Feriehus i Flevoland

Se vindmøller på ferie i Nederland

Feriehus i Flevoland

Kan du tenke deg å feriere i et feriehus eller ferieleilighet omgitt av fargerike tulipaner, velsmakende ost og vakkert landskap i Nederland?  Flevoland er et populært område for avslappende feriedager - en grønn provins som utstråler fred og ro. Fra ditt feriehus i Flevoland har du alltid utsikt mot en populær strand, den kunstige innsjøen Markenmeer eller slusesystemet som binder byene Lelystad og Enkhuizen sammen. En ferie i Flevoland er absolutt ikke et dårlig valg!

Populære feriehus i Flevoland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Flevoland

Loading...

Feriehus med basseng i Flevoland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Flevoland

Loading...

Ferie ved sjøen

Hva kan vel være bedre enn en familieferie rett ved en sandstrand - bølgeskvulp og bare føtter i sanden er ofte noe man trenger for virkelig å kunne slappe av. Flevoland har beliggenhet rett ved innsjøen ljsselmeer, tidligere en del av Nordsjøen. Den nederlandske regionen har mye mer å by på enn innsjøen Ijsselmeer – med sine skoger, innsjøer, fredede områder og mange aktivitetstilbud er Flevoland en feriedestinasjon for hele familien. Flevoland er en feriedrøm med et landskap dominert av vindmøller og vakre tulipanenger - her er det mulig å finne roen som hører med på ferie i Nederland.

Familieferie i feriehus i Flevoland

Menneskeskapte Flevoland

Det som i dag kalles Flevoland, var tidligere et grunt område av Nordsjøen, da kalt Zuiderzee. Etter en flom i 1916 ble det bestemt at dette grunne havområdet skulle stenges av, og deretter ble det største hydrauliske ingeniørprosjektet noensinne i Nederland satt i gang. Området Flevoland er et resultat av dette prosjektet, og i 1986 ble dette offisielt Nederlands tolvte og yngste provins. Flevoland omfatter blant annet Urk, Schokland og Wieringen - alle tidligere øyer.

Under prosjektet ble det funnet 435 skipsvrak på havbunnen, og nesten 33.000 objekter fra tidsrommet mellom 1300 og 1900-tallet. Ønsker du å lære mer om Flevolands spennende historie og Nederlands kamp mot havet, kan du besøke museene Nieuw Land Heritage Center og RACM Lelystad.

Aktiv ferie i Flevoland, Nederland

Besøk Lelystad

Lelystad er hovedstaden i Flevoland og er lett tilgjengelig fra ditt NOVASOL feriehus. I Lelystad finner du det berømte Batavia Wharf, der du kan beundre rekonstruksjonen av VOC-skipet «Batavia» fra 1628. Like utenfor kysten av Lelystad ligger den berømte handlegaten som er et sant paradis for alle med sansen for shopping, nemlig «Batavia Outlet Shopping». Her kan du kjøpe kjente merkevarer til gunstige priser, og som en bonus kan du nyte den unike arkitekturen.

Utenfor byen ligger Lelystad naturpark, et svært populært område. Her kan du oppleve det svært rike dyrelivet, og er du heldig møter du på storker, Przewalski-hester, otere, bevere, bison, elger og villsvin.

Fornøyelser for store og små

I Flevoland ligger Walibi - den mest spektakulære fornøyelsesparken i Nederland. Walibi byr på fart og spenning med sine mange sklier og spennende attraksjoner med vann i sentrum, og tiltrekker seg hvert år mange besøkende. I Flevoland kan du også besøke Aviodrome, en fornøyelsespark som tar deg med på en reise gjennom luftfartens 200-årige historie. Her kan du friske opp dine kunnskaper om luftfarten og beundre de mange ulike flyene.

Kidz Village er en fornøyelsespark med lekeplass og badeland, og alt finner du under et tak i Kraggenburg, på den nordlige delen av Flevoland. Søk og finn aktivitetsparken De Voorst for barn. Her finnes en minigolfbane og lekeplass. Som du nå kanskje skjønner – med et feriehus i Nederland er du  aldri langt unna en stor attraksjon.

Et feriehus nær Oostvaardersplassen

Naturen ved Oostvaardersplassen er ganske unik. Det er ingen områder i hele Europa som kan sammenlignes med Oostvaardersplassen. Dypt inne i sørlige Flevoland har naturen skapt et stort myrområde med sletter, store gressområder og dammer. Dyrelivet er variert, med fugler som gjess, skjestorker og storskarv, samt dyr som hjort, rev, hare, flaggermus og sommerfugler. Dette er en flott destinasjon for de dyreinteresserte og kan by på unike opplevelser med lang levetid. Selv ørnen, som ikke har vært en naturlig del av Nederlands fauna siden middelalderen, har nå hekket her de siste årene. Gå eller sykle på de mange stiene i Oostvaardersplassen og lær mer om Nederland gjennom tusenvis av år.

Øyopplevelser på land

I den nordlige delen av Flevoland ligger Schokland, som har blitt et symbol for nederlendernes kamp mot havet. Shokland var tidligere en øy og står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du se hele ni nasjonalmonumenter. Schokland tilbyr en unik kombinasjon av kulturhistorie og natur. Sett også av tid til å besøke Middelbuurt, Schokland museum, der du kan oppleve hvordan livet har vært gjennom århundrer.

ferie i Nederland må du heller ikke glemme å besøke den tidligere øya Urk, en livlig og typisk fiskerlandsby. Urk er en vakker landsby som fortsatt gir besøkende følelsen av å være på en øy, samtidig skiller den seg ut fra Schokland. Det føles aldri kjedelig og ensformig å vandre rundt i de trange gatene. Du vil underveis finne overraskende utsikt, små intime plasser, karakteriske fasader og husvegger utsmykket med anker og skip. En lokal guide kan ta dere med på en omvisning til de vakreste stedene i Urk.

NOVASOL har formidlet feriehus i over 40 år – vi vet hva som skal til for at ferien din blir optimal. Søk nå og finn det feriehuset eller leiligheten i Flevoland du foretrekker, og du kan se frem til en uforglemmelig ferie i Nederland med hele familien!