.

Læsø – Gastronomiske oplevelser i Kattegat

Kattegats største øy, Læsø, byr på fredlige omgivelser, kunst, kultur, og jomfruhummer i lange baner. Start dagen på terrassen til ditt feriehus med en deilig frokost og planlegg aktivitetene dine. For eksempel kan du besøke Læsø Saltsyderi, ta lange sykkelturer over øya, fiske, ri på islandske hester eller kaste deg ut i bølgene med det store utvalget av vannsport som tilbys.

Gastronomi og lokale delikatesser tar generelt mye plass på Læsø med salt fra Læsø Saltsyderi som den overordnede eksportvaren, men skulle du være på øya den første uken i august, må du ikke gå glipp av Læsøs årlige hummerfestival, hvor kokker fra hele Norden kommer for å konkurrere.

Læsø har de seneste år opplevd et oppsving av yngre mennesker og småbarnsfamilier som bosetter seg på øya, og dette gjenspeiles også i livet på Læsø. Det mest lysende eksemplet på dette er den eksperimentelle restauranten, VesterØL, som siden åpningen i 2017 har blitt oversvømmet med bare 5- og 6-stjerners anmeldelser fra nær og fjern.

Det er imidlertid ikke bare på 2000-tallet at Læsø har tiltrukket kreative sjeler til Kattegat. To av Danmarks mest kjente samtidskunstnere, Asger Jorn og Per Kirkeby, har begge etablerte studioer på øya, og Per Kirkebys studio, Haabet, er i dag et yndet tilfluktssted for morgendagens stjerneskudd på kunsthimmelen.

De berømte tanghusene, som har blitt bygget av drivved og tang i over 400 år, er også noe helt særegent for Læsø. Feriehusene vi tilbyr i NOVASOL er ikke fullt så unike, men mange ligger ved vannet, hvorfra du kan nyte solnedgangen over Kattegat etter en spennende og aktiv dag på øya.

Anholt – Danmarks mest isolerte øy

Den lille øya Anholt er bare 22 km2 og ligger midt mellom Danmark og Sverige i Kattegat. Anholt er en av Danmarks mest isolerte øyer, og har kun ca. 160 fastboende. Til gjengjeld har Anholt en helt unik natur og stort spekter av naturopplevelser for de som tar turen over.  

Brede sanddyner, imponerende klipper og det omfattende lyngheilandskapet er noe av det som gjør Anholt så unik. Faktisk så har Anholt Nord-Europas største lynheilandskap, og som så enkelt har fått navnet «Ørkenen». I Ørkenen er det et rikt dyreliv, med arter som i Danmark kun finnes på denne lille øya i Kattegat. Ved Totten kan man også se øyens store bestand av flekksel på kloss hold.

Ikke ulikt med Læsø, har Anholt også opplevd en liten tilflytter-trend de siste årene, hvor nykommerne har startet ginproduksjon, restauranter, bakeri og ulike kulturarrangementer.

Du kan nå feriehuset ditt på Anholt med ferge fra Grenaa havn eller via en flyrute fra Roskilde. Å ta med egen bil er ikke tillatt, da det er kjøreforbud på størstedelen av øya. Det er derimot gode muligheter til å leie sykler, og det er også mulig å bestille transport fra Anholts drosjeselskap.

Fyn – velkommen til eventyrøya

Fyn blir ofte kalt for eventyrøya, og mye av det skyldes at det var på Fyn, nærmere bestemt i Odense, H.C. Andersen vokste opp og skrev mange av sine folkekjære og berømte eventyr. Odense er Danmarks tredje størte by, og her møtes det gamle og det moderne i skjønn forening. Sjarmerende brolagte gater kombineres med et urbant byliv, streetfood og motebutikker. Odense er et opplagt sted å besøke når man er på Fyn, men også de andre sjarmerende havnebyene Middelfart, Assens, Faaborg, Svendborg, Kerteminde og Nyborg har mange aktiviteter å by på.

Fyn er også hjem til hele 127 majestetiske slott som venter på å bli utforsket av de eventyrlystne. Egeskov slott fra 1554, med sin imponerende slottshage, er det best bevarte slottet på Fyn, og er helt klart verdt et besøk.

