Feriehus i Lüneburger Heide

Lüneburger Heide, som strekker seg ut mellom elvene Elben, Aller og Weser samt mellom storbyene Bremen, Braunschweig, Hamburg og Hannover, utgjør et variasjonsrikt natur- og kulturlandskap som omfatter hede-, våtmarks- og skogsomårder med eldgamle elvedaler, morener og flate elvos.

Fire årstider opplever denne heden, og én gang i året blomstrer den, skrev en gang den berømte hededikteren Herman Löns hvis grav befinner seg i einerlunden Tietlinger Wacholderhain mellom byene Walsrode og Bad Fallingbostel.

De typiske lyngmoene viser seg ikke lenger allstedsdominerende i landskapsbildet som gjennomgår vedvarende forandringer på grunn av avskoging og utvidet landbruk. Regionens naturvernområder har imidlertid opprettholdt den eiendommelige karakteren av hede, grupperinger av einertrær og bjerkealléer. Også den tradisjonsrike oppdretten av det lille lokale fåret, Schnuckenzucht, og honningjakten Immentuun holdes fremdeles i hevd i dette innlandet.

Naturvernede hedeområder forefinnes bl.a. i Naturschutzpark Lüneburger Heide, Naturpark Südheide, Naturpark Elbufer-Darwehn, og kommunekretsene Landkreis Uelzen og Landkreis Gifhorn, bare for å nevne noen. Et praktfullt høydepunkt demonstrerer hedeblomstringen i månedene august og september når heden bretter ut sitt rosafiolette blomstringsteppe over landet. På denne tiden besøker tusenvis av hedefreste hedeblomstringsfestene samt tilhørende festparader som arrangeres overalt i regionen, hvorved også hededronningen kåres.

Skjønt i tillegg til den rosenrøde glansen fra den florisante lyngen erica kan Lüneburger Heide bl.a. by på landsbyer med karakteristiske hedebondegårder, vann- og vindmøller, gods og småbyer med praktfulle rådhus; folkevisene og de ettehvert så sjeldne folkedraktene hører også med her. I naturvernområdet rundt fjellet Wilseder Berg, som med sine 169 m utgjør regionens høyeste topp, gresser i dag rundt 2.000 av de små, lokale fårene Heidschnucken og et like stort antall lam.

Ved siden av en opprinnelig natur med sjeldne plante- og gressarter, dyner og kampesteiner støter man stadig på dokumentasjon fra Lüneburger Heides rike historie; her minner dysser og gravhauger fra steinalderen om regionens forhenværende bosetninger. De historiske byene som har bevart sin egen karakter, minner fremdeles om den store betydningen de en gang i tiden innehadde. Salte vannløsninger og saltuvinningen gjorde i middelalderen byen Lüneburg til hansaforbundets dronning, noe som ennå den dag i dag gjenspeiles i fassadene til de fargeprektige borgerhusene.

Feriehuset eller ferieleiligheten i Tyskland danner det ideelle utgangspunktet for ferien din.

Feriehus og opplevelser i Lüneburger Heide

Populære feriehus i Lüneburger Heide

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Lüneburger Heide

Loading...

Feriehus med basseng i Lüneburger Heide

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Lüneburger Heide

Loading...