Feriehus i Vogtland

Høydedragene rundt Plauen og dalen Göltzschtal danner landskapet som er hjemstedet til de verdensberømte Plauener Spitzen. I Vogtland er byer som Markneukirchen og Klingenthal vært kjent for sin bygging av førstklasses musikkintrumenter i flere enn 300 år.

Skjønt ved siden av disse kulturelle attraksjonene tilbyr Vogtland også mange landskapsmessige godbiter som absolutt er verd et besøk. Feriehuset i Sachsen danner her alltid det ideelle utgangspunktet for ferien din.

Vogtland

Populære feriehus i Vogtland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Vogtland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Vogtland

Loading...

Naturparken Erzgebirge / Vogtland

Langs grensen mellom Sachsen og Böhmen strekker naturparken Erzgebirge / Vogtland seg utover et 1.495 km² stort, tiltrekkende åslandskap mellom byen Bad Elster i Vogtland og tettstedet Holzhau i den østre delen av fjellkjeden Erzgebirge. Hundrevis av kilometer med godt anlagte turstier, sykkelruter, rideveier og langrennsløyper leder de besøkende gjennom store skoger og romantiske elvedaler hen til regionens skjønneste utkikkspunkt, historiske bygg, minnesmerker og museer. For å få en intensiv opplevelse av naturen og dermed kunne forstå den bedre, er det her blitt anlagt utallige lærerrike naturstier. På naturstiene i gruveområdene og i de mange åpne bergverkene finnes det en hel del interessante saker og ting om og fra den gamle bergverkstiden.

For naturelskere og aktive feriegjester utgjør naturparken Erzgebirge / Vogtland et paradis både på sommerstid og om vinteren når snøen forvandler skogen til et vintereventyr. Den smalsporede jernbanen Preßnitztalbahn fra 1890-årene lover en nostalgisk tur tilbake til fortiden når den etter kjærlig restaurering atter tøffer gjennom den romantiske elvedalen.

Dette attraktive, skogrike åslandskapet på grensen til Tsjekkia strekker seg med fjellet Fichtelberg opp til over 1.200 m. Grunnen er usedvanlig rik på mineraler som sølv, tinn, kobolt og bly.