Feriehus i Schleswig-Holstein

Lei feriehus i Schleswig-Holstein

Feriehus i Schleswig-Holstein

Helt nord i Tyskland ligger delstaten Schleswig-Holstein med sin hovedstad Kiel. Livlige gater, romantiske bakgårder, torg og havnekulisser begeistrer med sin tidløse, nordeuropeiske atmosfære. Schleswig-Holstein har et mangfoldig tilbud både til vanns og på land for enhver aldersgruppe og utøvere av ekstrem-, hobby- eller treningssport.

Qua Kinderland (no.: Barneland) med barnevennlige tilbud og attraktive fritidsmuligheter viser denne delstaten seg midt i blinken for familier som søker en ferie i Tyskland. Ved Nord- og Østersjøen er det mulig å slappe og finne godfølelsen både i de mange sjøbadene såvel som i feriehuset. Det rå og sjarmerende klima, sol, sand og sjøvann hever humøret og styrker immunsystemet! Hav, kyster, våtmarkslandskap, natur- og nasjonalparker karakteriserer det naturlige Schleswig-Holstein.

Populære feriehus i Schleswig-Holstein

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Schleswig-Holstein

Loading...

Feriehus med basseng i Schleswig-Holstein

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Schleswig-Holstein

Loading...

Regionene

Schleswig-Holstein deles inn i fem regioner: Nordsjøen, Østersjøen, innlandet, Holsteinische Schweiz og hertugdømmet Lauenburg. På varierte oppdagelsesturer kan øyene, vadeområdene Wattenmeer og det grønne landet mellom de to hav utforskes. Fortryllende strender og dynelandskap, fredfylte fiskehavner, endeløse beiteområder og majestetiske gods danner basisen for det fasettrike ferieparadiset Schleswig-Holstein. Fra den danske grensen og enda forbi Lübeck består Østersjøkysten av en kjede av små bukter, bratte sandbakker, dype fjorder og ensomme strender. Mellom fjorden Kieler Förde og bukten Lübecker Bucht ligger Østersjøøyen Fehmarn som kalles Schleswig-Holsteins kornkammer. Fra Glücksburg i nord, som med sitt slott fremstår som de europeiske fyrstehus' vugge, til Travemünde i sørøst befinner det seg en lengre rekke med østersjøbad. Mellom buktene Kieler Bucht og Lübecker Bucht ligger billedboklandskapet til naturparken Holsteinische Schweiz

Nordsjøen utgjør Schleswig-Holsteins vestligste grense. Med denne regionen forbindes vind og bølger, tidevannets eventyrverden med flo og fjære, vadelandskapet Wattenmeer, skipsutflukter, vannsport og avspenning. En vandring gjennom Wattenmeer gir en uforglemmelig opplevelse. Typisk for Nordsjøregionen er grønne strender og hvit sand, avvekslende landskap og kystavsnitt omkranset av diker liksom grensesteiner mot det enestående Wattenmeer med sine mange øyer og Halligen (i.e. øyer som oversvømmes når det er flo). Fredfylte tettsteder og pene småbyer innviterer til spaserturer og pauser.

Tysklands nordvestligste reisemål danner de nordfrisiske øyene som består av de tre solrike øyene Amrum (Europas bredeste sandstrand), Föhr (spesielt mildt klima takket være Golfstrømmen) og Sylt (Tysklands fjerde største øy), de i verdenssammenheng egenartede, knøttsmå øyene kalt Halligen og de grønne øyene Pellworm og Nordstrand.

Landskapet Holsteinsche Schweiz utgjør den største naturparken i Schleswig-Holstein. I sør grenser den til hansabyen Lübeck og i nord til delstatshovedstaden Kiel. Mange idylliske feriesteder ligger spredt mellom det myke bakkelandskapet, de store skogene og de nær 200 innsjøene i Holsteinische Schweiz.

Naturopplevelser og kultur venter i Schleswig-Holstein

Naturomgivelser

Fra Nederland til Danmark strekker et av Mellom-Europas siste større naturlandskap seg: vadelandskapet Wattenmeer. Nasjonalparken Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer utgjør den største nasjonalparken i Mellom-Europa. Wattenmeer er kystavsnitt i tidevannets vold; det vil si oversvømmet ved flo og tørt land ved fjære. På 1 m³ Wattenmeer finnes det mer biomasse enn på 1 m³ i en tropisk regnskog.

Fjorden Schlei fremstår liksom en lang bukt, og dermed er det mange som tror at det er en elv, men egentlig er det altså en fjord, eller som det her i Tyskland heter: Förde. Schlei som er omkranset av yndige små landsbyer og bondehus, ansees som et av Nord-Tysklands skjønneste områdene for segling!

Selv om Nord-Ostsee-Kanal er verdens mest trafikkerte kanal, virker den ikke desto mindre idyllisk; og man får først øye på den når man står ved bredden. Den som nærmer seg kanalen, får inntrykk av å se kjempestore skip dukke opp fra skogene, segl som streifer gjennom engene, og ferger som går i graits skytteltrafikk over kanalen.

Midt ute i Nordsjøen, 70 km utenfor fastlandet, ligger øyen Helgoland som består av en klippe av farget sandstein. De besøkende lokkes av det sjeldne plante- og dyrelivet, souvenirer, fersk hummer og tollfri handel.

Det koster ikke en formue å leie en herlig feriebolig. Hos NOVASOL har vi feriehusutleie i Europa hele året rundt til favorable priser.