Feriehus og leiligheter i Andalucía

Feriehus i Andalaucia

Feriehus og leiligheter i Andalucía

Regionen Andalucía dekker den sørlige del av Spania og har kystlinje både mot Middelhavet og Atlanterhavet. Det andaluciske landskap er meget variert med både høye fjell og flate sletter. Den kjente kyststripen i sør heter Costa del sol, et sted vi nordmenn foretrekker når vi skal på ferie i Spania. Andalucía var en gang en fattig region. Men sånn er det ikke lenger etter at turistene fikk øye på hvilke muligheter regionen kan by på, når man reiser på ferie hertil. Ved å leie et NOVASOL feriehus kan du selv gå på oppdagelse i de mange små andalusiske, hvite landsbyene; 'pueblos blancos'. Du kan også nyte ferielivets gleder ved de store turiststedene langs Andalucías middelhavskyst, for eksempel ved Costa Tropical eller det svært populære ferieområdet Costa del Sol. Sistnevnte skryter av en statistikk på 320 solskinnsdager om året.

Populære feriehus i Andalucía

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Andalucía

Loading...

Feriehus med basseng i Andalucía

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Andalucía

Loading...

Opplevelser og aktiviteter

Den andaluciske kyst strekker seg over 836 km og preges av små bukter og bratte klippevegger. Her regjerer middelhavsklimaet med sine varme somre og korte vintre. De andalusiske hestene er verdensberømte. Hovedstaden i regionen er Malaga, som er et populært feriemål for mange turister, med en rekke kulturelle og aktivitetsmuligheter for alle og enhver.

Fra regionen kommer aktiviteter som ses på som typisk spanske, blant annet tyrefekting og flamenco. Menneskene som bor i regionen blir sett på som svært livlige, og du vil alltid bli møtt med en stort smil, og få den hjelpen du trenger dersom det er nødvendig. Vil du oppleve mye i løpet av ferien har du kommet til det riktige stedet, i Andalucía finner du nemlig en rekke aktiviteter. Fra Burrianastranden i Nerja kan du padle kajakk til Maro, og her kan du se en rekke vakre naturfenomener. Lyst på litt spenning? Ta en vandretur over hengebroene i Monachil, en aktivitet hele familien kan bli med på, mens man nyter den vakre naturen og de idylliske omgivelsene rundt. Opplev også El Torclas naturreservat, elver og laguner i la Resinera og vandreturer i Alhama de Granada.

En by det er vært å besøke er byen Marbella, og den moderne marinen Porto Banús, som er en havn bygget av forretningsmannen José Banús. Her finnes det utallige dyre båter og biler, og det er verdt turen bare for å beundre de stilige båtene. Det finnes også en rekke koselige restauranter langs havnen, og i tillegg er det shopping muligheter da det er en rekke butikker spredt langs havnen. For den festglade, er det en rekke barer og utesteder langs havnen og i nærområde dersom det er ønskelig. En dagstur hit er å anbefale!

Ferieleilighet i Cadiz, Andalucia

Steder å besøke

Sevilla er hovedstaden i den autonome regionen Andalucía og er en av Europas eldste byer. Liksom Cádiz, en av de andre historiske byene du bør besøke på din ferie i Andalucía, har Sevilla fantastisk flotte bygninger og gode handlemuligheter. Hvis du besøker Andalusia i begynnelsen av mai kan du oppleve en av de store festivalene i regionen - Feria. Denne festivalen vil garantert gi deg minner om lys, dans, mat, drikke og lystig folkeliv fra din ferie. Under Feria-festivalen danses sevillanas - en populær folkedans fra Sevilla.

Hvis du setter mer pris på et rolig landsbyliv når du holder ferie, så er en by som Carcabuey et godt sted å leie hus. Her finner du mye typisk andalusisk i omgivelsene, blant annet omkringliggende fjell og frodige olivenlunder. Du kan også være så heldig at du kan plukke fiken, sitroner og appelsiner i hagen.

