Feriehus i Asturias

Hvis du leter etter den perfekte kombinasjonen av natur, kultur og gastronomi, kommer du til å finne den dersom du leier feriehus i Asturias! Asturias er en provins nord i Spania som ligger ved Biscayabukten. Den klippepregede kysten og dens fjelltopografi, gjør Asturias unik i sitt slag og til en av de vakreste stedene i Spania. I tillegg til den fortryllende natur, finnes det mange vakre gamle bygninger, som gjør Asturia til et perfekt reisemål for deg som ønsker å kjenne historiens vingeslag på ferien.

Lei feriehus i Asturias

Populære feriehus i Asturias

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Asturias

Loading...

Feriehus med basseng i Asturias

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Asturias

Loading...

Fjell, strender og alt der i mellom

Leier du et feriehus i Asturias kan du nyte synet av et fantastisk fjellandskap. Fjellene som utgjør grensen mellom Asturias og provinsen León i sør, heter Cantabriafjellene (Cordillera Cantábrica). I det østre området finner du nasjonalparken Picos de Europa som har det høyeste og kanskje mest oppsiktsvekkende fjellet som når 2,648 meter over havet på Torrecerredo-toppen. Hvis du vil prøve fjellklatring, vandring, skisport eller grottevandring kan du reise til Catabriafjellene. Andre steder som du bør besøke er Parque Natural de Redes i øst, Parque Natural de Somiedo i vest eller Ubiñas sør for Oviedo.

På en ferie i Asturias kan du nyte hundrevis av strender, viker og laguner som ligger langs den asturiske kystlinjen. Flere av strendene er omgitt av bratte klipper, som skaper en herlig atmosfære. En av de mest populære strendene er Playa del Silencio, som ligger nær fiskelandsbyen Cudillero, vest for Gijón. Det finnes også mange vakre strender rundt feriestedet Llanes.

Når du leier et feriehus i Spania kan du forvente et herlig klima store deler av året. Asturias’ klima er mer varierende enn den sørlige delen av Spania. På sommeren er dagene ofte solrike og varme, med høy luftfuktighet. Vintrene er milde med både sol og regn, men iblant kan kulden slå inn, da først og fremst oppe i fjellene der det ofte er snø fra november til mai. Sjansen for regn øker jo lengre inn i landet du kommer, så hold deg til kysten dersom du vil øke sjansene for sol.

Opplev Asturias med NOVASOL

Hvordan reise hit

Når du skal reise til ditt feriehus i Asturias, kommer du deg lett hit med fly. 40 kilometer fra Oviedo, nær industribyen Avilés og den nordvestlige kysten ligger Asturias’ flyplass. Du kan også ta deg hit med tog. Det er regelmessige avganger med tog til og fra Spanias innland, og toget stopper blant annet i Oviedo og Gijón. Du kan også ta buss gjennom provinsen, det går blant annet busser fra Madrid og andre store byer til Avilés, Gijón, Oviedo og Mieres flere ganger om dagen.

Lei feriehus i idylliske Spania

Se og gjøre på ferie i Asturias

Bor du i en feriebolig i Asturias, er det nesten et «must» å besøke hovedstaden Oviedo. Her kan du vandre mellom mange vakre bygninger og hyggelige gater. Hvis du liker å beundre vakre bygninger har du i den nordre delen av byen, på Narancofjellet, Santa María del Naranco som er en tidligere romansk kirke og San Miguel de Lillo som er et tidligere romansk slott.

Vil du nyte vakker natur har du det velkjente fjellet Picu Urriellu i nasjonalparken Picos de Europa, et tannformet fjell som lyser oransje i kveldssolen. I klart vær kan du se fjellet fra byen Poncebos som ligger sør for Arenas de Cabrales.

Gode matopplevelser i Asturias

Godt for smaksløkene

Noen kaller Asturias for «ostens land», på spansk «el pais de los quesos», på grunn av ostens særegenhet og kvalitet. Du må ikke gå glipp av sjansen til å smake på osten Cabrales, som er berømt også utenfor Spania. Hvis du velger å leie et feriehus i Asturias må du smake på det provinsen er mest kjent for, sin sjømat og sin berømte Fabada Astruriana. Det er en kraftig gryte som inneholder grisekjøtt, hvite bønner, chorizo, blodpølse og saffran. I området lages også en cider (sidra) som må smakes på når du er i dette området.

NOVASOL feriebolig nord i Spania

Lei feriehus i Asturias

Leier du et feriehus eller ferieleilighet i Spania hos NOVASOL, inngår alltid vår Trygghetspakke. Derfor kan du alltid føle deg trygg når du bestiller din neste feriebolig hos oss. Les mer om Trygghetspakken i våre leievilkår. Bli med NOVASOL til ferieparadiset Asturias – en utrolig vakker region der du kan tilbringe dagene på stranden, og kveldene på en av de lokale restaurantene eller hjemme i eget feriehus. Her venter det store smaksopplevelser, enten du velger å prøve noen av de lokale spesialitetene eller lager middag med spanske råvarer i eget feriehus. Det er nettopp dette som er en av de store fordelene med en privat feriebolig, du står helt fritt til å styre ferien slik du selv ønsker. Dersom du ønsker en aktiv ferie kan Asturias også by på fjellklatring, vandring, skisport eller grottevandring – her er det noe for alle! Legg din neste ferie til Asturias og Spania med NOVASOL!