Feriehus i Thüringen

Hvor natur og kultur utgjør de mest verdifulle skattene, og hvor minnene om Luther, Bach, Schiller og Goethe lever i beste velgående; der lokker reiselandet Thüringen med et variert landskap.

Delstaten Thüringen med sin hovedstad Erfurt befinner seg i Tysklands geografiske midte. Koble av i naturen, reise til imponerende borger og slott, slappe av i ro og velbehag og oppleve historiske byer med deres mangfoldige kulturtilbud - det er dette gjestene forbinder med Thüringen.

Forventningene tilfredsstilles både i Thüringer Wald, i Eisenach og Erfurt og på et av regionens mange kursteder.

Feriehusene befinner seg for det meste ikke langt unna og i sjarmerende omgivelser, slik at kjedsomhet aldri får fotfeste. Uansett om det er snakk om en romantisk ferie for to, en familieferie eller en tur med venner, så finner du ganske sikkert det du søker, her i Thüringen. Feriehuset i Tyskland danner i den sammenheng alltid det ideelle utgangspunkt for ferien din.

Et feriehus i Thüringen gir innblikk i tysk kultur

Populære feriehus i Thüringen

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Thüringen

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Thüringen

Loading...

Naturomgivelser

Thüringen er preget av den herlige naturen midt i Tyskland. De ca. 16.000 km med godt utbygde og merkede turstier gjør denne delstaten til en yndet og populær region for dem som liker fotturer; her ligger Tysklands mest kjente vandrervei (ty.: Rennsteig) som fører opp i høyden, og strekningen Thüringenweg fra Altenburg til Creuzburg, mens andre Rennsteige går bl.a. gjennom nasjonalparken Hainich og langs ruten Barbarossaweg am Kyffhäuser.

Om landskapet Thüringer Wald skrev Johann Wolfgang von Goethe allerede i 1776: Die Gegend ist herrlich, herrlich (no.: Området er herlig, herlig). Den som ønsker å bli herre over dette kjempestore skogsområdet, bør begi seg utpå den 168 km lange vandrerveien som tar en med opp i høyden og går over fjellkammen i Thüringer Wald og skiferfjellene som grenser til, og helt inn i den nordlige Frankenwaid. Furu- og bøkeskoger, våtmyrsmarker og fjellenger avløser hverandre. Dyrevenner holder utkikk etter svartgule ildsalamandere og villsvin.

Ett høydedrag, én borg, ett minnesmerke og ett navn står for en fascinerende eneståenhet. Kyffhäuser Gebirge (no.: Kyffhäuser-fjellene) sør for Harz-fjellene imponerer ikke bare med sitt geologiske og botaniske mangfold, men også i kraft av sin kulturhistoriske betydning. I annen halvdel av 1800-tallet var Kyffhäuser Berg Tysklands mest kjente fjell, for her hviler ifølge sagnet den tysk-romerske keiser Barbarossa i et underjordisk slott. Den som vil se keiseren, gjør det lurest i å bestige fjellet Kyffhäuser Berg; her på en klippegrunn står det en statue av ham ved foten av minnesmerket over keiser Wilhelm. Årlig besøker tusenvis av turister grottene og hallene. Den mest kjente hulen er imidlertid Barbarossahulen ved Rottleben. I naturparken Kyffhäuser med sitt enestående landskapsbilde og sin brede biotopiske palette kan naturen ennå nytes uforstyrret i ro og mak.

Landskapet Thüringer Schiefergebirge (no.: Thüringens skiferfjell), som i sørøst går over i Thüringer Wald, er en ca. 20 km bred vidde som heller i sørøstlig retning mot byen Greiz i elvedalen til floden Weiße Elster. Ved siden av kaolinleire, alun og jernmalm var det i første rekke skiferen som brakte mange mennesker en moderat velstand. I de tradisjonelle skiferutvinningsområdene med sin verdifulle takskifer, som også kalles das Blaue Gold Thüringens (no.: Thüringens blå gull), hilses de besøkende velkommen av landsbyer med skiferhus. Bølgende vidder preger det sentralt beliggende høylandet som byr på et herlig panoramautsyn utover Thüringens land. I elvedalen til Obere Saale danner to demninger det populære feriemålet Thüringer Meer (no.: Thüringens hav).

En frukt er en adekvat metafor for Thüringen. Fruktkjernen utgjør liksom kjernelandet i Thüringer som rommer Thüringens egentlige, gamle kulturlandskap. Tilsvarende består fruktkjøttet av de vide åkrene, de fruktbare engene, de maleriske tettstedene og de livlige småbyene. Kompletterende dannes fruktskallet av de omringende skogkledte høydedragene Finne, Hohe Schrecke og Schmücke i nord, de nordlige utløperne av Thüringer Wald i sør og nasjonalparken Hainich i vest. Summa summarum skaper dette et eldorado for alle som elsker sykkel- og fotturer. Borgensemblet Drei Gleichen mellom byene Arnstadt og Gotha med Wartburg-søsteren Runneburg i Weißensee og slottet Beichlingen utgjør historisk betydelige tiltrekningspunkt for mange besøkende.