Feriehus i Galicia

Reis på ferie til magiske Galicia – en unik region med sitt eget språk og spesielle kultur. Besøk Santiago de Compostela, en av Spanias vakreste byer og en god grunn til å legge ferien til nettopp Galicia. Fra et NOVASOL feriehus kan du utforske en region som har uendelig mye å by på fra strender, vakker natur, fantastisk sjømat, vingårder og historie. Nyt friheten en feriebolig gir og bli med NOVASOL til Galicia i Spania!

Vær aktiv på ferie i Galicia

Populære feriehus i Galicia

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Galicia

Loading...

Feriehus med basseng i Galicia

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Galicia

Loading...

Ferieperlen Galicia

Utover grensen til Portugal i sør samt Asturia og Castilla og León i øst har Galicia havet som nabo. Omtrent halvparten av Galicias grense består av en kystlinje mot Atlanterhavet, noe som gir ideelle forhold for salte bad i havet under oppholdet i et NOVASOL feriehus. Langs kysten finner du såkalte rías, som kanskje best beskrives som viker. Disse vikene er svært rike på fisk, noe som har gjort regionen til en fremstående aktør innen fiskeindustrien. Regionens rías deles inn i Rías Altas og Rías Baixas.

Galicia er en av Spanias autonome regioner og består av de fire provinsene Lugo, Ourense, Pontevedra og A Coruña. Her finner du blant annet Torre de Hércules (på norsk Herkulestårnet), et 55 meter høyt fyrtårn som i dag er klassifisert som en verdensarv. Selv om fyrtårnets alder ikke er kartlagt, tror man at dens historie er cirka 2000 år gammel. Ourense bærer også på en rik historie med det samme navnet som provinsen romerne grunnla.

Lei feriehus i Galicia

Severdigheter ved feriehuset

At regionen har en lang og rik historie gjenspeiles på mange av stedene her. I byen Santiago de Compostela, som også er Galicias hovedstad, sies det at graven til apostelen Jakob ligger. En selvskreven historisk severdighet er den flotte katedralen i Santiago de Compostela fra år 1075. I byen ligger også kirken Igrexa de Santa María a Real do Sar og konstruksjonen Cicade da Cultura de Galicia – begge typiske besøksmål i Santiago de Compostela.

I Vigo, den største byen i Galicia, kan du besøke en rekke ulike museer og vandre rundt i byen historiske senter eller ta en tur ut til noen av populære strendene. Er du interessert i fotball, kan du se byen la Celta Vigo spille kamp. Selv Deportivo de la Coruña fra A Coruña er et av regionens lag på den spanske fotballscenen.

Naturens severdigheter i Galicia består av flotte rías og klipper, men også av grønne og atlantiske skoger. Her finnes flere naturområder, men også fjell som for eksempel Trevinca.

Nyt god mat i feriehuset i Galicia

Aktiv på ferie i Spania

Tar du turen innom byen Lugo kan du vandre på den verdensarvlistede romermuren, en rundtur på cirka to kilometer. Muren er 15 meter høy, og ble bygget for å beskytte byen mot invasjoner, noe den ved flere anledninger ikke klarte. Til tross for murens svakheter er dette en flott måte å være aktiv samtidig som en lærer mer om byens historie.

Sør for byen Fisterra ligger Cabo Fisterra, en cirka 3.5 kilometer lang rute med utrolig vakker utsikt. På toppen ligger det et fyrtårn, som dessverre ikke er åpen for besøkende, men dette er også målgangen for mange pilegrimer. Her brenner de sokker og andre klær rett ved fyrtårnet. På veien kan du se Igrexa de Santa María, og det er også mulig å velge lengre ruter.

Gastronomiske ferieopplevelser

I likhet med resten av Spania tilbyr Galicia et herlig utvalg når det kommer til gastronomiske opplevelser. En av de store fordelene med å leie feriehus i Spania, er at du selv kan velge hvordan du vil oppleve det lokale kjøkken. Du kommer ikke til å føle deg bundet til en «fast» frokost med lignende innhold hver dag. I stedet kan du velge mellom å besøke de lokale restaurantene den ene dagen, og lage mat av lokale råvarer fra den lokale matbutikken i feriehuset neste dag. Nyt ditt spanske mesterverk på terrassen eller balkongen, med et glass spansk vin.

Med tanke på beliggenheten er det ikke rart at kjøkkenet her er preget av mye fisk og skalldyr. Retter som burde prøves her er empanadas av fisk og kjøtt, samt caldo galego, en velsmakende suppe. Pass på å smake på kokt blekksprut, eller centolla. Østers og muslinger er også veldig vanlig mat her.

Bestill feriehus i Galicia

NOVASOL formidler feriehus over nesten hele Spania. Galicia tilhører en av våre nyere regioner, der vi i fremtiden håper å kunne tilby et bredt utvalg av ferieboliger. Alle våre feriehus i Europa inspiseres av våre egne medarbeidere innen de tas inn i sortimentet – dette gjelder selvfølgelig også for Galicia.

NOVASOL har formidlet feriehus siden 1968, og vi har siden den spede begynnelsen vokst til nesten hele Europa, blant annet Spania og den Iberiske halvøya. Ønsker du å bestille din neste ferie i Spania, kan du enkelt og trygt søke, samt bestille her på vår hjemmeside.