Feriehus på Costa Dorada

Costa Dorada er et perfekt feriemål for familier. Dette er spesielt på grunn av den finkornede sanden og de flate strendene  Skjønt her finnes det også mye annet å oppdage og oppleve; med alt fra historiske byer via flott naturlandskap til fornøyelsesparker og sportsaktiviteter har regionen absolutt det som skal til for et avvekslende og variert feriehusopphold i Catalonia. Her har vi samlet et utvalg av strender, severdigheter og aktiviteter for deg, slik at du skal få en så interessant ferie som mulig.

Nyt strandlivet fra et feriehus i Costa Dorada

Populære feriehus i Costa Dorada

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Costa Dorada

Loading...

Feriehus med basseng i Costa Dorada

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Costa Dorada

Loading...

Strandidyll med feriehus i Catalonia

  • Salou: Denne ca. 1,2 km lange stranden er en av de mest kjente langs Costa Dorada, preget av gulaktig sand og blitt tildelt det blå flagg for sin meget gode vannkvalitet; stranden tilbyr tallrike sportsaktiviteter, er forøvrig særdeles godt utstyrt og har en strandpromenade med butikker og restauranter, som er omgitt av store palmer.

  • Cap Roig - L'Ampolla: Her handler det om en mindre, ca. 300 m lang, tilbaketrukket strand med finkornet, gulaktig sand, som er omgitt av en liten promenade; vannet er preget av rolig bølgegang og utmerket med det blå flagg for beste kvalitet; ellers er stranden godt utstyrt og tilbyr bl.a. pedalbåtutleie.

  • Tamarit ved Torredembarra: I vidunderlige omgivelser ligger denne omtrent 1 km lange stranden med finkornet, gulaktig sand, rolig bølgegang og en enestående utsikt over borgen Castillo de Tamarit og kirken Assumpta.

  • Playa de Altafulla - Altafulla: En meget skjønn, nesten 2 km lang strand med finkornet, gulaktig sand og rolig bølgegang; stranden er omgitt av en molo med et fyrtårn, og langs bredden ligger det små seglbåter.

  • L´Esquirol - Cambrils: Her blåser det alltid kraftig, noe som gjør denne over 1 km lange stranden spesielt populær blant surfere; stranden er dekket av finkornet, gulaktig sand, og bakenfor ligger det en skjønn pinjeskog.

  • Els Muntanyans - Torredembarra: Midt i naturvernområdet ved Torredembarra befinner denne nesten 3 km lange naturstranden seg med finkornet, gulaktig sand; uberørt natur, laguner og små dyner danner en flott ramme rundt stranden.

Vinopplevlser i Costa Dorada, Catalonia

Attraksjoner på Costa Dorada

Universal Studios Port Aventura ligger ved Salou, midt i hjertet av Costa Dorada, og er utvilsomt den mest betydnigsfulle tema- og fornøyelsesparken i Sør-Europa. Moro og eventyr venter de besøkende i de forskjellige temaområdene som bl.a. Mexico, FarWest, Middelhavet, Polynesia og Kina. Butikker, Live-Shows, vannattraksjoner og lekeplasser sørger for et avvekslende og kolorert opphold. Likeledes oppfyller også det gastronomiske tilbudet de fleste ønsker. Parken holder åpent året rundt.

Midt på Ebro-deltaet ligger det historiske stedet Amposta, som huser tallrike overlevninger fra fortiden. Ruinene av en middelalderborg, bykjernen i jugendstil, hengebroen over Ebro og byens kjennemerke, forsvarstårnet Torre de la Corrava fra det 16. århundret, er alle meget imponerende. Naturelskere tiltrekkes i første rekke av det enorme elveoset rundt Amposta.

Den lille fiskerlandsbyen utgjør i dag et populært feriemål ved Middelhavet. Midtpunktet danner havnen med det historiske forsvarstårnet, mens over sentrum av byen hever den gamle borgen seg som tidligere var en av festningene til adelsslekten Vilafortuny. Det gamle signaltårnet Telégrafo de l’Esquirol hadde i sin tid oppgaven å sende lys- og flaggsignal til andre steder langs Middelhavskysten. Også valfartskapellet El Camí bør du for all del få med deg.

Det Arkeologiske Nasjonalmuseumm, Arqueológico de Tarragona, i Tarragona forteller på en spennende måte om den antikke fortiden til byen som romerne engang kalte Tarraco. Museet ble grunnlagt allerede i det 19. århundret og har siden dén tid stadig utvidet sin utstilling med nye eksponenter fra utgravninger, som muliggjør enda mer nøyaktige og sikrere kunnskaper om fortiden. Museet holder åpent året rundt (stengt mandager).

Vinveien Cava i Penedès

Fra dette distriktet stammer det flere verdensberømte viner, i første rekke den musserende vinen Cava. Langs vinveien Cava med sine tallrike vinkjellere og -åser kan du oppdage og utforske den vidunderlige naturen, historiske bygg og kunstminnesmerker og naturligvis den fortreffelige vinens mangfold.

De mest betydningsfulle stedene langs ruten er uten tvil Sant Sadurní d’Anoia og Vilafranca del Penedès, som kan skue tilbake på en flere århundre lang vintradisjon. Sant Sadurní d'Anoia er Cavas vugge. Delta på prøvesmaking, besøk vingårdene og bli for all del med på en av de guidede bodegaomvisningene. La deg forhekse av dette imponerende landskapet og ta et eksemplar av den gode vinen med deg hjem som et minne fra feriehuset i Spania.

Steder å besøke

Katedralen i Tarragona stammer fra 1100-tallet og ble reist på ruinene av en gammel, kristen basilika. Kirkebygget er preget av romansk og gotisk arkitektur; legg spesielt merke til de to romanske portene på hovedfassaden samt rosevinduet. Kapellet Santa-María fra 1300-tallet og bispemuseet hører med til katedralen som holder åpent hele året.

Tarragonas tidligere romerske bymurer stammer fra romaniseringsperioden (3. og 2. årh. f.Kr.) og har tilnavnet Paseo Arqueológico (no.: Arkeologisk tur). Det eneste som er igjen å beundre av det opprinnelige anlegget, er den høyereliggende delen med de tre tårn Torre del Cabiscol, Torre de Minerva og Torre del Arzobispo. Også byporten Puerta del Socorro er bevart. Anlegget kan besiktiges året rundt.