Feriehus i Sauerland

Sauerland utgjør den største fritids- og ferieregionen i delstaten Nordrhein-Westfalen. Grensene er flytende; i vest ligger området Bergisches Land, i sør Siegerland, i nord Ruhrområdet og Westfalen. I øst omfatter Sauerland de høyere platåene rundt Winterberg og fjellene Lenne- og Rothaargebirge. De tusen fjells land tilbyr brusende granskoger, paradisiske daler, iblant bisarre klippepartier og dertil tallrike større og mindre demninger med gode muligheter for vannsport. Regionen huser Tysklands største sammenhengende hulelandskap.

Den største dryppsteinslabyrinten i denne bisarre verden danner hulekomplekset Attahöhle. Grottene er oppstått som følger av uthulinger som vannet har forårsaket gjennom millioner av år. Dryppsteinene er resultat av at kalkmettet vann under fordamping har frigjort kalk som således blir avlagret på bakken eller veggene og derigjennom frembringer kustneriske dryppsteinsbilder.

Aktiv ferie med feriehus i Sauerland

Populære feriehus i Sauerland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sauerland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sauerland

Loading...

Naturomgivelser

Er du ute etter et feriehus i Tyskland nær vakker natur og mange aktivitetsmuligheter? Sauerland byr på et mangfold av skjønne landskap og kulturelle severdigheter. Dette er også et kildenes land; her har mange elver sitt utspring og utallige bekker, tjern og innsjøer sitt hjem. Det fremragende kildevannet står også bak den høye kvaliteten på ølet fra Sauerland. Ved hjelp av apostlenes hester eller med sykkel kan denne regionen utforskes spesielt godt. Bike-Arena Sauerland tilbyr syklister med sportslige ambisjoner mange interessante turer gjennom sitt tilsammen 1.400 km lange rutenett som omfatter et mangfold av utfor-, tail- og flatmarksstrekninger.

Landskapsbildet presenterer karakteristiske steder og utpreget bindingsverksarkitektur. Her finnes det flere hundre år gamle, historiske bykjerner, kirker med verdifulle altere, gamle klostre, borger og slott; over Attendorn for eksempel troner borgen Schnellenberg som er landets mektigste borganlegg.

Attraksjoner og aktiviteter

Oppover og nedover på to hjul. Det å befinne seg helt inntil naturen på sykkel er i de bakkete landskapene Siegerland og Wittgensteiner Bergland en stor opplevelse. Denne regionen er preget av den i Europa enestående skogbruksformen Siegerländer Hauberg som holder løvskogen lav ved regelmessig hogst. Enkelte trekullmiler som tidligere leverte trekull for smelting av jernmalm, brukes fremdeles.

De tidligere residensslottene i Siegen, Bad Berleburg og Laasphe, slottet Hainchen og huset Nassau-Oraniens grensefestning Ginsburg gjør historien levende igjen. Siegen er fødestedet til den flamske maleren Peter Paul Rubens (1577-1640).

Bindingsverk frembringer også her et malerisk sceneri i hver by. Regionen Siegerland demonstrerer en rett og enkel type bindingsverk. I Wittgenstein er ikke bare hustakene, men også hele resten av huset dekket med skifer fra topp til tå. Innblikk i jernmalmgruvene tilbyr Schaubergwerke og bergverksmuseer. Den eldste kjente bergstaden ble anlagt på Altenberg ved Hilchenbach-Müsen. Funn beviser at det her ble bearbeidet kobber, sølv og bly allerede for 4.000 år siden.

Feriehuset eller ferieleiligheten danner herved alltid det ideelle utgangspunkt for ferien i Europa!