Feriehus i Harz

Høydedragene Harz hever seg liksom en øy over det nordtyske lavlandet og danner bindeleddet mellom delstatene Sachsen-Anhalt, Niedersachsen og Thüringen. Det er ikke bare et meget gammelt, men med toppen Brocken på 1.142 m samtidig også Tyklands høyeste fjellområdet nord for elven Main. I et storartet fjellandskap forener Harz vide vidder i over 600 meters høyde, sentrale bergområder med bisarre klippeformasjoner, dype og trange daler og kløfter, høytliggende myrer, fjellvann og -elver, fosser og store oppdemmede innsjøer.

Her er nær sagt envher form for vannsport mulig. Betraktet fra fugleperspektiv synes Harz liksom et fjellplatå hvis kanter skråner nedover. Neppe noe annet sted kan dettes landets geologiske utviklingstrinn studeres bedre enn her. Spesielt kjent er dalen Okertal grunnet sine interessante steinformasjoner.

Fossen Romkerhaller Wasserfall, som fra stor høyde kaster seg ned i dypet, utgjør sammen med demningen Okertalsperre et populært fotomotiv i Okertal.

Harz omtales både som et klassisk, geologisk land og som et sølvland, hvilket naturligvis setter hobbygeologenes følelser i sving. Om regionens tidligere rikdom vitner den dag i dag de praktfulle, fargeglade bindingsverkshusene i de pittoreske byene. Klosterbygget Walkenried i Sør-Harz gir prov på en stor fortid; klosteret ble overdradd cistercienserordenen i 1127 og var i sin storhetstid et av de rikeste og mektigste i hele Tyskland.

Góry Harz

Populære feriehus i Harz

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Harz

Loading...

Feriehus med basseng i Harz

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Harz

Loading...

Sagn og legender

Regionen Harz er rik på historier og utgjorde et forhenværende saksisk keiserområde med adskillige hemmelighetsfulle sagn og legender. På fjellet Brocken alias Blocksberg, som er den høyeste toppen i Harz, hører noen beryktede skapninger hjemme, nemlig heksene; hver år ved valborgsnatt (ty.: Walpurgisnacht) møtes heksene her sammen med sin mester - djevelen. Da stelles det til fest overalt.

Den som besøker Harz-regionen, bør ingenlunde gå glipp av fjellryggen Kyffhäuser som befinner seg litt sør for selve Harz, i delstaten Thüringen. I grotten Barbarossahöhle i det 457 m høye fjellet hviler ifølge legenden keiser Friedrich Barbarossa.

Skjønt Harz har adskillig flere grotter å by på som f.eks. dryppsteinshulene Rübeländer Tropfsteinhöhlen og Iberger Tropfsteinhöhlen og dessuten den sagnomsuste, vernede Jettenhöhle i Vest-Harz mellom Herzberg og Osterode. Bestill ditt feriehus i Tyskland i dag, og opplev denne spennende regionen.