Feriehus i Brandenburg

Hvem kjenner vel ikke Brandenburger Tor med kvadrigaen, seierssøylen Siegessäule eller slottet Charlottenburg? Det er vanskelig å finne en fellesnevner for den livlige metropolen, for Berlin ist viele Städte! (no.: Berlin er mange byer!). På et areal som er like stort som byene München, Stuttgart og Frankfurt am Main tilsammen, forener opplevelsesbyen Berlin et mangfold av bydeler, -kvarter og -sentre med totalt forskjellige preg. Berlin er en verdensby med en ambivalent og følelsesladd fortid.

Berlins 12 bydeler opptrer delvis liksom egne småbyer. Hver bydel har sin spesielle tiltrekningskraft og sære sjarm. Fantastisk natur forefinnes på lik linje med idylliske, lokale sentre og kosmopolitisk storbyatmosfære. Lei en feriebolig i Tyskland, og opplev denne blandingen som gjør Berlin så enestående.

Lei feriehus i Berlin

Populære feriehus i Brandenburg

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Brandenburg

Loading...

Feriehus med basseng i Brandenburg

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Brandenburg

Loading...

Kreuzberg

Bydelen Kreuzberg har de siste årene utviklet seg til et populært og hipt sceneområde som ikke desto mindre fremdeles pleier sin alternative atmosfære. Denne bydelens spesielle karakter er preget av at det her lever forskjellige kulturer side om side. Under betingelsene fra delingen av Berlin ble Kreuzberg, bydelen med den høyeste befolkningstettheten, til en smeltedigel for utlendinger, alternative og sosiale randgrupperinger. Da muren falt, rykket denne bydelen plutselig inn i Berlins geografiske sentrum, hvormed stilige restauranter og coctailbarer satte en ny dagsorden med sin nærhet til bydelen Mitte.

Ta med familien til Berlin

Prenzlauer Berg

På 1800-tallet huset bydelen Prenzlauer Berg det tradisjonelle arbeiderstrøket som ble dominert av femetasjes kasernelignende leiegårder. Under DDR-regimet forfalt denne bydelen og utviklet seg til motstandsbevegelsens kjerneområde; i de lokale kirkene ble det i 1989 avholdt adskillige minnegudstjenester og fredsvåkinger. I mellomtiden har Prenzlauer Berg avløst Kreuzberg som autonom-alternativt sentrum. Alléen Schönhauser Allee fremstår som hoved- og shoppinggaten, hvorimot spaserturene helst foretas i området rundt vanntårnet.

Brandenburg

Hovedstaden og delstaten Berlin er fullstendig omsluttet av delstaten Brandenburg med sine tilsammen 13 reiseregioner. Elvelandskapet Havelland med sine sjarmerende, rolige og fredfulle småsteder; det tynt befolkede Uckermark i nordvest med sine naturrene landskap; byen Potsdam med sine slott og parkanlegg, området Fläming med sine borger og dype bøkeskoger; Spreewald med sitt elvelandsakp som er enestående i verdenssammenheng!

I en periode som strakk seg over flere enn tre århundrer, skapte datidens beste kunstnere på oppdrag fra herskeren i Brandenburg-Preußen en fascinerende ansamling av slotts- og parkanlegg i reisdensbyen Potsdam; øyestenen utgjør det verdensberømte Sanssouci med slottet og parken.

100 km sør for Berlin lokaliseres landskapet Spreewald som er makeløst i Europa. Biosfærereservatet Biosphärenreservat Spreewald i delstaten Brandenburg er uten sin like i hele Mellom-Europa og blitt erklært verneverdig av UNESCO; landskapet her oppstod etter siste istid for 20.000 år siden. Bondegårder på øyer som er gjensidig forbundet gjennom større og mindre vannveier - det er dette som er Spreewald alias Brandenburgs Venezia; fra mange rolige landsbyer, som ennå pleier forgangne tiders skikker og håndverkskunster, legger tradisjonelle treprammer ut på tur gjennom vannlabyrinten.

Havelland og Fläming

Regionen Havelland i Berlins vestlige omegn fascinerer med sitt enestående elve- og innsjølandskap. Dette skog- og vannrike området innbyr til turer med båt, sykkel, på hesteryggen og til fots. Her har de interesserte anledning til å følge i fotsporene til forfatteren Theodor Fontane og utforske det preussiske slotts- og parklandskapet.

Fläming ansees som en fremragende region for fotturer, sykling og rulleskøyter. Den såkalte Fläming-Skate som med sine 175 km utgjør Europas lengste rulleskøytestrekning, tilbyr syklister og inlinekjørere aktiv avkobling i variert natur. Sjarmerende småbyer som Belzig og Jüterbog med sine historiske bykjerner illustrerer regionens for- og samtid.

Leter du etter avveksling og en hel mengde moro i ferien? Da bør du tilbringe din neste ferie i Berlin - byen med det pulserende livet. Et billig og godt alternativ til hovedstadens dyre hotell utgjør våre feriehus som befinner seg i ulike bydeler.