Feriehus i Catalonia

Er du på utkikk etter ditt neste feriehus i Catalonia? Helt oppe i nordøst i Spania ligger regionen Catalonia, og grenser til Frankrike og Andorra i nord, Valencia-regionen i sør, Middelhavet i øst og Aragón i vest. Landskapet i innlandet alternerer mellom fruktbare daler og høye fjell, mens langs regionens middelhavskyst avløses bratte klipper av flate, brede strender. Her hersker det et middelhavsklima ved kysten, hvorimot innlandet er preget av et mer kontinentalt klima.

Regionen Catalonia er etter Andalucia den mest folkerike region, og flesteparten bor i byområde ved Barcelona. Det er en rekke aktiviteter og opplevelser man kan benytte seg av dersom man reiser til Catalonia. Hva med en vandretur i provinsen Girona, der det finnes en vakker kyststi ved bukter og landsbyer ved Costa Brava.

Her har du mulighet til å være i aktivitet samt at brunfargen sagte men sikkert kommer frem i løpet av turen. Eller ta en fottur i Cap de Creus, som befinner seg helt nordøst i Catalonia, og har flotte turmuligheter i et variert terreng.

Lei feriehus på Costa Brava

Populære feriehus i Catalonia

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Catalonia

Loading...

Feriehus med basseng i Catalonia

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Catalonia

Loading...

Opplevelser og aktiviteter

Barcelona er hovedstaden i Catalonia, og er et svært populært turistmål. Her har du mulighet til shopping, nyte deilig vin og mat og utforske byens mange attraksjoner og severdigheter. Besøk for eksempel Museu Nacional d'Art de Catalunya, som betegnes som Catalonias nasjonale kunstmuseum, eller ta turen til Museu d'Història de Catalunya, som er regionens historiske museum.

Hos NOVASOL finner du en rekke ferieboliger ved Costa Barcelona, som er tett på den populære storbyen. 

”Cataluña tiene todo” – med et feriehus i Catalonia har du alt, og det er uten å overdrive. Det er Catalenerne selv enige om. En spennende natur, et hverdagsliv, glade dager og en kultur, som gir denne regionen en særstilling. Sporene etter Dali, Picasso, Gaudi og Miro spinner seg inn i et kulturelt grensebrytende nett.

Dersom man ser bort fra hovedstaden Barcelona, er naturligvis Middelhavskysten, med de lange strendene og det vidunderlige klimaet til Costa Brava, det mest besøkte stedet.

Feriehus og ferieleiligheter i Catalonia

Naturomgivelser og kultur

Man må likevel ikke glemme, at Catalonia også kan by på fjellkjedene i nord, Pyrineene, den spesielle formasjonen til Montserrat-fjellene, de inaktive Garrotxa vulkanene, samt det vide flatlandet i sentrum av regionen. Barcelona, Catalonias hovedstad, lokker med storbyens mangfoldige tilbud. Du kan rusle ned den 1,2 km lange hovedgaten Ramblas, gaten som både fastboende og turistene elsker, og ned til Columbus-søylen ved havnen. Du kan beundre verkene til den berømte arkitekten Gaudi i Parc Guell. Nyt et glass vin mens du ser på det fargerike liv på en av de kjente plassene i Barcelona.

I de mange regionale kjøkken serveres det ofte mat fra havet, risretter, tradisjonelle desserter, som for eksempel ”Catalonisk Krem”, samt vin med høy internasjonal standard. Det er sjøen som leverer hovedingrediensene til det Catalonske kjøkken. Noen av spesialitetene du kan glede deg over på din ferie i Catalonia er grillstekt hummer, blekkspruter og zarzuela - helleflyndre, blekksprut og blåskjell i en sterk romesca-saus.

Språket i Catalonia er katalansk, en dialekt som minner mye om provençalsk. Den autonome regionen Catalonia har nemlig en sterk tilknytning til Frankrike. Regionens hovedstad, Girona, byr på middelalderbebyggelse, romanske og gotiske kirker samt en av de største jødiske bydelene i Europa - denne byen fortjener helt sikkert en avstikker når du leier feriehus i Catalonia.

Våre ferieboliger i Spania danner rammene for opplevelsesrike feriedager, og i Catalonia finner du feriehus for hele familien i blant annet Lloret de Mar, Salou og i L´Ampolla.

Feriehus i Catalonia

NOVASOL har forskjellige typer feriehus i Catalonia, så du kan planlegge din ferie etter individuelle interesser og behov. Catalonia har opparbeidet et enormt tilbud innen aktiv turisme. På din ferie her kan du for eksempel prøve windsurfing, golf, snorkling, dykking, tennis, terrengsykling, fotturer og fjellklatring. Men du kan selvfølgelig også velge å nyte din ferie på fastlandet i Spania uten store fysiske utskeielser - Catalonia har blant annet 16 tradisjonelle kurbad, flere velværesentre og mange gode strender, hvor du kan slappe av med soling og bading.

Catalonia er også kjent for sine mange feriemål tilpasset barnefamilier og familieturisme - her stilles det høye krav til både aktivitetstilbud, tilgjengelighet, transportmuligheter og sikkerhet. Blant NOVASOLs ferieboliger i Catalonia finnes det et stort utvalg som passer for vennepar eller familier som gjerne vil holde ferie i Spania sammen.

Med et eget hus som utgangspunkt kan du og ditt reisefølge utforske både strender, små autentiske katalonske landsbyer, historiske severdigheter og attraksjoner i Catalonia og store byer som nevnt Barcelona og Girona.