En annen populær aktivitet å gjøre når man er på Fyn er øyhopping. Det Sydfynske Øhav består av intet mindre enn 60 forskjellige småøyer. Den idylliske naturen, strendene og de hyggelige øyboerne vil få deg til føle deg velkommen og ønske at ferien aldri tar slutt. Noen av de mest kjente øyene i Fyns skjærgård inkluderer Avernakø, Skarø, Ærø, Lyø, Bjørnø, Langeland og Tåsinge, hvor alle har sine særegenheter og sjarme. Det er daglige fergeavganger mellom øyene, så her kan du besøke så mange øyer du vil i løpet av ferien.

Langeland - en uberørt perle i Østersjøen

Hvor lang er egentlig Langeland? Hmm, vi vet faktisk ikke, men vi er derimot sikre på at Langeland er en oversett perle i det danske ferielandskapet. Vi håper at du vil få øynene opp for denne danske skjønnheten når vi forteller at Langeland er en ekte ferieøy med alt som hører med, vakkert plassert i Sør-Fyns skjærgård side om side med Tåsinge, Ærø og Lolland.

Selv om det er tusen ting å gjøre på Langeland, fremstår øya først og fremst som et sted å feriere når du virkelig skal senke skuldrene og lade batteriene. Her kan du komme vekk fra hverdagens mas og nyte den vakre naturen fra en av de mange tur- og sykkelstiene. Stopp ved en av øyas gårdsbutikker eller veikant-kiosker og kjøp friske jordbær som du tar med hjem og nyter på terassen av ditt feriehus.

Langeland har også mange gode strender, og Hesselbjerg Strand, mellom Bagenkop og Rudkøbing, blir ofte fremhevet som en av Danmarks aller beste. Langeland er et av de eneste stedene i Danmark hvor ville hester lever fritt i naturen, og hvis du er heldig kan du se dei det store naturområdet rundt Dovns Klint, som i seg selv er verdt et besøk. Lei et feriehus på Langeland og opplev en av Danmarsk vakreste øyer.

Als - sjarmerende dansk øy i Østersjøen

Den sjarmerende øya Als sør i Jylland er en perfekt destinasjon for deg som drømmer om en ferie hvor du kan kombinere landlige omgivelser og byopplevelser. Als lokker turister med sine grønne bøkeskoger, varierte fritidsaktiviter for store og små, historiske bygninger, idylliske sykkelstier og flotte badestrender. På Als finner du flere naturskjønne stier og turruter som kan oppleves til fots, på sykkel eller på hesteryggen.

Univeristetsbyen Sønderborg er øyas sentrum, og her finner du stort sett alt byhjertet kan ønske seg av kunst, kultur og kulinariske opplevelser. Et besøk til Danfoss’ vitenskaplige fornøyelsespark ‘Universe’ vil være en morsom opplevelse for både store og små barn, hvor man kan få prøve seg på forskjellige eksperimenter.

Våre feriehus på Als varierer i både stil og alder, så her kan du finne hus som oser av klassisk ferieidyll med sjel og sjarm, moderne feriehus hvor funksjonalitet og aktiviteter står i sentrum, og alt i mellom. Kort sagt; på Als finner du feriehus for enhver smak.

Rømø - fantastiske strender rett rundt hjørnet

Rømø er Danmarks sørligste øy i Nordsjøen og en direkte nabo til den tyske øya Sylt. Ankomst til Rømø er relativt enkelt da øya kan nås med bil via den ni kilometer lange Rømødemningen. Vel ankommet til Rømø er listen over aktiviteter dere kan ta fatt på lang. Øyas lange og brede sandstrender gjør det naturlig å tilbringe dagene her. Men i tillegg til å bygge sandslott, bade og nyte solen, kan du også ri på hester og strandseile. For de som nå tenker ‘strandseiling, hva er det?’ så er det nettopp hva det høres ut som. Man har et seil festet på en trehjulet buggy, og med vinden i seilet går det fort som rakkern. Strandseiling er lett å lære, og er et must for alle aktivitet- og fartsglade sjeler som besøker Rømø.

I tillegg til opplevelser ved stranden, kan Rømø friste med vandre- og sykkelturer i Marsken, fenomenet sort sol, og sel-titting. Husk også å prøve et klassisk dansk smørrebrød med Rømørejer (Rømøreker).

Oppdag flere danske øyer med NOVASOL

Hos NOVASOL kan du leie feriehus på et stort antall av Danmarks vakre øyer. I tillegg til de mest populære, har vi også feriehus på vakre danske små øyer som Møn, Fur og Tåsinge for bare å nevne noen. Utforsk de danske øyene og opplev hva det er som gjør hver og en av de helt unike.