search

Ferieleilighet og feriehus i Kroatia

Blant alle våre feriedestinasjoner i Europa har Kroatia inntil nylig vært en ganske ukjent feriedestinasjon både for nordmenn og andre, men de siste årene har mange oppdaget det fantastiske landet beliggende øst for Adriaterhavet. Se vårt store utvalg av feriehus i Kroatia og få øynene opp for det vakre landet du også!

Det unike med våre ferieboliger i Kroatia er at de tilbyr «all inclusive», som betyr at sengetøy, sluttrengjøring og forbrukskostnader er inkludert i prisen.

I Kroatia er det generelt en høy standard på alle våre feriehus og ferieleiligheter, og de fleste ligger ved de mest populære feriestedene. Alt du da trenger å tenke på er å planlegge dagens aktiviteter, slappe av og oppdage det herlige kroatiske kjøkkenet.


 

Lei hus i Kroatia - og få både natur og kultur

I Kroatia venter en fantastisk vakker og variert natur, med store nasjonalparker, lange strender og frodige øyer. Landet har også en rik historie, som blant annet kommer frem gjennom de 8 forskjellige stedene listet som verdensarv av UNESCO. Det er uendelig med spennende attraksjoner i Kroatia, landet tilbyr rett og slett en perfekt blanding av natur- og kulturopplevelser, kombinert med et deilig klima og fantastiske kulinariske opplevelser.

Våre ferieboliger i Kroatia ligger ofte nært havet, dermed tett på de gode opplevelsene. Ønsker du å leie et feriehus med basseng er Kroatia også et naturlig valg, da en rekke av feriehusene har eget, privat svømmebasseng.

Romantiske fjellandsbyer, fine vertshus, fargerike markeder og skinke, ost, trøfler direkte fra gården – den som elsker de opprinnelige gleder, velger et feriehus i Kroatia i det pittoreske innlandet. Strendene og buktene på Adriaterhavet er aldri langt unna, og de fleste av feriehusene er designet med naturstein, tre og masse kjærlighet.

Ved inngangsdøren kan du finne sukkerholdige fikentrær, og skoger strødd med valnøtter og kastanjer og landsby markedene fylt med er sopp, druer og friske urter. Hvis du liker å tilbringe ferien i naturparker, på jakt etter avslapping og ro, men også elsker det sunne middelhavskjøkkenet, er det ingenting som er bedre enn en villaferie i Kroatia.


feriehus kroatia


Feriehus i Kroatia med eget svømmebasseng

Når du leier feriehus i Kroatia kan du velge akkurat det huset som passer dine krav og forventninger. For deg som ønsker en ferie med det lille ekstra, kan kanskje en feriebolig med privat svømmebasseng være midt i blinken. 

Dersom du leier et feriehus med eget basseng i Kroatia ligger selvsagt alt til rette for morsomme og aktive feriedager. Mange av ferieboligene tilbyr også andre aktiviteter, som for eksempel trampoline, biljard eller fotballspill, slik at det er rikelig med aktivitetstilbud for både store og små feriegjester.


feriehus med basseng kroatia


Kultur- og naturopplevelser i Kroatia

Kulturskattene er mange i Kroatia, og det har blitt gjort flere funn som stammer fra helt tilbake til steinalderen. Det finnes åtte forskjellige steder listet som verdensarv av UNESCO i Kroatia, hvor av hele sju av disse er kulturminnesmerker, inkludert den historiske byen Trogir og Diocletians palass i Split. Flere av de vakre byene i landet, som Dubrovnik og Istria, har en egen gamleby, hvor man ser spor fra antikken, i form av amfiteatre, festninger, tårn og mer. Her venter rett og slett fantastiske syn og opplevelser for besøkende i alle aldre.

I Kroatia venter også fantastiske naturopplevelser. Landet har en svært variert natur med alt fra bratte klipper og dype skoger til bortgjemte bukter og fantastiske strender. Det er i alt åtte forskjellige nasjonalparker i Kroatia, og nasjonalparken Plitvice er den største av sitt slag i landet, og Plitvice er virkelig et helt fantastisk skue.

Her er det en rekke forskjellige innsjøer, majestetiske fossefall og en frodig fauna. Nasjonalparken har siden 1979 vært oppført som verdensarv av UNESCO, og det er lett å forstå når man ser parken med egne øyne.
 

naturopplevelser i kroatia
 

Hvor i Kroatia vil du leie feriehus?

Kroatia har de seneste årene vokst seg til å bli en feriefavoritt blant nordmenn, og med de vakre og varierte destinasjonene som finnes i landet er det lett å forstå hvorfor. Enten du vil på øyferie, besøke en av de vakre og antikke byene langs kysten eller vil oppleve innlandsnatur, så har Kroatia et vell av muligheter. Noen av destinasjonene som har blitt blant nordmenns favoritter er Istria, Dalmatia, Kvarnerbukten og Zadar.

