Feriehus i Sachsen

Delstaten Sachsen med Elbens Firenze Dresden som hovedstad er mangfoldig; et landskap som ser ut som et beveget hav av jord. Her finnes storbyatmosfære og landsbyromantikk, elvedaler og fjellmassiv, enger og skoger, slott og borger, adelsresidenser og herregårder, håndverk og kunsthåndverk, musikklandskap og kneipemiljø, industriarkitektur og industrikultur. Naturens topp utgjør landskapet Sächsische Schweiz.

Det finnes neppe noen annen region som rommer en såpass høy tetthet av bisarre naturskapninger, som f.eks. sandsteinfjellene med sin villromantiske klippeverden som halveres av Elben like foran Dresdens byporter. Ettersom brorparten av Sächsische Schweiz hører inn under en nasjonalpark, er det ikke forunderlig at de fleste av feriehusene befinner seg i meget idylliske omgivelser.

Den som ønsker et opphold i et feriehus i Tyskland, vil vanskelig greie å bestemme seg, for her fremstår den ene regionen virkelig mer sjarmerende enn den andre. Feriehus i Erzgebirge danner det beste utgangspunkt for utflukter i fotturparadiset som dessuten lokker til seg mange gjester gjennom regionens tradisjonelle treverkskunst.

Det maleriske Vogtland er derimot kjent for sin bygging av musikkinstrument, noe som har preget denne regionen allerede i flere århundrer. De som elsker vidunderlig musikk og skjønne landskap vil med andre ord føle seg særdeles vel her.

Feriehus i Sachsen og besøk Dresden

Populære feriehus i Sachsen

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sachsen

Loading...

Feriehus med basseng i Sachsen

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sachsen

Loading...

Regionene

I Sachsens reiseregioner samles makeløs kunst og kultur, flere hundre år gamle tradisjoner og tiltrekkende landskap. Fremherskende er teater- og musikkoppsetninger som gir gjenklang verden over, storslåtte festivaler, museer og utstillinger. Sachsen nyter verdensberømmelse gjennom sine egenartede håndverkskunster som bl.a. musikkinstrument fra Vogtland, treverkskunst i Erzgebirge, porselen i Meißen, tekstil i Plauen (Plauener Spitze) og klokker i Glashütte. En fascinerende natur med massive fjell og maleriske daler og innsjøer fremhver lysten på en natur-, familie- og aktivitetsferie. Bergverksmannen, Nøtteknekkeren og Røkelsesholderen er regionens mest kjente karer.

Erzgebirge

I flere enn 300 år er det blitt produsert kunsthåndverk av tre i Erzgebirge. Dette skogrike åslandskapet har fått sitt navn etter sølvmalmutvinningen som er blitt drevet her i flere århundrer; bergstadene Annaberg-Buchholz, Schneeberg og Freiberg gjenspeiler fremdeles rikdommen fra hine tider. Langs ruten Silberstraße (no.: Sølvveien) kan historiske møller, kobberhammere, åpne gruver og den første regneskolen til Adam Ries beundres.

Oberlausitz

Dersom du søker et aktivt opphold i et feriehus i Europa, kan Sachsen være for deg. 5.000 km med turstier og vandreveier går på kryss og tvers gjennom regionen Oberlausitz i Sachsens nordøstre hjørne. De flere enn 1.000 tjern som gjennomhuller dette lyngmolandskapet, har gitt området Oberlausitz tilnavnet De tusen sjøers land. En del av det har UNESCO utropt til biosfærereservat.

Vogtland

Åslandskapet rundt byen Plauen og elvedalen Göltzschtal er hjemstedet til de verdensberømte blondebroderiene Plauener Spitzen. I flere enn 300 år er byer som Markneukirchen og Klingenthal i Vogtland vært kjent for byggingen av førsteklasses musikkintrumenter.

Sächsisches Elbland

I Dresdens omland bader vide elvesjøer, deilige parker, hager og vinåser, pompøse slott og tapre borger seg i solen. Her ligger landskapet Lößnitz med sine bakker som er bekledt med vinranker, slottet Moritzburg, Meißen som var den første residensbyen til adelssleten Wettiner og som huser den verdensberømte porselensfabrikken, og i tillegg utallige tjern og store skoger. Regionen Sächsisches Elbland tjente dessuten som inspirasjonskilde for forfatteren Karl May hvis bøker er blant verdens mest leste.