Du kan også farte litt rundt på din ferie i Andalucía - innenfor en radius på ca. en time i bil ligger for eksempel Malaga med sitt trivelige sentrum og et nyåpnet Picassomuseum, historiske Granada - maurernes siste bastion, Cordoba med den imponerende moskeen Le Mezquita og Jáen-provinsen, som er verdenskjent for sine gode oliven og olivenolje.

Fjellområder, fine strender og flott landskap

De mest betydningsfulle fjellområdene er nok Cordillera Penibética og Cordillera Subbética. Nedenfor fjellmassivene finner vi nasjonalparken Sierra Nevada som ligger sørøst for Granada og strekker seg helt bort til provinsen Almería. Her lever bl.a. pyrenéersteinbukken (lat. Capra pyrenaica) ved siden av mange andre arter. Sierra Nevada huser også Mulhacén som med sine 3.481 m danner den høyeste fjelltoppen på hele den iberiske halvøy.

Finkornede sandstrender og mer enn 3.000 soltimer i året har til alle tider lokket menneskene til denne regionen. Skjønt også fjellkjedene med sitt artsmangfoldige plante- og dyreliv er absolutt verd et besøk. Hvis man dertil får anledning til å oppleve dette flotte landskapet på ryggen av den legendære andalucia-hesten av Pura Raza Española (no. Ren Spansk Rase), så føler man at lykken er nådd.

Kultur i Andalucía

Den mer enn 3.000 år gamle historien om Andalucías bosetninger har etterlatt seg spor rundt omkring i hele landet. De forskjelligste byggestiler kan føres tilbake til bl.a. fønikerne, grekerne og tartesserne (folk fra dagens Cádiz). Skjønt også romerne og araberne har gitt sine bidrag til regionens kulturelle mangfold.

Med Andalucía forbindes mange kjente navn: den berømte, spanske kunstneren Pablo Ruiz Picasso ble født her og mange av dennes verk kan i dag betraktes i fødehuset i regionens nest største by, Málaga. Også den spanske kvinnebedåreren Don Juan stammer fra Andalucía, nemlig fra regionshovedstaden Sevilla.

Oppdag og utforsk Andalucía og la deg forføre av regionens land og folk. Feriehuset eller ferieleiligheten danner herved alltid det ideelle utgangspunkt for din ferie på fastlandet i Spania.

Feriehus i Malaga

ferie i Malaga i et hus fra NOVASOL får du det som plommen i egget – du kan ta og utforske byen og omgivelsene når du vil det og slappe av i hjemmet dersom det er behov for det.

Hvis du skal på ferie til Andalucía i Spania, så er Malaga ikke til å komme utenom. Byen har flyplass og universitet og er en ekte turistmagnet med sine mange kulturtilbud, interessante historie og behagelige klima. Her finner du både utsøkte restauranter med opp til flere Michelin-stjerner og hyggelige hverdagskafeer med gode tapas-menyer. Og så må du ikke reise hjem fra din ferie i Malaga uten å ha prøvd et teteria - de særlige eksotiske terommene som har utviklet seg i området etter arabisk inspirasjon.

Gatelivet er viktig for befolkningen i Malaga, og innbyggerne er kjent for å ha god tid. Det finnes alltid tid til en spontan kopp kaffe med venner og bekjente. Den som er på ferie i området rundt Malaga vil hurtig oppdage, at lokalbefolkningen her er usedvanlig gjestfrie og vennlige - og så har de en velutviklet humoristisk sans, så du skal ikke bli overrasket, hvis du får servert en vits eller to sammen med sangriaen.

Et tips er å besøke byen Marbella som befinner seg i Malaga og den luksuspregede havnebyen Puerto Banús som befinner seg i utkanten av Marbella. Her er det mange spennende restauranter, lekre båter og biler og en rekke festglade mennesker.