Feriehus på Istria

I Kroatia finner du NOVASOLs største utvalg av feriehus på Istria, halvøya med beliggenhet nordvest i landet. Kysten ligger som et perlekjede av pittoreske middelalderbyer og smykker seg med en rad av idylliske øyer mot havet som skimrer i turkis og blått. Den nesten 3000 kvadratkilometer store halvøya kan også vise til fruktbare daler og vakre vingårder. Populære byer her er blant annet Rovinj og Rabac som ligger langs havet, mens du lenger inn i innlandet finner Hum, selvutnevnt «verdens minste by». Et besøk til regionens hovedstad Pula eller Porec kan også anbefales, her vil du oppleve italiensk inspirert kultur og en romantisk atmosfære.
 

Feriehus i Kvarnerbukten

Leier du feriehus i Kvarnerbukten, befinner du deg i et av Kroatias mest interessante ferieområder. Her finnes fjell, øyer, kystlandskap og ikke minst mange nasjonal- og naturparker. NOVASOL har en rekke feriehus i Kvarnerbukten, både langs kystlinjen og ute på de sjarmerende øyene. Her blir du møtt av et mildt og behagelig klima med mye sol, og fantastiske historiske steder. Besøk for eksempel byen Opatija, Kroatias svar på St. Tropez, eller øya Krk, landets nest største øy.
 

Feriehus i Zadar

Zadar har vokst seg til å bli en favorittdestinasjon blant feriesultne nordmenn. Byen ligger sentralt på den kroatiske kystlinjen, og her venter både lange strender og et pulserende byliv. I et feriehus i Zadar er du omgitt av bukter, nasjonalparker og vakre øyer. På de mange gode restaurantene og kafeene i og rundt byen kan du oppleve kroatiske spesialiteter og delikatesser, omgitt av sjarmerende gater og historiske bygninger. Zadar fortjener virkelig et besøk!
 

Feriehus i Dalmatia

Sørvest i Kroatia ligger landskapet Dalmatia, der du finner flere feriefavoritter, nemlig Dubrovnik, Hvar og Split. Dalmatia er et smalt "belte" på østkysten av Adriaterhavet, og strekker seg fra øya Rab i nord til Kotorbukten i sør. Området har en lang historie som går helt tilbake til år 168 f.Kr. Leier du feriehus i Split befinner du deg midt i Dalmatia og ved kysten av Adriaterhavet. Her kan du blant annet oppleve flere steder på UNESCOs liste over verdensarv. 


feriehus ved dalmatia kroatia
 

Øyferie i Kroatia

I Kroatia har du mulighet til å leie feriebolig på én av landets mange paradisøyer - store som små. De idyllisk øyene finner du langs kysten helt fra Kvarnerbukten til Sør-Dalmatia. NOVASOL formidler private feriehus på rundt 36 av de kroatiske øyene, og du kan velge alt fra enkle ferieleiligheter til store, luksuriøse villaer med eget svømmebasseng. Hvis du drømmer om et opphold fylt med solrike dager og avkjølende bad i Adriaterhavet, er øya Brač et godt alternativ.

Øyen kan friste med fantastiske strender og utallige vannsportaktiviteter, samt hyggelige 

Ønsker du litt mer fart og spenning? Da kan en feriebolig på øya Hvar være noe for deg, der både idylliske strender og sjarmerende middelalderbyer venter. Hvar er også kjent som kjendisenes reisemål, og en tur langs strandpromenaden i Hvar Town byr på store og fasjonable restauranter.

Andre spennende øyer er Pag, som er kjent for sitt uteliv, Lastovo, som frister med førsteklasses matopplevelser, og Rab, der det er gode muligheter for kulturelle innslag i løpet av oppholdet. Vi kan ikke la være å nevne Lošinj, som er én av de minst bebodde, men mest paradisiske, ferieøyene. 

 

Aktiviteter for hele familien i Kroatia

Kroatia er et allsidig ferieland med en rekke aktivitetsmuligheter. På ferie i Kroatia kan dere oppleve de mange historiske byene som har gjennomgått omfattende renovering etter borgerkrigen i det tidligere Jugoslavia. I de historiske byene er det ofte mulighet for guidede turer hvor du blir bedre kjent med byens utvikling, de mange severdighetene og de storslåtte monumentene.

Ønsker du en aktiv ferie i Kroatia kan du for eksempel besøke nasjonalparkene, her ligger forholdene til rette for vandring og opplevelser i en frodig natur, mens de forskjellige øyene utenfor Kroatias kyst er perfekt dersom du ønsker å finne en bortgjemt bukt eller vil finne frem badetøyet og nyte en dag på stranden.

På øyene og langs kysten er det rett og slett et hav av aktivitetsmuligheter med ypperlige forhold for blant annet seiling og båtturer, hvor du kan bli med på organiserte turer hvor du kan oppleve de interessante stedene ved Adriaterhavet. Her er det også ideelle forhold dersom du ønsker å dykke i det klare havet. Ved de fleste populære ferieområder er det mulig å bli med på guidede dykketurer, og du kan ta dykkersertifikat mens du er på ferie dersom du ønsker.