Ferie i Kroatia

Drømmer du om en Kroatia-ferie? Det er du ikke alene om! Den gode atmosfæren, nydelige maten og, ikke minst det krystallklare havet, gjør dette til en feriedestinasjon for alle. I tillegg har landet en spennende historie, som du blant annet kan bli bedre kjent med gjennom historiske bygninger og museer.

La ferien i Kroatia være et velfortjent avbrekk fra en travel hverdag. Her ligger det til rette for gode dager i avslappende omgivelser. Du kan finne roen på en av landets utallige strender, eller på en bortgjemt ferieøy.

Med over 6,000 kilometer kystlinje og mer enn 1,200 øyer, er det ingen tvil om at det finnes noe for alle og enhver i Kroatia. 

Søk og bestill din neste ferie i Kroatia hos NOVASOL i dag!

Ferie i Kroatia

Reisetips til ferie i Kroatia

Familieferien – Historisk byferie i Split

Tenker du å leie feriebolig i Kroatia for hele familien, og vil ha både by- og strandliv? En kort flytur fra Norge tar deg til Split – en by der det moderne møter det tradisjonelle kroatiske. 

Split vokst opp rundt den romerske keiseren Diokletians palass, som i dag utgjør gamlebyen. Ta med barna på oppdagelsesferd gjennom smale gater og nydelige steinbygninger, og la deg fascinere av det som en gang var en keisers pensjonistbolig.

Er du på ferie i Split med litt eldre barn, kan du ta de med til Marjan-parken. Her kan du følge merkede stier rundt omkring i parken, eller gå opp til utsiktspunktet Telegrin. Parken er populær blant Splits innbyggere, som trekker hit for å komme seg litt vekk fra bylivet,

På sommerferie i Kroatia frister det sikkert med noen dager på stranden, og Split kan skilte med en rekke fine, barnevennlige strender. Vi kan anbefale en tur ut til stranden Kašjuni, som ligger ved kysten i Marjan-parken. Stranden er litt roligere enn de andre bystrendene, og passer godt for barnefamilier.

Familieferie i Split

Kroatia-ferie med kjæresten - Romantiske Rovinj

Mulighetene er uendelige for deg som skal på kjæresteferie til Kroatia, men det er likevel noen destinasjoner som skiller seg litt ut. Som for eksempel byen som omtales som Istrias mest romantiske, Rovinj. I den tidligere fiskerlandsbyen ligger gamle hus tett i tett langs vannkanten, og gatene er akkurat passe smale. Her kan du nyte middelhavsklimaet på en av de mange uteserveringene, eller vandre hånd i hånd langs vannet.

Om ikke dette var nok – det går daglig ferger til italienske Venezia. Mer romantisk enn dette blir det ikke!

Ferie med venner - Adriaterhavets perle

Planlegger du en ferie i Kroatia med venner? Adriaterhavets kanskje mest kjente by, Dubrovnik, frister med spennende severdigheter, yrende uteliv og gode utfluktsmuligheter. Ikke nok med det, her finnes vakre strender i gåavstand fra bykjernen.

Den ikoniske bymuren er et av Dubrovniks mest kjente symboler, og innenfor venter en helt unik del av byen. For tilhengere av den fiktive serien «Game of Thrones», vil et besøk i gamlebyen stå høyt på listen. En kort gåtur fra gamlebyen tar deg til stranden Banje, der det alltid er liv og røre. 

En ferie i Kroatia er en ypperlig anledning til å utforske Adriaterhavets øyperler. Fra Dubrovnik kommer du deg enkelt ut til øyer som Lokrum, Lopud og Sipan. Pakk med badetøy og du har alt du trenger for en hyggelig dag med familien eller venner.

Ferie i Dubrovnik, Kroatia

De kroatiske strendene 

Er du en skikkelig strandløve, som hele tiden er på utsikt etter bortgjemte perler? Eller er du fornøyd bare du har en solseng og kan plante føttene i det krystallklare havet? Uansett hva du foretrekker, vil ikke en ferie i Kroatia skuffe. Få andre europeiske feriedestinasjoner kan skilte med et like variert utvalg av strender. Strendene består som regel av rullesten, noe det er fint å være oppmerksom på om du reiser med barn. Pakk med et par badesko, og du er klar! En stor del av strendene har blitt tildelt Blått Flagg-utmerkelsen, og du kan derfor forvente strandopplevelser av høy kvalitet. 

