Feriehus på El Hierro

Du kommer ikke til å angre dersom du velger å leie feriehus på El Hierro! Til tross for at El Hierro er den minste av de sju Kanariøyene, finnes det mye å se og gjøre her. Øya kalles ofte for den «evige vårens øy», fordi temperaturen i luften og vannet ligger mellom 19 til 23 grader året rundt. El Hierro er et ferieparadis – uansett årstid!

Feriehus på El Hierro, Kanariøyene

Store naturopplevelser på Kanariøyene

De sju øyene utenfor Nord-Afrikas kyst er hver og en unike, med ulike karakterer og landskap. El Hierro steg opp av havet for cirka 1.2 millioner år siden, og har et veldig kupert landskap med stor variasjon. På den sørlige og vestlige delen finner du vulkansk månelandskap med grotter og lavaformasjoner. Til tross for sitt vulkanske landskap, har det kun vært ett vulkanutbrudd på øya, i 1793. Området midt på øya er preget av enorme furuskoger og den grønne og frodige El Golfo-dalen. El Hierro er hjem til mange unike dyrearter, blant annet den utrydningstruede Gallotia Simonyi, en gigantøgle. Det varierte landskapet inviterer til flere ulike aktiviteter, som for eksempel paragliding og lange fot – og sykkelturer. For deg som ønsker en aktiv ferie, er El Hierro midt i blinken.

Det er lett å komme seg til El Hierro, enten med fly fra Tenerife eller Gran Canaria. Øyas flyplass ligger i hovedstaden Valverde. Det går også ferger fra Tenerife og Los Christioanos.

Spis god tapas i feriehuset på El Hierro

Nesten ingen strender

Ta det med ro, selv om det finnes få strender på øya, finnes det mange naturlige og vakre «svømmebassenger» i de vulkanske hulrommene langs kysten. Timijuraque heter en av strendene som finnes på øya og den ligger nære havnebyen La Estaca. Stranden er veldig populær blant både barnefamilier og surfere. Det finnes også to basseng ved kysten nedenfor Monacanal. Det er litt vanskelig å ta seg hit, noe som gjør at det ikke er anbefalt for barnefamilier å dra hit. Den eneste måten å ta seg hit er ved å klatre langs en smal fjellsti fra Monacanal, en tur på cirka 10 minutter. Også i Enchedo finnes det herlige bassenger langs kysten. Enchedo er også et populært vindistrikt, der det dyrkes vin i vulkansk aske.

Smaksopplevelser fra feriehuset

Når du leier et feriehus i Spania, betyr dette at også smaksløkene får seg et velfortjent ferieopphold. Her finnes det en lang rekke lokale retter som må smakes! Sancocho canario, en salt fisk med mojo (en veldig god saus). De populære Papas arrugadas, små poteter som dampet i saltvann og som spises med skallet på. Eller prøv Potaje de berros, en suppe av brønnkarse. El Hierro byr på mange herlige opplevelser for hele familien!

Utforsk El Hierro

Midt på øya ligger et stort furuskogsområde kalt El Pinar – perfekt for utforskende  sykkel - eller fotturer. Når du kommer til midten av El Pinar finnes det mulighet til å tenne bål, friskt drikkevann, toaletter, lekeplass og en fotballbane. En opplevelse du definitivt ikke må gå glipp av på ferien på El Hierro, er å nyte utsikten over den store El Golfo-dalen fra utsiktspunktet La Peña. Herfra kan du nyte en fantastisk utsikt og spise på restauranten bygget av Cesar Manrique.

En av de eldste byene på øya er Las Montañesas. Byen ligger straks utenfor Guarazoca og Monacanal. I dag er byen forlatt, men åkrene rundt brukes fortsatt. Nær San Andrés ligger ruinene etter den første bebyggelsen på øya. Ønsker du å leie feriehus på El Hierro og liker å dykke, er det beste stedet å gjøre dette utenfor La Restinga, en liten fiskerby sør på øya. Her finnes det to dykkesentre som er åpne året rundt.

En av El Hierros mest berømte severdigheter er Roque de la Bonanza. Dette er en klippeformasjon som står 200 meter ut av havet og som kan ses fra Las Playas, beliggende åtte kilometer sør for Timijiraque.

Feriehus på El Hierro

NOVASOL har formidlet feriehus i Europa siden 1968. Søker du en feriebolig i Spania har du kommet til rett sted. Alle våre feriehus på El Hierro er godkjent av våre medarbeidere, noe vi gjør med alle våre ferieboliger før de tas inn i sortimentet. Dette fordi vi ønsker å forsikre oss om at våre feriehus holder den kvaliteten våre gjester ønsker, og derfor kan du trygt og sikkert bestille feriehus i El Hierro hos oss.

Vår Trygghetspakke inngår alltid når du bestille hos oss, og denne inkluderer blant annet avbestillingsforsikring dersom du for eksempel plutselig blir syk og ikke lenger har mulighet til å reise på ferie. Dersom du har noen spørsmål vedrørende våre feriehus i Spania, er du velkommen til å kontakte oss. Vi hjelper deg gjerne med alle spørsmål du måtte ha, eller dersom du ønsker hjelp med bestilling av din neste ferie. Bestill et NOVASOL feriehus neste gang du legger ferien til El Hierro!