Feriehus i Castilla og León

Den magiske autonome regionen Castilla og León er en opplevelse utenom det vanlige – en opplevelse mange tror en ikke lenger kan få i det populære ferielandet Spania. Regionen, som på spansk heter Castilla y León, brer seg ut i midtre og nordvestlige Spania og byr på ferie for den som vil se en ”annen del” av Spania enn de mer vanlige feriedestinasjonene. Her treffer de spektakulære fjelltoppene, de store slettene og de små middelalderbyene deg rett i hjertet. Dette er et sted du vil tilbake til før du en gang har forlatt det.

NOVASOL formidler feriehus og ferieleiligheter i Castilla og León, for deg som ønsker en litt annerledes opplevelse på din neste ferie. Bli med oss til en fantastisk region, og nyt den friheten et feriehus gir deg. Du kan enkelt søke og bestille din neste feriebolig her på våre nettsider. Som for vårt øvrige utvalg av ferieboliger i Spania, besøker våre medarbeidere alle hus og leiligheter i Castilla og León, før de tas inn i sortimentet. Vår Trygghetspakke inngår samtidig alltid i din bestilling. Nedenfor kan du lese litt mer om denne spennende destinasjonen – og forhåpentligvis blir du nysgjerrig på hvilke feriehus vi kan tilby i Castilla og León!

Lei feriehus i Castilla og León, Spania

Populære feriehus i Castilla og León

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Castilla og León

Loading...

Feriehus med basseng i Castilla og León

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Castilla og León

Loading...

Den største regionen i Spania

Castilla og León er den størrelsesmessig største regionen i Spania med over 94000 kvadratkilometer. Regionen grenser til Portugal, samt mange andre regioner i Spania. Faktisk grenser Castilla og León til ikke mindre enn 10 andre regioner. Størrelser gjør at du har ulike muligheter når det kommer til dagsutflukter, avhengig av hvor i regionen du velger. Leier du for eksempel en feriebolig i nærheten av Salamanca i vest, kan du besøke Portugal. Så selv om du velger å leie et feriehus i Spania, kan du få med opplevelser i nabolandet «på kjøpet».

Selv om Castilla og León ikke har noen kyst, så er det ikke langt til havet om du befinner deg nord i regionen. Her oppe ligger mindre regioner som Asturien og Kantabrien, som skiller Castilla og León fra havet. Om du er sørvest i regionen befinner du deg helt i nærheten av hovedstaden Madrid. De fleste snakker katalansk i regionen, men her kan du også høre galicisk og leonesisk.

Steder å besøke

I Castilla og León fungerer Valladolid som hovedstad for regionen. Mange av regionen administrative instanser ligger i Valladolid, men her finnes det også mange severdigheter og attraksjoner for deg som besøkende. Den romersk-katolske Catedral de Nuestra Señora har en historie fra 1500-tallet og er verdt et besøk. Det er også kirkene Santa María La Antigua og San Juan de Letrán. Her finnes det flere museer, restauranter, barer og kafeer, som gjør at du også får oppleve litt byliv på ferie i Castilla og León.

Andre byer i regionen er for eksempel Palencia, Burgos og Segovia. Léon er jo en del av regions navn, og dette er også en by og provins. Byen har en lang og spennende historie der den blant annet var hovedstad i kongeriket Léon. Legger du inn et besøk til denne byen i løpet av ferien kan du blant annet se den imponerende katedralen, samt bygningen Casa de Botines. Byen Salamanca er vakker, kanskje til og med litt magisk. Her er det alltid mye liv, ettersom byen huser et stort antall studenter. 

Også i Salamanca, i de sydvestre delene av regionen, får du servert mye historie. Det sies at byen ble grunnlagt allerede år 400.f.Kr av keltere. Salamanca besøkes av mange turister årlig som alle får oppleve hvorfor byen står på UNESCOs verdensarvliste. Store attraksjoner og severdigheter her er universitetet og de gamle katedralene.

Matopplevelser i Castilla og León

Størrelsen kombinert med naboregionenes gastronomiske innflytelse, merkes i matkulturen i Castilla og León. Regionen er kjent for sin kjøttproduksjon og her produseres blant annet det tørkede storfekjøttet «cecina»og skinken «jamón ibérico». Smak på spesialiteten «Cocido Maragato», en gryte bestående av ulike typer kjøtt. Innholdet varierer, og gryta kan gjerne inneholde griselabber og grisesnute.

Feriehus i Spania

Vil du oppleve denne regionen i Spania er du velkommen til å utforske våre nettsider, og finne din favoritt blant våre feriehus i Castilla og León. En feriebolig er en utmerket måte å tilbringe ferien på – du får en genuin opplevelse av reisemålet fordi du får bo litt som lokalbefolkningen. NOVASOL har formidlet ferieboliger siden 1968 – og på denne tiden har vi lært mye om hvordan våre kunder ønsker at ferien skal se ut. De fleste setter pris på en ferie der de selv kan styre dagene, uten å måtte forholde seg til andre. Det er nettopp denne friheten med et feriehus som er så spesiell – og en av grunnene til at mange av våre kunder leier feriehus i Spania år etter år.