Feriehus i Erzgebirge

Erzgebirge - hvor overhodet er det? For å gjøre det helt klart: det er en region full av overraskelser og opplevelser året rundt - slik er det. Og nå for tiden sier man: reis til syden! Erzgebirge utgjør en av de mest betydningsfulle ferieområdene i delstaten Sachsen. Dette attraktive, skogrike åslandskapet med den tyske betegnelsen 'Mittelgebirge' brer seg ut langs grensen til Tsjekkia og strekker seg opp i en høyde på 1.200 m.o.h. i form av fjellet Fichtelberg ved Tysklands høyest beliggende by Oberwiesenthal. Mittelgebirge ble dannet for ca. 300 mill. år siden og har vist seg usedvanlig rik på mineralforekomster som ligger lagret forholdsvis nært overflaten; sølv, tinn, kobolt, bly og andre metall gjorde en gang i tiden Sachsen til en av Tysklands rikeste stater. Utvinningen av uran som begynte noe senere, har imidlertid hatt liten næringsmessig og økonomisk betydning.

Ferie i Erzgebirge

Populære feriehus i Erzgebirge

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Erzgebirge

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Erzgebirge

Loading...

Naturomgivelser

Selve navnet Erzgebirge (no.: Malmfjellene) røper per se dette saksiske åslandskapets eiendommelighet. De rike malmforekomstene ble først utvunnet av flittige og oppfinnsomme gruvearbeidere, dernest bearbeidet av erfarne støpere og endelig foredlet av kunstnere, håndverkere og indistriforetak i form av de forskjelligste produkt. Gruvevesenet preget og var bestemmende for hele Erzgebirge; om det så var gjennom sin omforming av landskapet eller sentrale plass i kulturhistorien.

På tross av at fjellropene fra bergverkene i dag har forstummet, så har de mange århundrene med gruvedrift ikke desto mindre etterlatt seg adskillige bevarte, tekniske minnesmerker som bl.a. gruvebygg, underjordiske nett av gruveganger, sjakter og stoller, slagghauger og vannanlegg.

I denne variasjonsrike regionen med dype daler, platåer, kunstig anlagte innsjøer, demninger og myrer formidler et stort antall enestående, kunsthistoriske severdigheter interessante inntrykk av for- og samtiden. Den umåtelig rike forekomsten av mineraler, bergverkshistorie, folkekunst og skikker vitner den dag i dag om malmgruvenes blomstringsperiode, men også om ulvetidene som fulgte for gruvearbeiderne etter nedgangen.

Verdensberømt håndverk fra Erzgebirge

Det er ikke bare ved juletider at turistene kan oppleve de enestående treskjærer- og dreiekunsten, leketøysproduksjonen og håndkniplingene som en gang i tiden utgjorde en livsviktig yrkesretning. Flere karakteristiske håndverksteknikker som er enestående på verdensbasis, har sin opprinnelse i Erzgebirge.

Dette landskapet med sine flere enn 100 museer som tar for seg de forskjelligste temaer, danner et speilbilde av utviklingshistorien og demonstrerer på imponerende vis håndverkskyndighet og stor oppfinsomhet. Alle kjenner de utskårne figurene med den spesielle sjarmen som er resultat av kjærlig håndverk; her er det f.eks. tale om nøtteknekkerne, røkelsesholderne, lysenglene, pyramidene og barnelekene. Skjønt også de historiske vitnesbyrdene fra bergverket, regnekunsten til Adam Ries, orgelbyggingen, veteranjernbaner, kobberforedling, gamle møller og åpne gruver kan beundres i museene.

En opplevelse - også om vinteren

Hvor håndverk og teknikk fikk gode utviklingsvilkår, der uteble heller ikke kunstneriske glansnummer. Terrengets opp- og nedoverbakker angir takten under den fornøyelige vandringen til alle borgene, slottene og plassene som er vært opphav til myter, sagn og spennende historier.

Erzgebirge presenterer et sant vintereventyr med iskrystaller og minusgrader. Et virkelig romantisk vinterlandskap med tykke snøfonner som tilfredsstiller snøfantaster, akebrettentusiaster, isengler og hoppskikometer. I førjulstiden stråler det ganske Erzgebirge i en enestående lysglans som utgjør en del av den karakteristiske og makeløse juleatmosfæren. Den typiske gruvearbeiderhilsen Glück auf! må gjestene i denne egenartede regionen forstå som en velkomsthilsen. Feriehuset i Tyskland danner det ideelle utgangspunkt for din reise.