Feriehus i Bayern

Feriehus i Bayern gir løfte om blå-hvit himmel og krystallklare innsjøer, middelalderbyer og pulserende metropoler. Med sine rundt 6.000 km² byr Mellom-Europas største skoglandskap, Bayerischer Wald, på enorme arealer for avkobling og tallrike aktiviteter rett i nærheten av feriehuset eller ferieleiligheten.

Bayern kan deles inn i følgende områder: Franken, Ostbayern, Oberbayern og Allgäu / Bayrisch Schwaben.

Feriehus i Bayern

Populære feriehus i Bayern

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Bayern

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Bayern

Loading...

Franken

Franken ble allerede av 1800-tallets reiseskildringsforfatter Karl Immermann kalt et trylleskap med stadig nye skuffer.

Og sannelig har Franken mye å by på: innenfor et område på 14.000 km² ligger det ni naturparker som alle føyer seg inn i det variasjonsrike midttyske fjellandskapet Mittelgebirge. Her kan man drive med utendørsaktiviteter året rundt: en sykkeltur på sykkelstien Karpfenradweg, en fottur langs den keltiske opplevelsesruten Kelten-Erlebnisweg eller en utflukt til de frankiske vindistriktene.

Severdige er også de mange maleriske byene som f.eks. Nürnberg med sitt kjente julemarked Christkindlmarkt samt de utmerkede pepperkakene Lebkuchen, Bayreuth med sine festspill, universitetsbyen Würzburg og middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber.

Attraksjoner og opplevelser i Bayern

Østbayern

Landskapet Bayrischer Wald utgjør Østbayerns øyesten og inneholder vel alt man kan ønske seg; neppe noe annet sted er luften så ren, vannet så klart og naturen så intakt.

Ved siden av det fantastiske landskapet ligger det tallrike severdige byer som er fulle av både liv og historie; de mest kjente av dem er nok Regensburg og Passau.

Nordbayern

Her slår virkelig Bayerns hjerte: midt i denne regionen ligger delstatshovedstaden München som ikke bare gjennom sin Oktoberfest tiltrekker seg besøkende fra hele verden. For den som ønsker å ta en pause fra storbyen, ligger det også her flotte landskap med adskillige muligheter til å nyte den friske luften.

Ta en utflukt til innsjøene Starnberger See, Chiemsee og Ammersee. Den som vil høyt og opp, finner her nok av utfrodringer; det må jo ikke nødvendigvis være de enorme fjelltoppene Zugspitze eller Watzmann, skjønt er man nå engang kommet opp på toppen, har man en ubeskrivelig utsikt.

Allgäu og Bayrisch Schwaben

Sørvest i Bayern ligger områdene Bayrisch Schwaben og Allgäu. Tvers gjennom regionen Bayrisch Schwaben renner Donau hvis elvebredder er bestrødd med vidunderlige slott og klostre.

For den som har en forkjærlighet for skjønne byer, lønner det seg alltids å ta en tur til Augsburg og Ulm. Et besøk i det legendære dukketeatret Augsburger Puppenkiste utgjør en stor opplevelse ikke bare for barn.

I Allgäu har naturen likefremt overgått seg selv. Alpelandskapet Allgäuer Alpen fortryller i kraft av sin makeløshet og tilbyr noe å se og oppleve for alle og enhver. Naturligvis står skisporten i forgrunnen; men selv om Allgäu er kjent for sitt vintersportstilbud, byr naturen her ikke desto mindre på utmerkede forutsetninger for fotturer, klatring og øvrige sommeraktiviteter. Feriehuset eller ferieleiligheten danner her alltid det ideelle utgangspunkt for ferien i Tyskland.