Noen av våre strandfavoritter i Kroatia:

1. Sakarun (Dugi Otok)

Sakarun ligger på øya Dugi Otok, og er veldig populær både blant barnefamilier og surfere. Med et vakkert bakteppe av pinjetrær, kan du nyte late dager på den hvite sanden. Trærne er et velkomment innslag av skygge når solen står på som verst, og det krystallklare lokker med avkjølende bad. 

2. Zlatni Rat (Brac)

Du har sikkert sett bilder av stranden med den unike formen. Zlatni Rat, eller «det gylne horn», finner du på øya Brac, og er kanskje den mest kjente stranden i Kroatia. Stranden strekker seg nesten 500 meter ut i havet, og endrer stadig form avhengig av havets strømmer og bølger. 

Stranden passer godt for barnefamilier, og det er en rekke restauranter og fasiliteter i umiddelbar nærhet. Dette er også stranden for deg som ikke liker å ligge stille en hel dag, og du kan prøve mange ulike vannsporter her. 

Ferie nær stranden Zlatni Rat

3. Banje (Dubrovnik)

Noen få minutters vandring fra Dubrovniks gamleby tar deg til stranden Banje. Tilbring dagen med utsikt over byens havneområde og øya Lokrum – en uslåelig kombinasjon! Den korte avstanden til byen gjør dette til en perfekt liten utflukt etter en dag med sightseeing.

Når bør du reise? 

Kroatia blir først og fremst forbundet med sol og sommer, men visste du at det ikke bare er i juni, juli og august det er en god idé å reise hit? Kroatia er fantastisk også utenfor høysesong, og verdt å oppleve gjennom hele året.

Kroatia om våren 

Trenger du en pause fra hverdagen, men orker ikke vente helt til sommerferien? Reis til Kroatia på våren og opplev en avslappet utgave av den populære destinasjonen. I månedene april og mai begynner temperaturene å stige. Samtidig våkner den kroatiske naturen til liv, og landskapet er frodig sammenlignet med de varme sommermånedene. Besøker du Kroatia på våren, kan du også være aktiv uten at solen steker. Landet kan skilte med mange nasjonalparker og flotte fjellområder, og det er absolutt verdt å sjekke ut noen av disse. 

Sommer ved Adriaterhavet

Sommeren er uten tvil høysesong i Kroatia, og hvert år besøker et stort antall glade feriegjester landet. I juni, juli og august kan du tilbringe avslappende dager på rullesteinstrender, kun avbrutt av et bad i Adriaterhavet og deilig sjømat til lunsj. Ikke gå glipp av noen av Kroatias mange severdigheter, selv om det kan bli litt fullt på sommerstid. Gjennom NOVASOL er det også mulig å leie feriehus i Kroatia ved de mindre feriestedene, som er minst like hyggelige som de større byene.

Sommerferie Kroatia

Høstferie i Sør-Europa

Når været her hjemme har kjølnet, trærne har skiftet drakt og sommerferien føles som en fjern drøm, er det fortsatt behagelige temperaturer i Kroatia. Her er det godt badevann til rundt midten av oktober. Synes du de store byene blir litt for travle i sommermånedene, er høsten en fin tid for deg. NOVASOL formidler over 50.000, og utenfor høysesong kan du for eksempel leie feriehus med svømmebasseng i Kroatia til gode priser. På høsten kan du rett og slett få mer ferie for pengene!

Vinter i Kroatia

Det er nok ikke en ferie i Kroatia som står høyest på listen over vinterdestinasjoner. De fleste av oss forbinder nok landet med strandliv. Men du vil bli overrasket over hvor koselig det kan være med en ferie i Kroatia på vinteren, spesielt om du reiser i adventstiden. 

Ferie i Kroatia med NOVASOL

Når du bestiller ferie i Kroatia slipper du å tenke på ting som sengetøy og sluttrengjøring. I våre feriehus i Kroatia får du alltid sengetøy, sluttrengjøring og forbrukskostnader inkludert. Det betyr at du får mer ferie for pengene, og kan nyte oppholdet til det fulle.

Se våre ferieboliger i Europa