Feriehus i Mecklenburg-Vorpommern

Den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern med hovedstaden Schwerin står frem i Tysklands nordøstre hjørne som Mellom-Europas største sammenhengende vannrevir. Tvers igjennom delstaten, fra byen Wismar i nordvest til innsjøene Feldberger Seen i sørøst, strekker den siste istids endemorene seg. I dette tiltrekkende landskapet avløses vidstrakte enger og marker av dype skoger og innsjøer.

Mecklenburg-Vorpommern har tusen ansikter; det ene naturmessig skjønnere enn det andre. Vannet hersker langs kysten og i det overdådige landskapet i innlandet. Imponerende vitner om tidligere makt og plasser med nobelt badeliv befinner seg i hansabyene og sjøbadene. Dessuten finnes det tilstrekkelig rom for alle typer ferieaktiviteter - også om vinteren.

Det enestående, flate innsjølandskapet Mecklenburgische Seenplatte preges av vide skoger, myke åser, myrer og et uendelig antall innsjøer og elver. Kjernen utgjør Müritz som er Tysklands nest største innsjø. Store deler av dette landskapet er vernet gjennom tre naturparker og nasjonalparken Müritz Nationalpark.

Naturbegeistrede turgåere, syklister og i særlig grad også vannsportsentusiaster finner her sitt sanne paradis. Uansett om du ønsker en aktiv ferie eller ikke, er dette en flott destinasjon for ferien i Tyskland.

Lei feriehus i Mecklenburg-Vorpommern

Populære feriehus i Mecklenburg-Vorpommern

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Mecklenburg-Vorpommern

Loading...

Feriehus med basseng i Mecklenburg-Vorpommern

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Mecklenburg-Vorpommern

Loading...

Byer i Mecklenburg-Vorpommern

Byggekunsten i mursteinsgotikk viser seg i Mecklenburg-Vorpommern spesielt utpreget og fascinerende. Katedralene i hansabyene Rostock, Wismar, Stralsund og Greifswald stråler i praktfullt murverk av brent murstein.

UNESCO har innrømmet disse overlevningene fra middelalderen en plass på sin Verdensarvliste. Det eventyrlige slottet i Schwerin demonstrerer delstatshovedstadens stolthet og huser delstatsparlamentet; slottsbygningen, som er anlagt på en øy i den kjempestore innsjøen Schweriner See, kan kalles Nord-Tysklands Neuschwanstein.

Anegalleri, praktsaler og orangeriet danner rammen rundt delstatsregjeringens kontorer her i slottet. Arrangement som bl.a. Schweriner Kultursommer, filmfestivalen, dragebåtfesten på tjernet Pfaffenteich og førsteklasses utstillinger og konserter sørger for underholdning året rundt.

Rostock har alltid fremstått som delstatens de facto mest betydningsfulle by, men likevel aldri innehatt status som delstatshovedstad. Denne hansabyens 800 årige historie kommer til syne overalt som f.eks. i de tettstående gavlhusene, gudshuset Kloster zum Heiligen Kreuz som huser Kulturhistorisches Museum, de gamle lagerbygningene, skipsfartsmuseet og torget samt rådhuset med sine syv tårn og barokkfassade.

Neubrandenburg med sin lukkede bymur byr på overraskelser; arkitektur fra middelalderen til DDR-tiden og dessuten et uvanlig bredt tilbud mht. teater, dans, musikk, gallerier, kino og mediekunst.

Nasjonalparker i Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern er med et vannareal på 130.000 ha den vannrikeste delstaten i Tyskland. Den 1.700 km lange kystlinjen og de tilsammen 25.000 km lange elvene dominerer landskapet. Dette er et naturelskernes eldorado som tilbyr et omfattende nett av sykkelveier og turstier og dertil utallige vannveier og innsjøer som kan oppdages og utforskes med kano, segl- eller motorbåt.

Luften i det østtyske kystlandskapet regnes som den reneste i hele Tyskland. Det største vernede området ved Østersjøen utgjør nasjonalparken Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft; fra halvøyen Darß-Zingst til vestkysten av øyen Rügen strekker det seg ut et landskap av klipper, klinter og dyner, landtunger og strandsjøer, som danner et ideelt feriemål både for strand- og skogsentusiaster.

Nasjonalparken Nationalpark Jasmund domineres av et krittlandskap med tallrike myrer, våtmarker og enger. Regionens kjennemerker utgjør de verdensberømte krittklippene med klippen Königsstuhl (no.: Kongestolen) i spissen som den berømte maleren Caspar David Friedrich skildret med pensel og farger.

Øst for Tysklands nest største innsjø Müritz ligger nasjonalparken Müritz Nationalpark, der vandrere og syklister kan oppleve et fantastisk sjølandskap som omfatter flere enn 130 innsjøer, urgamle bøkeskoger og hemmelighetsfulle våtmarker. Dette naturområdet, som istiden formet, er av internasjonal betyding først og fremst qua rugeplass for større, sjeldne og utrydningstruede fugler.