Feriehus i Castilla-La Mancha

Historiske severdigheter i Castilla-La Mancha

Feriehus i Castilla-La Mancha

Legg ferien til ferieparadiset Castilla-La Mancha i Spania. Denne delen av Spanias innland byr på alt fra herlige gastronomiske opplevelser til spennende kultur. Her finner du alt fra små idylliske steder til større, spennende byer. I tillegg har området et variert og frodig landskap. For å komme nær og oppleve Castilla-La Mancha ‘på ordentlig’, er du velkommen til å bestille et av våre feriehus eller leiligheter i denne regionen på den Iberiske halvøya.

Populære feriehus i Castilla-La Mancha

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Castilla-La Mancha

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Castilla-La Mancha

Loading...

Bli med inn i ‘Don Quixote’

I den spanske novellen ‘Don Quixote’ foregår handlingen for det meste i Castilla-La Mancha, noe som har gjort regionen kjent verden over. Castilla-La Mancha er på mange måter et symbol på spansk kultur – med sin gode manchego-ost, vingårder, vindmøller og olivenlunder. Regionen består av de fem provinsene Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara og Toledo.

Våre medarbeidere har besøkt alle våre ferieboliger før de tas inn i vårt sortiment og du finner de her på våre hjemmesider. Vi eier ikke noen av våre ferieboliger, noe som gir et personlig, genuint og variert tilbud for deg å velge i. Du kan allerede nå planlegge din neste ferie – bestiller du tidlig er du sikret feriehuset i Spania i god tid!

Oppdag Castilla-La Mancha fra feriehuset

Spanias tredje største region

Den sentrale beliggenheten gjør at Castilla-La Mancha grenser til mange andre regioner som, avhengig av hvor du velger å leie feriehus, kan være utfluktsmål på ferien din. I nordvest ligger Castilla og León, som sammen er den størrelsesmessig største regionen i Spania. Mellom om Castilla og León og Castilla-La Mancha, ligger regionen Madrid (Communidad de Madrid) «inneklemt». I denne regionen er selvfølgelig hovedstaden den mest populære destinasjonen. I nordøst ligger Aragonia som grenser mot Frankrike i nord. Øst for Castilla-La Mancha finner du Valencia med blant annet Alicante og Torrevieja. I sørøst ligger Murcia, en fin destinasjon for deg som ønsker å leie feriehus et sted med varmt klima. Vestover ligger Extremadura som har Portugal som nabo i vest. Sist, men ikke minst, sørover finner du Andalucia. Dette er den autonome regionen i Spania med flest innbyggere og er størrelsesmessig nest størst.

Lei feriehus i Spania

Natur og klima

I regionen Castilla-La Mancha finner du i hovedsak to typer terreng, fjell og Mesetas. Mesetas er en høyslette som utgjør omtrent halvparten av Spanias areal. Området rundt høysletten er preget av fjell, som også danner en naturlig grense rundt regionen.

Castilla-La Mancha har et kontinentalt middelhavsklima. Dette gir regionen varme sommermåneder, og kalde vintre. Tilbringer du sommerferien i Castilla-La Mancha, kan du forvente temperaturer som ofte overstiger 30 grader. Reiser du til Castilla-La Mancha kan du forvente en varm ferieopplevelse! Regionen er en del av det som tradisjonelt blir kalt España Seca, det «tørre Spania», på grunn av de små nedbørsmengdene.

Til tross for at 52 prosent av jorden i Castilla-La Mancha er «tørr» har regionen noen av de største vingårdene i Europa og står for omtrent halvparten av landets vinproduksjon.

Spennende byer og severdigheter

En fordel med å leie hus eller ferieleilighet i Spania, er at landet har mange interessante byer og menger av spennende attraksjoner i form av severdigheter og aktiviteter. Selv om nærheten til hovedstaden Madrid kanskje lokker, så har stedene i Castilla-La Mancha mye å tilby sine besøkende. Regionens hovedstad, Toledo, har for eksempel gamlebyen som du finner på UNESCOs verdensarvliste. I Toledo, som ligger ved elven Tajo, kan du oppdage historiske severdigheter som broen Puente de Alcántara, vandre i hyggelige kvarter i byen, samt spise et bedre måltid på en av byens mange restauranter.

I regionen ligger også Albacete, som har et stort utvalg av historiske bygninger og severdigheter. For eksempel katedralen Catedral de san Juan de Albacete, tyrefekterarenaen Plaza de Toros de Albacete og passasjen Lodares. Albacete med omegn har også mange fine parker, hager og museer – som Museo Provincial de Albacete – og teatre.

Lei et feriehus i Castilla-La Mancha

NOVASOL tilbyr feriehus og ferieleiligheter i regionen Castilla-La Mancha. I søkefunksjonen på våre nettsiden kan du velge det tidsrommet du ønsker å reise på ferie, så får du enkelt opp de feriehusene som er ledige i den perioden. Våre medarbeidere i Spania besøker nye feriehus året rundt, slik at vi stadig kan tilby nye ferieboliger. Har vi ikke din neste feriebolig i dag, kan det være at vi har den i morgen.

Våre feriehus i Spania eies av privatpersoner og dette er den store fordelen når du leier hus gjennom NOVASOL. Du får et unikt og variert tilbud å velge mellom, samtidig som dine ferieopplevelser blir mer personlige. Du bestiller trygt i viten om at vår Trygghetspakke alltid inngår automatisk i din bestilling direkte hos NOVASOL. Les våre leievilkår for fullstendig informasjon om Trygghetspakken. Dersom du ønsker mer informasjon om våre feriehus i Europa eller ønsker hjelp til å bestille din neste ferie, kan du selvsagt alltid kontakte vår kundeservice. Legg din neste ferie til Castilla-La Mancha med NOVASOL – formidler av ferieboliger siden 1968.